Followers

Thursday, January 10, 2008

Ferry To Butterworth

Kebiasaannya akan naik jambatan pulau pinang untuk cross ke seberang tapi hari ni teringin nak naik feri dari pulau ke seberang..bergerak dari hotel bayview batu feringghi ni terus menuju ke terminal feri bersebelahan dengan Pengkalan Raja Uda(tak pasti pulak pengkalan ni untuk apa).masa nak masuk ke terminal feri ni masya Allah kereta punya la banyak..terpaksa la tunggu dalam setengah jam lebih.yang best nya sebab dapat park kereta kat tingkat dua feri..

*tumpang bawak keter orang,hehe..masa ni cuak owner kereta sebab kereta ada atas laut..
*pemandangan kat terminal waktu feri nak berlabuh

*semasa feri dah bergerak dari terminal menuju ke butterworth

*can you see the pulau pinang bridge?


*pemandangan yang indah di waktu senja...subhanallah..

Sampai je di butterworth terus menuju ke kuarters.badan quite penat.yang penting esok cuti awal muharram,bolehlah habiskan masa untuk rehat di rumah.

1 comment:

angahrahafza said...

hari tu tak dpt naik ferri..i wish i could..hehe..some other time maybe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails