Followers

Sunday, August 23, 2009

2 RAMADHAN 1430H

Salam pagi Ahad..2 Ramadhan..

Hujan lebat kat sini..Berkat Ramadhan kot..Suasana kelam dan mendung.Setakat ini semuanya baik baik sahaja..Alhamdulillah berjaya menyempurnakan ibadat puasa di hari pertama,dengan lancar..semuanya berjalan lancar,berkat izin dari-NYA..Kutip lah seberapa banyak pahala yang ada dalam Madrasah Ramadahn ini,seumpama ini Ramadhan terakhir..Insya Allah.

***************************************

1

''Hitsugaya Toushirou is the captain of the Gotei 13’s 10th Division. Perhaps the most notable aspect of Hitsugaya in the anime is his youth. He is the youngest Shinigami to have become of captain rank since many generations, earning him the nickname of “boy genius” and “child prodigy”. Being very young, he is also much shorter compared to the other captains''.

Dalam BLEACH ni lah kapten yang paling aku minat..haha..maybe sebab dia budak genius..yang aku beli macam dalam gambar tuh dia punya ZANPAKUTO-namanya Hyorinmaru..memang kebolehan Hitsugaya melibatkan ais,dengan arahan 'soten ni zase' akan keluarlah NAGA GERGASI dari ZANPAKUTO nya..sapa kena NAGA tuh memang akan terperangkap dalam ais lah jawabnya..COOL!!

2

Errrr cerita pasal BLEACH kat atas tu selingan sahaja..sebenarnya ni aku nak citer pasal sahur pagi tadi..Pi makan ngan seorang teman kat ASTAKA BANDAR PERDA..tetiba aku teringin nak makan nasik ngan Keli Goreng dan ayam goreng kat sini..dalam pukul 2 pagi kot kami datang..mak aihh awalnya sahur kan..

2a

Set for two

3

Ayam Goreng Kicap

4

Keli Goreng Taruk kicap jugak

6

Kuah Kari sedap

5

Ulam dan sambal belacan

7

sekadar gambar hiasan..

Hujan sungguh lebat kat luar sekarang ni..memang kalau di ikutkan sedap sangat kalau nak berselimut di bawah Comforter dan peluk bantal banyak banyak..tapi mengenangkan puasa ni tak elok nak tidur banyak sangat so better do something else..Selamat menunaikan Ibadah Puasa di Hari Kedua ya semua!!

*duk rumah habiskan siri BLEACH lagik..best woo anime tuh..mood nak pi pasar ramadhan masih belum muncul..semalam berbuka pun makan MEGI sahaja..tu yang time sahur tadi meraban duk cari nasik..hihihi

24 comments:

Ziana said...

goten bin gohan?
gohan bin goku?
(btui ke tuh?)
hehehehe..
alahai incik axim..
:)

syokk nyer bersahur bersama teman.. seskali kan? :)

CAHAYA said...

Wah, keli goreng. Tak patut! Bleach best!

kucingorengemok said...

aihh, ada tempat sahur best mcm ni? cool!

zamspotte said...

wow... bestnyer... erk, bleach... ku tak layan lar plak... ku masih ngan naruto ku... haha

Miss Ekin said...

sluuurrppp~! gullpp!

Luth Textile said...

jom bro.. bila nak kua minom neh. org ajak dia yg bz.. hohoho..

GRuNGe said...

Bro, selamat berpuasa.

Aku suka anime Bleach, especially early part masa dia g selamatkan rukiya (ntah betul tak aku eja ni).

armouris said...

banyak info tentang puasa kat sini - Puasa @ Info-Kesihatan-Anda

anne said...

seleranya axim sahur :-)

edizulam said...

weh cun ah hyorinmaru tue.. ade zangetsu tak..

eedany said...

layan anime ek...

dulu2 haku suka full metal alchemist. sampai download semua series pakai torrent.

best tau layan anime bulan posa ni.

:p

Faisal Admar said...

lauk simple macam tu mmg sedap tau!
pecah liur je.
oit pose lar!

@xiM said...

Ziana,

hehe..tu karakter DRAGON BALL lah..yang duk habaq mai ni BLEACH..hehe..mesti u kata-Whatever!!:-p

seronok sahur ada teman..:)

@xiM said...

CAHAYA,

tak patut??sebab sedap ker??hehe

BLEACH memang best!

@xiM said...

Incik Kucing,

sila mai penang untuk merasai ke 'cool' an tempat nih..sekian mekaseh.

@xiM said...

Zamspotte,

dulu tengok gak naruto tapi sekeejap jer sebab rasa macam tak best..haha

@xiM said...

Miss Ekin,

terliur kaa??

@xiM said...

Luth Textile,

jom!di Bulan Puasa ni jom ngeteh!

@xiM said...

Grunge,

ko pun layan Bleach jugak??cool!

betul la tu kot ko eja..:)

@xiM said...

Anne,

selera jer..sebab tak makan nasik masa berbuka tadi..

@xiM said...

Edi Zulam,

Zangetsu ada jugak,nanti aku nak beli jugak tapi aku berkenan kat Hyorinmaru ni dulu..

@xiM said...

Armouris,

thanks for the link given!!

@xiM said...

Eedany,

full metal alchemist tak layan..hehe

@xiM said...

Faisal,

sorry..hahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails