Followers

Saturday, March 5, 2011

WEEKEND GETAWAY : BREAKFAST @ TREE MONKEY RESTAURANT BATU FERINGGHI

Pagi sabtu yang cerah..
a
Cuaca sangat cantik..bangun pagi pagi dan membuat sedikit senaman ringan..Masih lagi bersiaran dari Batu Feringghi.Mood tengah holiday lagik..Pagi macam ni Terasa perut kelaparan minta di isi..makanya aku menuju ke tempat untuk bersarapan pagi..satu Restoran yang baru pertama kali aku jejaki,TREE MONKEY RESTAURANT.


This Restaurant located dalam Spice Garden..Tahun lepas aku datang jugak spice garden tapi tak perasan la pulak ada Restoran macam ni..i think this Restaurant under renovation at that time.that's why tak perasan sangat.
a

Let''s enjoy some food,Drink and the Nature..
a

Nak naik ke Restoran ni agak payah sikit sebab dia macam atas bukit.kena menapak sampai mengah dulu baru sampai kawasan restoran..tapi ok jugak,satu kelainan..lagipun konsep Restoran ni memang sangat menarik..Restoran dalam Hutan.macam best jer.
a

sempoi tak tempat makan ni kawan-kawan??
a

Masa aku sampai ni orang tak ramai pun..ada dua meja jer yang ada orang..maybe sebab awal lagi..Waktu Operasi dari jam 8 pagi sampai 12 am..sarapan pagi,Makan tengahari dan makan malam semua lengkap..so what did we ordered for Breakfast??Let's check it out..
a

A Cup of Coffee in the saturday Morning
a

An Orange Juice in a lovely saturday morning
a

Hot Chocolate with whip cream
a

This is THAI TOAST..nampak macam biasa jer tapi sedap yang amat!!memang Chef reccomendation ni..Macam Roti Telur tapi salutannya yang berbeza cicah pulak dengan sos Thai..memang sangat lazat..Should try!!
a

MANGO WITH STICKY RICE - pulut mangga.senang kan sebut bahasa melayu..takyah nak tergeliat lidah bagai bila nak sebut..yang ni pun cun ahh rasanya..sedap!!dengan creamy coconut milk ataupun santan..
a

Last But not least,AMERICAN BREAKFAST nama di beri..kombinasi of Scrambled egg,Roti bakar,Hotdog dan Turkey Ham serta salad sayur..Scrambled egg ni sedap!!entah la wei,semua aku makan sedap jer ni apa nak jadi..tapi betul..bukan tipu.memang sedap..tambah pulak makan dengan ambien yang macam cool nih..sejuk sejuk kabus duk ada lagik..likes!!
a

Alhamdulillah semuanya berjaya di habiskan
a

Ber Cam Whore kejap di sekitar kawasan Restaurant.dari Restoran ni boleh nampak laut..so seksi!!kalau korang perasan this place ada unsur unsur Balinese style..memang keunikannya kat situ lah.ada gabungan Unsur balinese dan Chinese juga..
a

Pintu masuk sebelah jer dengan Signboard Tropical Spice Garden.maknanya kalau korang taw macam mana nak ke Tropical Spice Garden konpem akan nampak Signboard This Restaurant macam dalam Gambar first di atas..selamat mencuba ya kalau korang nak datang..tak rugi..masa makan tadis empat lah sembang dengan manager restoran,dia kata kalau malam lagi nice..totally different from siang.lagi romantik!
a

Berhadapan seberang jalan ada Pantai..sempat lah jalan jalan tepi pantai kejap tengok kawasan..ada jugak orang duk picnic sakan..seronok lah layan bunyi ombak..Cuaca pun redup dan suam suam kuku jer..dengan angin sepoi sepoi bahasa memang sedap kalau bentang tikar tepi pantai then tidor lepas dah kenyang ni..heheheee
a

One thing i love about Penang because of Batu Feringghi..Penang ni kecik,so everything ada dalam Pulau ni..maybe aku akan stay kerja kat penang ni lagi 3-4 tahun..after that aku akan usahakan untuk cari environment baru..jauh berjalan luas pandangan..at least kalau aku bertukar tempat kerja boleh cari pengalaman baru di tempat orang..after all,i do enjoy my life in Penang..nak nak kalau tang makanan...:)
a
*next entri : singgah sebentar di Pantai Miami Batu Feringghi.

9 comments:

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Sebuah persahabatan....
Terima kasih
kembara ziarah maya”

uihhhh tempat memang nampak muvelosss tip top baik punya.... rasa mmg mendamaikan .... best kut bila berada disana...nak gi sana pasal mmg nak kepenang nanti bulan 5

CAHAYA said...

mana monkey nya?

nikli said...

tp restaurant tuh nice nye..

@xiM said...

AFZAINIZAM,

memang best..nanti kalau datang penang ke Batu Feringghi sila singgah..:)

@xiM said...

CAHAYA,

monkey ada dalam sangkar..:p

@xiM said...

NIKLI,

you shud bring your wife here..she gonna love this place as much as you do..

sepul said...

Pantai Miami Batu Feringghi...
hmmmm banyak kenangan manis aku kat situ. One of them had changed my life. Aku dan Nita declare kat Pantai Miami setelah almost 2 taun berkawan biasa. One day i'll bring Umar here too and tell him this is where abah and ibu declared as a couple back in 2005. :)

rasp said...

the restaurant nampak best laaa...
ermmm harus terjah gak one day...
i nie nama je org penang kan...
tapi byk lagik tempat tak sampai isk isk isk....

@xiM said...

ABAM SEPUL,

sungguh tersentuh hati saya mendengar cerita declaration awak berdua..mesti Umar Shadiq turut terharu kelak..

semoga kalian berdua bahagia ke akhir hayat..ameen..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails