Followers

Sunday, March 20, 2011

SAMBUTAN HARI LAHIR ADIK BONGSU KU,FAIZ RAFIUDDIN

Sambungan dari entri sebelum ni..

Balik dari Pantai kemasek siap siap solat maghrib dan rest rest kejap..aku ada call kak ina ajak balik rumah sebab nak sambut Birthday Faiz yang jatuh pada 11 Mac 2011 yang lalu..faiz adik bongsu kami..anak yang ke sembilan.dulu masa dia kecik kecik aku selalu buli..hehe..tapi sekaraang adik adik aku semua dah besar..dah tak comel macam dulu..:)
a

Ayah yang sibuk duk berrmain ngan Adam Syahmi..ayah Alhamdulillah nampak semakin sihat sekarang..sihat cara orang sakit macam mana sangat kan..apa apa pun aku doakan agar ayah tabah..semoga Allah akan terus mengurniakan kesihatan yang baik kepada Ayah.
a

Geram tengok budak ni..dah pandai gelak sekarang.hehee
a

Dalam pukul 9.30 pm kak Ina ngan nuyul nadiah sampai..ni bukan besday kek Faiz..tapi si nurul ni punya kek..duk suruh aku pasang lilin sebab dia kata besday dia..sebagai pakcik saudara yang baik aku turutkan sajalah.bila lagi nak bermanja dengan pakcik sendiri kan.dah la aku jarang balik nak jumpa mereka..
a

Sakan budak ni makan kek..
a

Untuk malam ni makanan simple simple jer..dah ada kek besday then ada ayam panggang and last but not least abang shuk buat mee goreng basah..cukup lah tu..nak ber BBQ pun macam dah lewat so makan apa yang ada jer lah.
a


Masa dah nyalakan lilin ni tutup semua lampu rumah kemudian pergi ke ruang tamu konon konon suprise kan faiz lah sebab masa tu masing masing duk dekat ayah di ruang tamu..then kitorang pakat pakat nyanyikan lagu 'Allah selamatkan kamu' untuk Faiz..hehee..mesti di terharu..bukan kek atau sambutan jadi ukuran,tapi ingatan tu yang penting..
a


Selamat hari lahir faiz!abang ajim doakan agar Faiz terus jadi remaja yang soleh.moga di panjangkan umur dan dimurahkan rezeki..dia baru jer lepas buat lesen memandu..sementara tunggu result SPM 23 Mac 2011 ni..Aku doakan dia akan dapat keputusan yang cemerlang.Ameeen..
a

Kek ni kek blueberry..sedap jugak!!aku memang cukup suka kek kek buah..tapi kek kismis terkecuali.hehee..kami makan makan dan sembang sembang lagi ..ayah makan jugak walaupun sikit jer..mak pun makan jugak..bila balik kampung dapaat makan sama sama ngan Family macam ni is the greatest moment i've ever had.
a

Setel makan makan masing masing berkumpul depan TV pulak..kami pasang cerita 'Hantu Kak limah Balik rumah'..Tetiba bila tengok ramai ramai macam ni aku rasa lawak lah jugak cerita tu..nak nak tang si usop yang pakai kerusi roda tuh..sebab jumpa hantu terus boleh berlari.lawak betul.hahaa..mak pun ketawa terkekek kekek layan citer tu..actually bagi aku apa apa yang kita buat pun dalam dunia ni if kita buat dengan orang tersayang mesti rasa best jer kan..Happiness tak bermakna jika tak di share..
a
*habis layan movie hantu kak limah layan pulak movie lu pikirlah sendiri the movie.haha..merapu jugak citer tu..boleh lahh..lupa nak bagitau,besday faiz sama dfengan rakan blogger saya iaitu enciksepul.blogspot.com..happy birthday to him!!god bless!

7 comments:

solo molo said...

selamat menyambut ulang tahun kelahiran Faiz...
sem0ga panjang umur, dimurahkan rezeki serta ber0lek kesenangan di dunia dan akhirat...

sepul said...

oh sebenarnya adam syahmi tu berapa bulan dah? nampak lebih kurang Umar je. Memang sama saiz lah depa dua ni.
Oh abang syuk pandai masak ye.
Terima kaseh sebab wish kat saya yang untuk ke berapa puluh kali itu.

nasazfrog... said...

result faiz cene xim.. berapa result dia dpt..

@xiM said...

SOLO MOLO,

thanks to u..sama sama kita berdoa untuk kesejahteraan bersama..:)

@xiM said...

ENCIK SEPUL,

Adam syahmi dah masuk 5 bulan..sihat walafiat..comeyyy!!

:)

@xiM said...

NASAZFROG,

dia dapat 5A 5B 1C..sekolah arab tu subjek 11

mummysyafie said...

alhamdulilah..dah nampak semakin sihat ayah azim..

taniah tuk Faiz..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails