Followers

Thursday, April 23, 2009

PD TRIP : PART 2

Seperti yang telah saya janjikan sebelum ini,saya akan berkongsi dengan anda semua aksi aksi di kolam renang..setelah selesai check-in dan da kemas barang,kami semua berpakat untuk merendamkan diri di Swimming Pool yang maha cantik ini..


view from the top of our apartment



ini lah wajah kami semua yang seakan akan tidak sabar lagi untuk membuat terjunan tiruk..semua dah bersedia..dan..


hat dua orang ni duk pulun terjun dulu aihh..belum sempat kami hat lain ni duk nak salin baju depa dah terjun dulu..nasib baik tak berbugil jer..


macam macam ada nih..


tu kaki sapa tak taw..haha


memang best bangat mandi masa nih..dah la orang tak ramai..mau tak ramai kan masa ni matahari duk meninggi ataih kepala tapi kami semua pedulik apa kan..janji boleh terjun dan berenang renang itik..puas hati beb wa cakap lu!!


Paus Biru dan Paus Putih muncul!!


it's a splendid moment that we've shared together..it was really nice to had some of this great moments with a great person like them..TQ guys!!


swim like a fish..


K.A.M.I in a frame


ingatkan ikan duyung ada yang betina ajor..skali kat sini terjumpa ikan duyung jantan daa..mesti ramai aweks aweks di luar sana duk berayaq jaa tengok ikan duyung jantan ni berenang renang..


terdamparnya dugong di laut biru..


ni macam duk bertanding jaa nih..agak agak korang sapa sampai dulu..aku kaa nikli??haha


ni buat kaver majalah URTV


Seronok bangat dapat berenang renang dan mandi manda macam ni..bukan slalu pun kan..sekali sekala ajor..ni lah peluang yang ada nak berseronott..tapi swimiing pool ni memang best!!kalau hampa semua tak percaya sila la mai Ancasa PD nih dan try sendirik..:)


well maintained swimming pool


lepas da mandi semua naik atas apartment salin baju mandi semua segala sebab kitorang rasa kelaparan la pulop setelah berhempas pulas dalam air dekat 2 jam(ye ker??haha,belasah ajor lah)..On the way nak ke tempat parking duk terserempak ngan badut badut nih..diorang tengah hiburkan kanak kanak..dramatik!


let me do this-a girrafe from ballon..


Kitorang singgah makan lite lite sat kat kedai apa ntah aku tak hengat..duk order minum dan maggi goreng,megi sup,roti telur dan Rojak(lite lite kaa macam nih??wakaka)


wajah penat setelah berendam


akhirnya..burrpp..alhamdulillah..aku ngan Nikli paling duk kuat makan masa nih..duk pulun order megi goreng sampai dua pinggan..tak taw rasa macam lapor semacam jaa..Then le[as makan kami pulang ke Ancasa kembali.


Sampai kat Ancasa duk jalan jalan plak kat Bali Garden ni..menarik sangat Garden nih..tak yah pi Bali pun korang boleh rasa suasana Bali kat sini(macam la aku pernah pi Bali kan..haha)


Bali Garden yang Beautiful


Lepas da pusing pusing Bali Garden tu lebih lebih Kurang kitorang terus ke Pantai berdekatan..Walking Distance ajer.


plan asal nak tengok sunset..


Y.K.W.Y.A


Kat pantai ni quite few numbers of peoples jugak..ramai..weekend kan.ada yang duk berBBQ ada yang berkayak ada main jet ski ada yang mandi laut..kami just duk berjalan jalan amik gambar jer..nak rilek rilek kan..


dengan agenda masing masing..


Nikli duk tulih apa tuh??


oooooo hat nih Dia duk tulih..:
PORT DICKSON APRIL09
BANG BEAR,AXIM,LILY.NURMAN,ZIANA,NIKLI


nampak tak asap kat belakang tu??ada sekumpulan manusia duk buat BBQ kat belakang tuh.


S.M.I.L.E.Y!!


P.E.A.C.E.!!!


Ok aku dah tak larat nak bercerita PANJANG..just layan gambar gambar ajer ok..


where'd you go..i miss you so..


i'm having so much fun here!!

pose selamba ya ya


3 sekawan kompeni sama


kan best kalau bleh berkayak skali ..



wajah wajah kesengalan..

hat ni duk berangan la pulak..


banana boat pun ada diorang duk main..


Subhanallah!!


sekali air bah sekali pantai berubah..


nice..i like this one!!


dah jom balik..dah maghrib nih..


Bila matahari dah turun kitorang pun beransur pulang..nak kena balik dan bersiap pulak sebab belah malamnya ada BBQ Dinner kat Bali Garden tuh..



Jom jom kita balik bersiap..


Untuk cerita BBQ Dinner @ Bali Garden tu nantikan entri aku yang seterusnya k..just stay tuned with AXIMUD and have a pleasant day to all of you!!

Peace!!

35 comments:

bozzobattousai said...

dapat air jadi cam lupa daratan korang nih...

LannY LennY LeannY said...

thumb ub for the badut ...nice composition...n nice colors

boleh masuk mangga hampa semua..sebab met the spec utk publish..he he

Dearie t.h.e STRAWBERRY said...

opsss sila tutup mata shumeee.. hikss.. majalah mangga is better kot.. huhu.. nice pics.. :)

tehais said...

Wow.lawa pmandangan dari atas apartment dgn kat bali garden tu ;)

Bab mandi kolam tym tghari terik ramai eh org dok wat..kekeke

Inah said...

banana boat!! bila la boleh naik dengan kamu2 semua nih :(

Cik Wanie said...

wah,
kemeriahan sebuah keluarga bercuti,
hik hik hik..
happy family kan:)

wah sgt bestnyer dapat g Port Dickson,
alahai,
wanie pulak rasa x sabar nak g sana bulan jun nie,
alahaiiiiiii,
cepatlah bulan jun nie,
huk huk huk...

PUTUBAMBU said...

seronoknya tgk korang ni...
adaaaaaaa je aktiviti...

Lily.Lulu said...

nak swim lagiiiiiiiiiiiii
nak tanned kan kulit lagi
hahahaha !!!!
:))

@xiM said...

Bozzo,

mau tak lupa daratan,dah duk ingat lautan la pulak kan kalau jumpa air..haha

@xiM said...

Lanny,

boleh masuk majalah mangga??konpem laris kan nanti majalah tu!!

:)

@xiM said...

Dearie,

sila daoatkan naskah anda bulan mei ni ok..kami semua jadi cover majalah..peace!

@xiM said...

Teh Ais,

wohoo..memang lawa sangat pemandangan dari atas apartment tingkat 8 itu..

mandi time tengahari panas terik pun ok what,boleh tanned kan kulit..hehe

@xiM said...

Inah,

Bila Larut malam..tarakucha cha tarakucha cha..suasana sepi..tarakucha cha tarakucha cha..

@xiM said...

Cik Wanie,

owh nanti ada Trip PD bulan Jun yek..ngan kawan kawan or family??sabarlah menanti..pejam celik pejam celik sat lagi sampai la tu bulan jun..tungguuu..

@xiM said...

Cik Wanie,

owh nanti ada Trip PD bulan Jun yek..ngan kawan kawan or family??sabarlah menanti..pejam celik pejam celik sat lagi sampai la tu bulan jun..tungguuu..

@xiM said...

PUTU BAMBU,

kalau ramai ramai macam ni tu yang seronok..kepala ligat jer duk pikir plan nak beraktiviti..wanna join us??

@xiM said...

Lily,

amboih...nak tanned kan kulit lagi yek..tak cukup tanned kaa aritu??hehe

next time kita swimming lagi ok!!nanti kita berdua plak lawan tolak tolak..ada berani kaa??hehe

en_me said...

perghh.. sakannns..

muadzlife said...

nakkk pii jujakkkk.....

[yAN!e][pUTraJAya] said...

best nyer tgk...
gambar2 yg menarik....
terutama sekali gambaq ikan duyung jantan itu...hhahahha

kena tukar nama...bukan duyung...tp DUGONG JANTAN

keh keh keh

(^_^)

♣♣ Yanie Putrajaya ♣♣

Dihidangkan dgn penuh sexi oleh ~MaksuHakim~ said...

En Axim

saya bukan malas saja2..ada sebab dah malas nak ke opis awal...
Meluat tgok org yg kuat mengipas bos...


**Gambar hang meletop2 la.Nanti ajar la maksu amek gambar..

jerry maguire, jr. said...

nice shoots!

Izan said...

da rupa kanak2 ribena mandi kolam da.. hahahahahahha

Faisal Admar said...

axim, asal semua macam sembunyi badan je? nanti aku tayang badan aku... muahahahahaha

@xiM said...

en_me,

memang sakan seh...

@xiM said...

mak su,

nak pi jugak?jom!!!!

@xiM said...

yanie,

aik...lain macam jek bunyik..sudah tangkpleehsaa ituiknduyungjntn kaahaha

Ziana said...

sgt x puas mandi manda!!!
mari!!!
repeat again!!
:)

time nih sgt hapening!
byk sgt aksi2 korg sume..
tah bape kali dok tetelan ayaq!!
:)

Nem0 o0h Nem0 said...

axim,aku sgt la ketagih ngn blog kamu ni..gambar yg kamu amik sggh nice la.. =)

@xiM said...

Mak Su Hakim,

maksu nak belajaq amek gamabq??boleh boleh..tapi ada ongkosnya pak..haha

@xiM said...

Jerri macguire,

nice huh?

:)

@xiM said...

Izan,

kami memang kanak kanak ribena..cuma kanak kanak yang da terlebey umur sikit jer..haha

@xiM said...

Faisal Admar,

sembunyi la badan sebab badan tak lawa..len la hang,slim melim tu yang duk nak tunjuk badan kan..

:p

@xiM said...

Ziana,

nak repeat lagik??JOM!!!

kamek suka mandi manda nih!!

best!!

@xiM said...

Nemo,

kalau ketagih pastikan hari hari anda bukak blog saya yang sarat dengan gambar ini..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails