Followers

Wednesday, April 15, 2009

Sudah pulang dari LANGKAWI!!

Hari Kedua di Langkawi..

Bangun pagi semayang subuh then berselubung lagik barang setengah jam,dalam pukul 8 pagi turun Breakfast..(compliment for two person)..nak kena breakfast awal sebab ada urusan yang nak di selesaikan nanti kat Teluk Ewa.


Coffee House kat tingkat bawah sekali..berdekatan dengan receptionist..actually kenyang makan malam tadi tak habis lagi nih,dah nak makan lagi..haha..adakah aku hidup untuk makan??tidak sama sekali..:)


Masa aku stay ni Hotel Langkasuka ni di kunjungi orang JPN sebab ada kursus..ramailah cikgu cikgi menginap kat sini..so anak anak diorang pun ada skali..2 in 1 kan..kerja sambil makan angin..
Biasa kalau Breakfast kat Hotel apa lagi yang ada..mesti ada nasi lemak,baked bean,scrambled egg,etc etc etc..

nasi lemak sambal yang kureng..

Hotdog ,scrambled egg dan Baked Beans

mee goreng ekonomi sebab pakai kicap dan telur ajor.

Zaidi is one of my old fren back then in UitM 3 years ago..same course and we seldomly study together in 24hour room..what a nice memory,indeed..

Muka baru bangun tedoq..tapi dah gosok gigi baru boleh selesa sikit nak makan..mee goreng boleh tahan!

Lepak-lepak barang setengah jam..

Then makan Tembikai pencuci mulut..pastu baru gerak balik ke bilik..aku nak kena siap siap ke Teluk Ewa.


ni view dari Bilik Hotel..what a nice scenery isn't it?
aku pi Teluk Ewa untuk collect sampel air buangan dan sampel minyak pelincir..masa aku pi Zaidi duk tidur saja kat Bilik..tidur dan online..tak sure..hehe

Then dalam pukul 11.30 pagi kerja selesai aku balik ke hotel dan kami siap siap nak check out..check out pukul 12.15 tenghari then jalan jalan jap kat Langkawi Parade yang tak berapa nak meriah..

Mungkin sebab bukan peak season kot tu yang orang tak ramai membanjiri pusat beli belah ni..


Kami tak taw nak buat apa just jalan jalan jer sekeliling mall.

jumpa ala ala Graffiti ni..suka kaler kombinasi tuh.
yeahhhhhh...we are the new Generation!!

lepas da pusing pusing Langkawi Parade ni kami singgah sat kat Pekan Kuah beli perfume dua tiga botol,beli coklat dua tiga papan then terus ke Jeti sebab nak kejar Feri ke Kuala Perlis pukul 2.30 petang.
Jeti Langkawi yang tak berapa nak sibuk..(masa ni lah sebab bukan peak season..kalau tak..memang pack tak hengat laaa..)

Dataran Lang ni la kami nak singgah amik gambar masa malam tadik unfortunately pukul 12 tengah malam memang the light off segelap gelap alam..so ni je lah kesempatan yang ada untuk amik replika helang yang sedia meluncur ke udara nih..

Feri 2.30 petang dah tiba..then naik feri sampai di Terminal Kuala Perlis pukul 3.40..sampai kat Kuala Perlis terus shoot ke Arau sebab nak hantar Zaidi balik umah sewa dia kat Mata Ayer..pastu aku straight away mencari jalan pulang Ke Penang..(dah tak sesat ok..aku dah semakin handal mencari jalan..hehe)
Singgah solat di kawasan Rehat Gurun..


Suka la aku tengok tempat solat nih..dia buat konsep open air dan banyak tumbuhan diorang letak..baru lepas renovation kot..Kat Kawasn Rehat Sungai Perak pun dah macam nih..PLUS tengah buat rombakan besar besaran kot kat Kawasan Rehat yang ada..


Dah siap solat semua segala terus aku memecut dengan tak laju sangat ke Penang..nak pulang ke teratak sendirik..Alhamdulillah sampai di Penang pukul 7.40 petang..ngam ngam soi aku sampai orang azan Maghrib..Seronok rasanya dapat kembali di rumah sendiri..Home sweet Home..

Masa untuk berehat!!

*actually kena rehat awal nih sebab jap lagi pukul 2.45 pagi ada game yang penting-second Semi Quarter Leg Champion League-CHELSEA VS LIVERPOOL!!last week CHELSEA prooved that they can beat LIVERPOOL 3-1..what about tonight??at Stamford Bridge-CHELSEA will beat this RED team..hehe..we'll see!!

**edited back at 15 april2009@5.01am



gewd product always don't need a beautiful words..i just ran out of the words to say.

our real HERO for tonite,Frank Lampard


CHELSEA GOING TO SEMI FINAL,AFTER WON 7-5 BASED ON AGGREGATE..:)

Keep the Blue Flag Flying High..:)

23 comments:

CaTwOmEnS said...

Standard la Axim makanan kat hotel bukan sedap sgt. Kdg bagi breakfast free tu pun makanan yg entah apa2 je. Tp best la ek, dpt travel merata.

Tny said...

Axim asyik ke Langkawi je.. **gaya envy!:D

Langkasuka kat area mana? Best kan.. keja sambil vacation cmni.. buat sampling smpai ke sna? Jauhnya.. sampling air.. cm kje ngn Iwk plak..

Lily.Lulu said...

rindu nak pergi langkawi
sbb dah berkurun x jejak kan kaki ke sana
bila kita nak pi ni pa ????
ari tuh dah la tak dapat ikot
:D

dah agak dah ....
no wonder msg kat chatbox kol 5 pagi
konpem layan bola
:P

Anonymous said...

weh axim..bangga nyer aku. byk juga photo yg aku shoot ko ambik masuk dlm blog hangat ko ni...hehe. Laen kali kalau nak pui langkawi bleh ajak aku lagi..haha. Lapasni aku xluper dompetnyer..huhu. Sowwy wei..

A.R.A.S.H. 910 said...

nice piccas...arghhhh red tumpas lak!...............

MsRahah said...

wow i found another fan of guardian pharmacy hahah i've got a friend of mine yg suka giler amik gmbr dekat guardian, maybe he likes the color of the outlet kot:P

gegak gempita seluruh hartamas bila chelsea menang hebat pg tu~ abis semua bilal2 yg dah tdo pun terus terjaga smp subuh:P

happy working dude!

Ziana said...

lawo tmp solat tuh..
suke sesgt!!!
kewl yeah.. open air and environment sgt tenang!!
:)

yeah yeah Chelsea!!
x sesia dok nunggu and layan sesame kan kan? :P
(sesame ke?? hahahaha)

padan muke LvFool :P
padan muke dia...
dosa ngan aku lg!!
erkss!! tetibe jek? :P
hahahaha..

Masy said...

akak pon ske stail surau camtu. dulu kat RnR tapah je ada. skang dah merebak ke RnR2 lain.. best2 :)

Leez said...

nice pic!!. bestnya dapat selalu turun ke langkawi...dah dekat kan.

bozzobattousai said...

la...smalam ada game ke...tak ingat nak tengok...lupa trus...cam hilang ingatan plak....

Ad said...

berkali- kali pi langkawi, tp x pernah jejak pun mall tu..

mm..nak jalan2 sana la nnt june/july




by the way, ferry tu bawah kelolan team ad.. :)

@xiM said...

Juliyana Abdul Razak,

takder merata nyer..langkawi jer slalu pi..hehe

@xiM said...

Tny,

hehe..langkasuka ni bawah langkawi parade tu jer..dekat ngan grand continental..

@xiM said...

LiLy,

nanti one fine day kita pi sama sama lagi k..jom jom jom..

hehe..bola nyer pasal..ni baru bangun tidur,,huhu

@xiM said...

Zaidi,

lorr....tq tq sebab ada gak tolong amik gambor..next time mai la penang pulak k

@xiM said...

Zaidi,

lorr....tq tq sebab ada gak tolong amik gambor..next time mai la penang pulak k

@xiM said...

ARASH910,

red MEMANG DESERVE KALAH OK..KAHKAH

CAHAYA said...

Langkasuka Hotel ni jauh ke tak dari pantai?

Tny said...

Owh.. dekat Grand Cont.. tahu..tahu area tu.. :D

Alya ^ Marlyna said...

dramatic match ever kan!!!!

fido said...

Axim.. awat u dok p lang'kwi erk??

Faisal Admar said...

takkan nak jumpa di final lagi kot?

Nikli said...

ouchhh..!!
blog hangat..

blog hangat mempunya banyak gambar gambar yang menarik..

pandai kamu mengambil gambar..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails