Followers

Wednesday, March 31, 2010

KOTA KINABALU TRIP 4D 3N : SNEAK PREVIEW

Awesome!!

That's the best word Describes This Kota Kinabalu Trip..i've had so much Fun!!and this whole journey make me feel so alive..A great Place with A great People(YKWYA) ,not to mention a Great local Food,so what more can you ask for??Below are just random Pics that summarize my Journey in KK within 4 Days 3 Night on 27 March till 30 March 2010..More updates in Detail will coming soon..

Enjoice!!

-The Arrival

1

2

3
- Snorkeling @ Manukan Island

4

5

-Chicken Wing @ Tanjung Aru

5a

-Sunset @ Tanjung Aru

6

7

-Dinner with Friends @ Resturant China Muslim seafood

8

-Market @ Gaya Street

9

10

11

12

-Tip Of Borneo @ Kubang Mengayau

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

-Very tempting and Fresh Lokan Panggang

23

-Dinner @ Soon Li Restaurant

24

-Pekan Nabalu

25

-Kinabalu Park

26

27

-Kundasang Area

28

-Poring Hot Spring & Canopy Walk

29

30

31

32

33

-Cendol @ Baba Nyonya Restaurant

34

35

-One Borneo Shopping Complex

36

37

-Dinner @ Tanjung Aru

38

-Breakfast @ Pasar Besar KK

39

40

41

42

-Philliphine Market

43

44

45

46

47

48

-Kampung Warisan(Heritage Village)

49

More Updates in Detail will coming Soon!!

34 comments:

Ziana said...

AWESOME..!!

thanks to Abg Bear.. Abg Shah.. U.. Nikli.. Aida.. Wan & Farid :)

Jai Ho..

Cik Wanie said...

uish,
byknya gambaq,
nie mesti baru mukadimah kan,
blum isinya lagi kan,

mak ai,
byk tol gambaq makanan,
buat chek terliuQ,
hihihihihi;)

btw,
kedai MAK TIM tue,
kat Keramat AU3,
ingat masa bulan mei nanti,
baru nak bawak u,mama n yg lain2 tue pi mkn kat situ,
hahahahaha;)
sedap tau diorg ckp;)

CAHAYA said...

jeles lah tgk entry ni!!!

jerry maguire, jr. said...

azim -

nice! bet ur havin a great time aye?

Nikli said...

Nice Nice Nice..
best bestttt..

kucingorengemok said...

cantik, esp gambar mi dalam mangkuk kenit² tu

bspotgurl said...

Ermm, what shall I say yea... interesting :)

Leez said...

wah bestnya...
nice pic too!!

I miss KK lah....dulu gi KK every 2 months...
Bestkan jalan2 ke Kudat tu.....permandangan cantik sepanjang perjalanan ke sana.
Pantai sana memang cantik giler.

nak ucap tahniah sebab nampak kurus skrg..syabass!!!

Redbloodsnow said...

best ah korg nih taw. selalu pi holiday sesame. bile maw pi kuching sesame lak ek ek. ko kak ziana jumpa aku lgk...hahaha :P

Anoy said...

sabah syiok bah...last time sy tak sempat ke manukan island pun

@xiM said...

Ziana,

yeap..really awesome!!thanks sesangat to tuan rumah yang sudi tumpangkan kitorang kat rumah mereka kan..dan bawak jenjalan..thanks pada semua!!

@xiM said...

CIK WANIE,

memang betul tuh..ni baru mukaddimah nyer..summary 4 hari di sana..nanti baru nak update yang betul betul punya..

@xiM said...

CAHAYA,

kalau jeles jom kita fly pi Sabah sama-sama..best la KK!!nak pi lagi laaa len tahun..

@xiM said...

SHAHE,

i really had a great time with them in KK!!nice sangat..

@xiM said...

NIKLI,

nice nice nice nice

best best best best best best

@xiM said...

KOG,

i love gambar tu jugak!!comey kan..hehe

@xiM said...

BSPOTGURL,

indeed!!

:)

@xiM said...

KAK LEEZ,

nice pics??thanks kak leez!

pantai kat Sabah memang cantik kan..tip of Borneo tu paling teruja layan..cantik sesangat!!!

akak slalu pi KK dulu yea..bila nak pi lagik??

*terinspired ngan Biges luzer asia tu yang semangat nak turunkan berat..and still continued..

@xiM said...

ZIE,

nanti kalau aku mau ke Kuching harus la bagitau kat ko..leh lepak umah ko takyah bayar hotel dah..hehe..gurau.

@xiM said...

ANOY,

you should!pergi lagi sabah dan bersnorkeling lah di Manukan Island..Cantekk!!!

Anonymous said...

en. axim, camner awak besarkan size gmbr dalam blog ye? boleh sharing tak?

2L2M.... said...

wow....jadual padat dgn aktiviti mengunjung dan mengisi perut ek?? :)

xplorer said...

gambar sunset couple tu cun giler , aku suka btul .Gambor cendul tu sodap , lain mcm cendul tu ? beli kat mana tu?

@xiM said...

ANONYMOUS,

nak besarkan saiz gambar saya draftkan dulu dalam WINDOW LIVE WRITER..try lah gugel dan download,free jer..selamat mencuba ya!!

@xiM said...

2L2M,

tu lah pasal..ni baru betul betul jalan jalan carik makan..hehehee

@xiM said...

XPLORER,

tu gambar Cendol di Baba dan Nyonya Restoran..nanti aku buat review pasal Restoran tuh..

*aku pun suka gak gambar couple with sunset tuh..akan datang nice pix yang best lagik..tunggu!!

famoque said...

dalam entry nie ako baru pasan satu keganjalan dr dl.. korg travel skali sme.. tapi ako tgk nikli jek yg ade masalah kurang berat badan.. hahaha..

@xiM said...

famoque,

ko punya komen ni memang menyentuh jiwa dan raga individu terbabit..

NN,sila tampil ke depan beri kenyataan balas berhubung statement famoque itu..heheheeee

:: p R i n c E s S _ N :: said...

bjalann lg...ni br sneak preview..btl full lg ni..

nway..couple during sunset tu sgtt cantek...nk gk gmba cmtu...huhu

Faisal Admar said...

tengok pic2 ko gemuk le aku!
terus lapar :(

Anonymous said...

en. axim... kalu dah download, bila masuk dlm blog, kompem akan terus jadi besar camtu ker? saya igt u ubah size dlm setting blog tu.. sori, saya budak baru belajar

@xiM said...

PRINCESS N,

haah..full update will coming soon ok..:)

@xiM said...

FAISAL ADMAR,

nanti banyak lagi pic yang akan buat kau terliur..heheheeeeee

@xiM said...

ANONYMOUS,

actually aku tukar template blog dulu supaya boleh buh gambar besar..my blog ni pakai template strech denim tuh..cuba try tengok..then synchronize kan dengan setting window live writer,then boleh buat saiz gambar besar macam ni..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails