Followers

Thursday, February 18, 2010

MAJLIS AQIQAH NURUL QIADAH

Salam semua..

Agak lama aku tidak kembali di sini..sibuk dengan Tugas Harian dan juga aktiviti sendiri..kebetulan minggu lepas baru sahaja pulang ke kampung halaman tercinta,sempena Cuti panjang.Orang Cina cuti aku pun turut sama naik nak cuti kan.haha..kebetulan Majlis Aqiqah my anak sedara baru juga di jalankan pada 14 Februari yang lalu..

14 FEBRUARI 2010

Aku tiba di kampung lewat dari jangkaan..majlis dah selesai baru aku sampai..majlis bermula selepas zohor tapi aku sampai pada jam 3 petang.tak apa lah,janji dapat berjumpa semua ahli keluarga yang lain..

1

ini lah dia NURUL QIADAH,anak sedara ku yang baru 3 bulan lebih kurang macam tu lah..muka sebijik macam ayah dia(abang jalee..).tak sempat nak tengok jambul nya di cukur.ada gaya tak aku dukung baby?agak kekok sebenarnya..

2

ni semua ahli keluarga aku yang sibuk menyiapkan Doorgift untuk para tetamu yang masih hadir..

3

anak kecil ibarat kain putih..

4

Ibu dan Ayah kepada Nurul Qiadah..

5

tetamu yang masih ada..

6

ni Nurul the first,anak kak Ina..makin nakal dia sekarang..dah pandai bercakap dan sangat lah lincah..seronok bergurau senda ngan dia..bila di fikirkan balik cepat sangat masa berjalan..anak kak tie dah makin besar,anak kak ina pun sama..ni anak abang jalee pulak lahir ke dunia..tak lama lagi giliran adek da dan abang shuk pulak..aku apa cerita??hmmm entah laa..biar masa dan takdir jadi penentu.:)

6A

comey..geram betul aku tengok..

7

Ni kek lapis dari Sarawak aku wat balik ke kampung..beli sikit jer.rasa menyesal plak beli sikit jer,tak teringat nak balik kampung masa ni..tapi biasanya mender sikit macam nai lah yang sedapnya..

8

Dan yang paling best mender ni-Beg Cibik dari Miri..korang taw tak apa kebende ni?Inilah Ikan Terubuk masin dari Miri..yang uniknya cara diorang bungkus jadi macam beg cibik nih..so nice dan lawak lorr..hehe..aku bukak ambik ikan Terubuk masin kat dalam then beg ni aku gantung kat dapur rumah..tiap kali tengok beg cibik ni mesti rasa macam nak gelak..sebabnya??biarlah aku,dia dan Kau sahaj yang tahu..

9

Goreng ikan Terubuk masin ni..

10

Then tabur ngan cili padi dan bawang..perah asam limau sikit..memang lah layan sangat makan ngan nasik panas.petang tu lepas semua tetamu dah balik kami sekeluarga makan bersama sama kat luar rumah..lama dah tak dapat makan sama sama ramai ramai macam tu..tenang sungguh jiwa..banyak perkara do bualkan..

Dan lepas maghrib,kami sekeluarga sembahyang maghrib berjemaah then membaca yassin di rauang tamu rumah sebab recently ada sedara di Paka yang meninggal..kemudian lepas sembhayang Isyak berjemaah kami berbual bual di ruang tamu sambil makan Buah Limau(raya Cina lah katakan),Keropok lekor dan minum Kopi dari Vietnam..

*and that's when i'm home again.The place with lot of love,where the hope still alive and the dreams will always come true..

22 comments:

tunbegia said...

sungguh ada gaya dukung baby,

salamm,

nasazfrog... said...

tak sah kalau tak dok berjam kat blog ni tgk gambar... best betul,,, good job,, xim gambar sume cantik-cantik... :)

nasazfrog... said...
This comment has been removed by the author.
nasazfrog... said...
This comment has been removed by the author.
Eyriqazz said...

fuhh,bestnya terubuk ikan masin tu..tak pernah makan lagi

Wahidah said...

gaya dah ade...huhuhu

ikan terubuk masin itu sgt la menggugat iman..isk3

A.R.A.S.H. 910 said...

best & syiok! :)

eLLy said...

amboi dik.. this year back to back ko gi bercuti yee..

canti la beg ikan masin tu ;)
kreatif betul dorang berniaga

efaienazack (FINAZ) said...

nice post, wonderful photos..and aldo lovely family..keep it up eh..love to spend some time for ur superb blog~ thanx for it

CAHAYA said...

apa ada dengan beg cibik tu? citer la sikit. mana aci simpan sorang2.

@xiM said...

Tun,

ada gaya ek??

boleh lah jadi ayah nanti..hehe

@xiM said...

Nasazfrog,

glad that u like it..

come back for more ok..banak lagi gambar cantik cantik tak di siarkan ni..

@xiM said...

eyriqaz,

memang best..nanti kalau pi Sarawak jangan lupa beli ok..

@xiM said...

Wai,

gaya dah ada?yeayy..haha

terubuk masin tu memang sangat sedap wai!!

@xiM said...

ARASH,

yeap..indeed!!

@xiM said...

Elly,

tu lah,memang kreatip sesangat..suka tengok beg ikan terubuk tuh.sayang nak bukak.haha

@xiM said...

FINAZ,

thanks..do come back for more ok..:)

@xiM said...

CAHAYA,

pasal beg cibik tuh memang lawak..nak citer tapi tak reti..haha

Faisal Admar said...

terubok masin sarawak sgt suka!!! :D feveret................

ayang ati said...

pembetulan ye....
yaya baru berumur 2 bulan.....
he he he

@xiM said...

FAISAL,

nanti ko kirim ngan Nikli,hehe

@xiM said...

ayang ati,

OWhh yer ker..konpius konpius..haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails