Followers

Thursday, February 11, 2010

MIRI / BRUNEI TRIP - PART 2 : THE EMPIRE HOTEL BRUNEI

Kisah bersambung.

6 FEBRUARI 2010

Dari Senadin,kami meneruskan perjalanan ke sempadan Miri/Brunei..Hajat di hati nak cop pasport jer tapi dah alang-alang sampai masuk jer lah tengok negara orang.hehe..aku ngan Aida naik kereta Suhail(thanks to you!!),and Nikli bawak akak n Ziana with his PHJ..

1

Jalan agak lengang pada masa ini..

2

sungai Tujuh Checkpoint

3

Berhenti untuk pemeriksaan Kastam

4

let's go to BANDAR SERI BEGAWAN..

5

Kuala Belait ni kira dah dalam BRUNEI..

6

Ada dua tol sepanjang perjalanan-satu satunya Tol di Miri semasa nak melepasi Border(RM10),dan gambar kat atas ni tol dalam Brunei,3 dollar Brunei(lebih kurang 10 ringgit jugak,currency Brunei sama jer ngan Singapore,2.43).Dari Border nak ke Bandar Seri Begawan agak jauh jugak..dalam 110 KM..Satu jam lebih jugak kan..

7

So this is Our first Pit Stop-THE EMPIRE HOTEL & COUNTRY CLUB,satu Hotel mewah di Brunei ni.kawasnnya luas yang amat,dan semestinya memang cantik dan rapi..khabarnya yang paling murah pun rate kat sini 400 Dolar Brunei Satu malam..wow..dekat RM1000 kan..jawabnya amik gambar jer lah.

8

Pokok yang mengalu-alu kan kedatangan kami..

9

sakan bergambar depan papan tanda..

10

ni dah dalam Hotel..kat Receptionist

12

tengok lah tiang nya yang besar gabak tuh

13

syiling nya pun best

15

ni macam kumpulan muzik sahaja..

16

menarik lah gambar ni!!

17

L.U.X.U.R.I.O.U.S.!!

18

Dari dalam kawasan Hotel,kami ke bahagian luar pulak untuk outdoor Photoshoot..kawasan kat luar ni memang luas yang amat..nampak kolam renang nya pun best..

19

posing atas rumput..

20

21

macam-macam lah korang ni..

22

waduh waduh..sakan bangat neh..

23

Ini kawasan Kolam Renangnya.masa kami datang ni ada jugak mat-mat salleh yang duk bawak family berenang kat sini..ko mampu takper lah kan.

24

kami sekadar berposing saja..

25

26

27

28

29

Tak larat nak buh caption,layan jer lah gambar-gambar yang ada

30

31

melompat lagi dan lagi..

32

mau gaduh kaa?

33

34

35

36

37

tak larat berjalan.rehat seketika.

38

40

41

42

dah..jom ke tempat lain pulak..

43

Kami mengejar masa sebenarnya,takut tak sempat nak berjalan kat area town sat lagi.so lepas dah mengambil gambar apa yang patut kitorang meneruskan perjalan ke BANDAR SERI BEGAWAN..nak tengok Masjid Sultan Omar Ali Saifuddin,yang khabarnya Kubah di buat dari emas..

(to be continued..)

4 comments:

tunbegia said...

kat sebelah belakang lobi ada galeri celebrities yang pernah menginap kat empire hotel, termasuk aznil, anita sarawak dll,

salamm,

@xiM said...

Tun,

owh ye ker..tak sempat nak explore habes.haha

between,kat sebelah hotel ni ada Cinema kan?

Nikli said...

hopefully u guys enjoy short trip nih..

Anonymous said...

sy plan trip ke miri+brunei..ade tips x, yg less bajet..plan nk gi tahun depan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails