Followers

Saturday, April 11, 2009

Vichuda Tomyam @ Damansara KL

Salam berhujung minggu kepada semua!!

Hujung minggu ni aku just nak rileks-rileks jer kat rumah..nak menghabiskan masa berkualiti di rumah..banyak mender boleh buat actually-tengok DVD,main PS2,baca novel,memasak dan yang paling best mestilah nak bersantai santai..bukan senang hujung minggu nak lepak kat umah so this is it..jom kita rehatkan minda..:)

Buat masa ni aku nak bercerita bab makan lagik...hehe..masa ke Kuala Lumpur minggu lepas..ketemu depa dan kami pi Lunch skali kat Restoran Vichuda Damansara..yang terkenal dengan kesedapan masakan Ala Thai nya..nak nak tomyam..pehhhh...


Restoran ni dekat ngan Uptown lama..kalau korang nak mai pi jer kat Uptown lama tuh then tengok la signboard yang besar-Restoran Vichuda masakan ala Thai-Tomyam.


mereka yang sudi menghabiskan masa bersama sama melepak makan..KAMI.


Sampai sampai jer sumer duk pakat pakat order jus buah..Jus tembikai..

Mantoi sorang jer duk order lai chee kang...

mana orang nak order nih..cepat lah kami nak order ni..lapar..dan inilah apa yang kami order:


Tomyam Campur yang tetiba bertukar jadi Tomyam Ayam sebab yang amik order ada masalah pendengaran kot..hehe..tapi still lah rasa tomyam nya meletop..sedap!!

Udang Goreng Tepung

Daging Goreng Kunyit..sedap..tapi lagi sedap kalau tak garing sangat..(banyak komen plak aku kan..hehe..customer always right okeh)

ni ayam masak tomato..ok jugak lah rasanya tapi ayam nya macam sedikit..sayur sayur tu macam lagi banyak..haha

yang ni aku suka-Kangkung Goreng Belacan..memang terasa la belacan nya..

Telur bungkus..ada isik kat dalam tuh tapi tak nampak sebab kami tak start makan lagi masa nih

The ultimate meal-Siakap Goreng Kicap-A+++

sedap masak kicap nih..banyak cili padi dan kuah kicap nya memang sedap..boleh order lagi lain kali..lain sikit dari kebiasaan kan..kalau biasa kita duk order siakap tiga rasa atau siakap stim..so kali ni rasa masak kicap jugak..worth of trying!!

Ulam timun dan sambal belacan

nasik putih..kalau takder nasik takan nak ratah jer lauk pauk yang banyak tu yerr dakk?nasi nya pun wangi..beras faiza herba poni kaaa???haha

Sessi makan makan bermula..pehhhhhhhhhhhhhhhh macam banyak sangat lauk nih..macam gorgon lah korang korang sumer duk makan banyak macam nih..hiksss..

haaaaaaaaa yang ni juara makan..hehe..tapi tetap lah tak leh nak lawan aku yang memang kaki makan ok..tengok badan lah..korang baca Bismillah tak masa nih??

makan makan dan makan..janji hati senang dan bahagia..:)

Alhamdulillah..kenyang sudah...overall memang sedap la makanan kat sini..tomyamnya mengancam,kakngkung nya rasa belacan,Siakap kicap menawan yang lain lain nya semua tak leh lawan..heehe..

muka keceriaan sebab semua dah kenyang..mau tak lapar kan masa ni dah pukul 3 petang actually kami duk lunch..lapaq tak hengat tu masing masing makan tak toleh kiri dan kanan dah..memang menikamti secara maksimum setiap hidangan yang ada..memang licin sumer la senang cakap..Burrrppp..Alhamdulillah..

ehhh puan Moly duk sempat online lagik tuh..hapdet blog kaaa??haha

muka sengal dan sewel..tapi tetap hensem dan Chumil..ngeeee



Dah siap makan nak kemana pulak yer korang??jeng jeng jeng..

Untuk aktiviti seterusnya nanti la aku cerita..kemalasan nak bercerita sampai habis untuk aktiviti last week nih..nanti aku story mory lagik..Thanks Nikli,Ziana,Lily dan Nurman sebab sudi meluangkan masa untuk kesekian kalinya..Thank you so much!!!Ok lah aku baru nak pi mandi di hari sabtu yang berbahagia nih..nak pi makan tengahari pulak..Duk gatal update citer pasal makan makan terus la jadik lapor..sampai ketemu lagi di entri akan datang..papai..

SELAMAT BERHUJUNG MINGGU SEMUA!!

HAVE A SPLENDID WEEKEND YAA!!

34 comments:

Lily.Lulu said...

rindu nak makan lagi dengan korang semua sambil bergelak ketawa terbahak-bahak tak ingat dunia

memang best bila dapat makan macam ni, dengan perot kosong, sume melantak tak ingat !!! :P

weh, i baca bismillah la, doa makan, dalam hati ajo la tapi. kwang kwang ~

have a nice and splendid weekend axim !!!

me nak gi pc fair jap lagi. jangan jelousssssss !!! :P

ada apa2 nak kirim tak ???

@xiM said...

Memang best bangat kan makan makan macam nih..lauk sedap sumer nya best lah!!!nanti kita mkan makan lagi k..

oooo baca bismillah dalam hati yek??kira halal lah tuh..

nak pi PC fair jap lagik???nak kirim apa ekk..jap..

-nak iphone touch satu
-ipod touch 64 Gig tak dilpa
-and one more thing nak PS3..(try consult ngan mantoi mesti dia taw,,hehe)

hmmmmmm lagi apa ekk..dah..tu jer lah kot..

bawak next week ok..kat PD..hehe..

TQ TQ TQ puan Molly!!

:)

a.b geldofg said...

wow2 bst nya!

@xiM said...

memang best bangat!!:)

Ad Rifza said...

Eh ada ke restoran vichuda situ...nape tak nampak pun masa pegi aritu..nanti pegi sana nak ajak kawan pi situ lah...hehe

Ziana said...

thanks u ols!!
wiken yg sgt best!!
full smpi ke mlm!!
penuh aktvt
:)

yeah!! rindu lak ngan korg!!
xpe xpe.. sabaq naaa..
nxtwk!! ok?
:)

happy wiken axim!!


lily... nak kirim!!!
-ipod touch 64G
-xternal HDD 100G
-sony Vio pink kaler..

thanksss!! claim kat axim or nikli ek.. diorg will share to payback!
tq!
muahss!
:)

Suka Bebel said...

memang meletop pun tomyam kat situ. dulu umah aku 5 minit je dari situ.hehe

dia ada lagi cawangan kat kota damansara, pun sama rasa.ada class.hehe

Dearie t.h.e STRAWBERRY said...

blurrpp!
cedapnyeee~
sluurrpp~!uhuk..tetibe rase lapar..adeeii
xpasan plak de restoran 2 kt c2..huhu


have a nice weekend!
:)

Mrs.Sheikh said...

axim rajin apdate blog tau...
bagus2.... nengok makanan tu sangat enakkkkkkkkk :)
muka EA tu tak bleh tahan gelakkk :D

CaTwOmEnS said...

Emmm baguih axim ni, suggest lagi ek tmpt2 yg best. Nanti ju p KL sure nak cuba makanan kat situ..

LannY LennY LeannY said...

can give the best for this restaurant..used to be one of my favourite when i was in Kota Damansara..miss the tomyam....sah staffs yang dulu dah tak de...sebab jumpa salah sorang pelayan dia kat Padang Kota..ha ha..dia kenai muka aku....aku aje yang dok konfius....mcm kenal..tapi ni mana eak....lol

sepul said...

pehh lauk yang marvelessssssss

alhaqimi said...

try la makan sup gear box kat bangi...

atas sikit dr yankies hutt.. after shell belah kiri...

gerai tepi jalan belah kanan dr ToL kajang...sedappp

dah jadi blog JJCM pulaks..

Leez said...

Axim, nak tanya ni. I baru balik dari dinner kat restoran makanan arab kat cyberjaya. I macam ternampak ur best friend Anies with kawan2 arab. Betul ke dia ada kat cyberjaya? Looks like her.

CAHAYA said...

Cahaya dah duduk area Damansara ni dah dekat 4 tahun. Tapi sekali pun x pernah singgah situ. LOL. :P Mungkin boleh try next time.

Salah satu faktornya sebab rasa mahal kot. Mahal ke?

Luth Textile said...

cun gambar!

Luth Textile said...

jom la bro kalau nak gath sekali..
hihihi..

Wahidah said...

axim ni suke wat org starving laaa....aip....

wah next week nk pi PD yea...menariknyaaaa

Faisal Admar said...

hehe bila lepak rumah boring le pulak. sebab maybe selalu sangat asyik keluar kot! :D

@xiM said...

Ad Rifza,

ada..nanti try la carik!!dah rasa nanti wat la entry..hehe

@xiM said...

Ziana,

next week kita jumpa lagi k..tak sabaq nih!!

weekend dah nak over..huhu

@xiM said...

Suka Bebel,

owhh diorang ada cawanagn lagik eekk..meletop pop pop kan tomyam dia..

@xiM said...

Darrie,

pas ni sila cari k..hehe

have a nice weekend to u too!!

@xiM said...

Mrs Sheikh,

EA tu memang..suka buat muka yang bagai bagai..haha

@xiM said...

Cat womens,

haaa nanti kalau pi KL sila la singgah..tak rugi punya!!!memang sedap!!

@xiM said...

Lanny,

dulu masa kita induksi hang la duk perkenalkan kat aku restoran nih!!memang sedap kan!!thanks mate!!

@xiM said...

Sepul,

memang marveles yang amaatttttzzzzz...

@xiM said...

Al-Haqimi,

sup gear box?erkkkk tak minat ler..hehe..

@xiM said...

LEEZ,

haah,betul la tuh kot..dia ngan BF dia ada kat KL skang..

@xiM said...

CAHAYA,

mahal??standard jer rasanya harga kat situ..try la bawak famili makan makan kat situ..

@xiM said...

Luth Textile,

nak gath sekali??bila tuh??jarang ada kat sini la kalau weekend..hehe

@xiM said...

Wahidah,

kalau starving sila la ke restoran berdekatan ngan tempat anda dan beli lah makanan bersesuaian dengan selera anda..mekaseh..:)

@xiM said...

Faisal Admar,

weekend ni hang lepak kat mana weh?

Nikli said...

nak gambar last skali..
sent thru email bole..??
dalam size besaq sikit laa..

z.nikli@yahoo.com

mekasih..

**tetiba perot aku dok bunyik nihh..kang tak makan, aku hicup tak sudahh.. haaa..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails