Followers

Tuesday, April 21, 2009

PD TRIP : PART1

Selasa yang Dingin.

Sedingin hati aku yang dalam..

Hujan lebat pagi ni membuatkan aku sedikit liat nak bangun tidur tapi atas nama tanggungjawab aku gagah kan diri juga mandi solat subuh dan bersiap untuk ke tempat kerja..Hujan-hujan sebegini pastinya jambatan Pulau Pinang akan mengalami kesesakan..apa boleh buat..

Perlahan aku redah trafik yang sedang sarat sambil memutarkan alunan muzik berfrekuensikan Fly.Fm..kadang lucu juga bila mendengar keletah DJ radio yang mencuit hati..seketika kemudian fikiran aku menerawang-terkenang kisah percutian di hujung minggu yang lalu..

************************************************

18 april 2009

Tepat jam sebelas pagi kami bertolak dari Kuala Lumpur menuju ke destinasi pilihan untuk kali Ini,Port Dickson Negeri Sembilan..Percutian ini telah di rancang sejak 3 minggu lalu oleh mereka mereka yang bertauliah..Seperti biasa,kami yang di maksudkan ini semestinya Axim,Nikli,Ziana,Lily dan Nurman.

Setelah sejam perjalanan,dalam pukul 12 lebih kitorang singgah di kawasan Hentian Rehat Seremban untuk makan tengah hari..masa ni memang tak sarapan dari pagi..maka semestinya kami kami semua amat lapar..masa nak makan ni tempat semua penuh..nasib tak lama lepas tu berjaya dapat tempat untuk duduk makan..

yang ikan keli n sayur kacang kat atas tu nasik aku..lama sehh tak makan ikan keli..yang gambaq ayam masak merah dan syur kacang tu Nikli nodn yang punya..Yang lauk ayam gulai masak lemak tuh kak nona manehh yang punya..

yang ni adeq punya meal..teruja wehh aku tengok teluq asin tuh..memang wallah!!kuah masak lemak tu pun sedap kan adeq kan..ker sedap sebab lapor sebenarnya..haha..(nasik nurman mana??eekkk...tak sempat nak snap dia dah habis makan dulu..)

maka bermula lah sessi makan memakan untuk kali yang keberapa juta dah ni..alhamdulillah makanan sumer sedap sedap..isi perut dulu baru best nak berjalan kat pantai sat lagi..

tu dia..aku duk menyuap makan dengan laju sekali..tapi tetaplah aku baca bismillah dulu..tanak kongsi makan ngan setan nanti aku tak kenyang pulak..(allahhumma barik lana fi ma rozaq tana wa kina azabannar..ameen..)

kemudian da selesai makan perjalanan di teruskan dan kami akhirnya sampai di Port Dickson..plan asal nak sewa Kondominium peranginan my Kompeni skali penuh la pulak..terpaksa pakai plan B-kitorang just walk-in kat mana mana apartment yang ada..hat gambaq ataih ni Nikli kat Lobi Avillion-chalet atas ayaq..just tanya jer dulu..

ni masa kat Hotel Chorus..lobi hotel ni sangat la menarik..cantik menarik tertarik kau memang daboom..

dah tanya kat sini still tak menepati spec yang kitorang nak..jom kita beralih lagi ke resort yang lain..(gambar aku,kak non ngan nikli jer yang ada.Lily masa ni duk dalam kereta jer malas nak turun..takut make-up cair..hehe)

Sunshine Bay Resort ni rate nya okeh tapi environment nya macam tak besh..seram jer aku tengok..masa ni tetiba abang Bear muncul..haha..actually untuk pengetahuan tuan tuan dan puan puan sekelian memang kami plan 6 orang nak datang PD ni..cuma nya kami bergerak awal sedikit dari Abang Bear sebab dia ada urusan lain sebelum tu..whatever it is,The more the merrier right?


Akhirnya setelah bincang punya bincang punya bincang,kitorang ber enam sepakat untuk memilih penginapan di ANCASA RESORT ALLSUITES PORT DICKSON MALAYSIA..pakej yang di tawarkan amatlah berbaloi dengan apa yang di sediakan..yang penting environment nya sangat la best!!


main entrance of the Resort


Receptionist..masa ni abang bear n Lily tengah berurusan..

Dihidang kan dengan Sushi pulak tuh untuk guest yang baru check-in..siap ada air jus oren dan jus laici..aku suka gak lah makan sushi ni..belasah jer lah kan rezeki dah depan mata.


Lily dan Nurman yang berwajah ceria..


kami bertiga yang tak kurang ceria nya..mau tak ceria sebab tempat ni besh!!

hat nih dah terlebih ceria sampai muka pun dah herot berot..kah kah kah..lawak la pulak aku tengok..awat la muka aku duk jadi huduh lagu tuh...eeeeeee ngeri tul aku tengok..


setel semua urusan maka kami dapat la satu apartment 2 bilik tidur..siap hall and Kitchen skali..Rate nya berapa??aku rasa berpatutan lah sebab pergi ramai macam ni..jimat sikit kos..

what to do next??jom kita pi amik barang kat kereta dulu k..



tak kurang ramai juga lah orang yang datang untuk menginap kat sini..hari minggu la katakan..masa ni lah semua duk sibuk nak bawak family members makan angin dan berjalan jalan..at least tak la pikir pasal kerja lagik..

dah angkut barang semua segala so kami pun menuju ke Apartment yang telah di sewa untuk satu malam..Tingkat berapa ekk??haaa tingkat 8.

Dah cukup korum la kali nih..ber enam..semua ada..senang nak bincang apa yang patut kan..hehe(walaupun tak bincang apa pun sebenarnya kan..)

da sampai Tingkat 8..jom guys..check it out!!


main hall and dining area..


kitchen and tempat makan

2 unit room apartment

interior dalaman apartmen memang menepati citarasa..it was really nice i tell you!!aircond takder kat ruang tamu,ada dalam dua buah bilik ni jer tapi everything was so nice..comfort and cozy la senang cakap..

it's photoshoot time!!

Y.K.W.Y.A

We Are Family..:)


Lepas da puas bergambar kitorang lepak lepak dan rehat sebentar..sambil membincangkan aktiviti seterusnya..nak makan dah makan tadi..so nak buat apa??

dari atas balkoni rumah terlihat lah swimming pool yang cantik nih..mana boleh kami semua melepaskan peluang untuk mandi manda..lama dah tak swimming...kali ni mesti best sebab swimming ngan diorang..jom kita swimming jom..

Terus la kitorang tukar baju then siap siap nak pi mandi kat Swimming Pool..


Dan yang bestnya masa ni tak ramai sangat orang nak mandi..yer lah pukul 4 petang matahari meninggi atas kepala tapi takder masalah..kitorang tetap mandi dengan jayanya..

*To Be Continued..

-actually gambar di Swimming Pool ni banyak sangat yang menarik..nanti la aku kongsikan ngan korang..Stay tuned with AXIMUD on the next entry-PD Trip Part 2 later k..Have a great TuesDay everyone!!

28 comments:

Dearie t.h.e STRAWBERRY said...

yayy~! 1st comment..hikhik..sgt2 besh.. huhu.. sonokk glee..awatnye en.azim wt muke cenggitu.. adeii huhu.. kelako bebenor..

eZa said...

gambar kt pool nih yg mane menariks lagi tertariks tuh leh la anto masok majalah mangga... hahahaha :D

tp mmg nmpk nice & comfy sgt ancasa tuh... ;)

Ziana said...

dah x tau nk ckp ape..
dh mmg best!!

ANCASA da best!!!
i rate 9.5/10!!!!
perfecto!!!

-service
-rooms
-environment
-foods
-view
-lofations
-huh?? selaga bagai...
i loike and puas hati!!!
rase nk dok doplopat hari jek!!
:P

pic swimming??
hahahaha..

next!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:)

cae said...

salam, walaupun rupa mu tidak ku kenali.. im enjoy reading it.

:: p R i n c E s S _ N :: said...

bape rate die bro..?? mne tau ley g bramai2 pasni...cantekk...b4 pnh g corus...boleyy laa...

Line7 said...

en.axim.....awat la ni dh gemuk sket...ada dlm 1 gmbr tu nmpk mcm perut dh boroi...hihihih....

LannY LennY LeannY said...

aik..awat satu pic tu si nikli nampek kecik sgt....hang jadik besaq pulak?hang ambik sediri masa naik tangga kah?

Wahidah said...

wah happening jer...meriah giler....best la korang..gielr kentanggg

bozzobattousai said...

giler rajin berjalan...teringin plak nak gi lepak2 kat PD...Teluk Kemang best lagi ke tak?

Ad said...

mm..

axim, ni yang ada spa ala2 Bali kat luar kolam tu ker?

mm..menarik

A.R.A.S.H. 910 said...

juz remember...

my family's day 2yrs back was here!! hahaha

oklah tempat ni...(ada kenangan terindah!!) huhu =) *wink*

Nikli said...

ohh..
best..!!
memang berbaloi stay situ..
sebaik tak check in kat hotel..
environment mmg best.
overal 9.23/10..

:)
So, next ke mana..??

ada pic swimming banyak ehh..??

CATZ said...

wah...PD trip...bestt...
ANCASA ni area mana??
belah teluk kemang ke..belah hala ke PD town??
nice place....
berapa ratenya axim..i mean..harga..

@xiM said...

Dearie,

muka enchek axim jadi cenggitu sebab eksited sangat!!

:)

@xiM said...

Eza.

memang nice and comfy..rugi Eza tak pi..hehe

@xiM said...

Ziana,

errkkk terus speechless sebab u dah explain sumer..haha

next gambar swimming?nak tapis dulu nih..haha

@xiM said...

cAE,

tq sebab enjoy reading!!keep coming back for more ok

:)

@xiM said...

Princess N,

Rate nya beza beza..nanti masuk ancasapd.com..macey macey..

@xiM said...

Line 7,

SAYA MEMANG DAH GEMUK BANYAK LORR...haha..janji enjoy kira ok la kan..nanti ada umur bleh jadik kuyus balik..insya Allah..

:D

@xiM said...

lANNY,

bukan amik sendiri lah..tu mantoi yang tolong ambikkan..haha..ni attempt nak kutuk aku ker apa ni weh..

@xiM said...

Wahidah,

meriah bangat seh!!

:)

@xiM said...

Bozzo,

best ker tak best tu depend tempat yang kita duduk ok..kalau duk Ancasa ni mesti best!!]

:)bawak ar kak tie mai..

@xiM said...

AD,

haah..yang ni ada spa ala ala bali tuh..menarik hamatz!!

@xiM said...

ARASH910,

tu macam lagu Samson jer-Kenangan Terindah..

@xiM said...

Nikli,

next nak pi Bali plak..haha..lawak jaa..

gambaq swimming cek kat facebook aku k..

peace!!

@xiM said...

CATZ,

rate bilik ni 518..tapi konsi 6 0rang kira ok la kan..

ni menghala ke teluk kemang tuh..

mantoi1079 said...

mekaseh la sebab sudi jempot saya sekali

nanti boleh la kita semua pergi lagi

Lily.Lulu said...

ape kehe la bubuh gambo ambo yang buruk tengah makan tu
sampai ati axim :(

anyway ..
thanks a lot guys !
memang happy dan enjoy bangat !!
sangat sangat best dan happening

muahss !
:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails