Followers

Thursday, February 25, 2010

MIRI/BRUNEI TRIP - PART 7 : MEDAN SELERA TANJUNG LOBANG

A Bad Week,i think..

Minggu ni macam banyak benda serba tak kena..dunno why,but seems like everything go wrong at the worst possible time..tambah lagi ngan badan tak berapa nak sihat tu yang makin memburukkan keadaan.Personally,aku sangat tak bersemangat nak kerja minggu ni..rasa kemalasan yang amat dan banyak kerja yang ada tak di siapkan dengan sempurna..what happen to myself..sigh.

Just leave it Behind.

Ni nak sambung lagi citer pasal Trip Miri..alang-alang story biar sampai habes.Untuk part 7 ni,kitorang menjamu selera makan malam di Medan Selera Tanjung Lobang..ada banyak kedai makan,makanan seafood dan Ikan bakar bakar..

1

Hari semakin Gelap..masa untuk kami beredar..

2

Do you Feeling BLUE??

3

Untuk acara makan makan kali ni,Bukan kami berlima sahaja yang ada ..Kenalan di Miri ni join sama-Suhaili,Wan Mohd Hidayat dan Farid Kamil Zamzuri..Dinner terakhir sebelum kitorang balik ke Semenanjung.Thanks to all of you yang sempat menjoinkan diri skali bersama-sama kami!!

6

Farid Kamil & Wan Hidayat

7

Ni namanya AIR SPECIAL..aku pun tak taw ni air apa,tapi diorang kata sedap..tak sempat nak rasa tapi macam ABC jer aku tengok..cuma di letak dalam gelas panjang..nanti kalau datang Miri lagi boleh lah try..

8

PUCUK PAKU GORENG

9

SOTONG MASAM MANIS

10

TOMYAM SEAFOOD

11

KANGKUNG GORENG BELACAN

11a

IKAN SEBELAH BAKAR

12

Bila semua lauk-pauk dah sampai,maka keadaan menjadi bertambah sibuk..semua duk hulur pinggan lauk dan nasik..lagi pun masa ni pun kitorang mengejar waktu sebab nak catch flight pukul 9.40..so makan mana yang termampu lah.tu pun dah lebih dari cukup..

14

Suhail,Wan ngan Farid-kenalan di Miri yang sangat ramah dan Mesra..Terima kasih la atas layanan mesra sepanjang kitorang kat Miri ni.Yang penting,tak kering gusi punya lah kalau duk bersembang ngan diorang.ada jer yang boleh buat kitorang ketawa dan gelak berjemaah..

15

Yang ni tak payah aku kenal kan lah..memang dah kenal sangat..

17

Sessi makan makan dan bersembang sembang..

18

kak nona yang sibuk membahagikan lauk pauk

19

21

Lepas da siap makan,Nikli bawak kitorang pergi beli Kek Lapis kat Kedai Siti Payung..Wan,Farid dan Suhaili tolong Check In kan Bag kat Airport..sangat berterima kasih pada mereka bertiga yang bersusah payah pi epot nak Check in kan dulu sementara kami pi beli Kek lapis..hehe..budi baik korang Tuhan jer yang akan balas nanti..:)

*Esok Cuti.12 Rabiul awal-Hari Keputeraan Nabi Muhammad (S.A.W) junjungan kita..

9 comments:

akupunyahal said...

wow I suka pucuk paku tu... masa pi KUCHING pernah rasa.. memang sedap...

Radziana said...
This comment has been removed by the author.
Ziana said...

thanks wan
thanks farid
thanks wan...
thanks for everything ya....
u guys da best..
:)

sgt berjemaah in everything we do :)

Cik Wanie said...

ya ampun,
sedapnyer mknan2 itew,
dah lah gambar2nya besar2 belaka,
membuatkan nafsu mkn ku dtg ok,
hihihihihi;)

bagus jugak axim share percutian ke miri tue,
sbb insya-ALLAH,
nanti wanie ngn mama akn ke sana,
tapi MIRI ngn KUCHING kan jauh,
hurm...

CAHAYA said...

pucuk paku eh? ingatkan midin. ah, lama tak makan midin.

tunbegia said...

sungguh meriah uooolsss,

salamm,

sepul said...

menariks sekali namanya.. Tanjung Lobang

ezu said...

alamak... pagi2 bukak blog u da kuar pic makanan... fuhhhhh

Faisal Admar said...

ikan bakar tu tgk pun dh tak tahan! malam ni nak kena cr ikan bakar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails