Followers

Monday, August 17, 2009

Batu Feringghi,Penang

Hujung minggu yang best..

Sebab apa best??sebab kali ni aku just lepak di rumah rileks dan tenangkan fikiran..tidur pun banyak..bangun tidur pi dapur cari mender nak makan then masak,makan sambil tengok movie..habiskan series yang tertunggak..duk tengok balik DVD yang tak sempat nak tengok..sambil baring baring..oh alangkah nikmatnya berehat di rumah sendiri..tanpa gangguan sesiapa..

Masuk hari ahad aku dah boring..rasa macam tak senang bila duk dalam umah jer..rasa macam nak kuar jalan jalan..sudahnya aku kuar pi Gurney Plaza..duk melepak makan kat CHILI'S GURNEY PLAZA then proceed pi Batu Feringghi..dah sampai batu Feringghi duk layan tengok DVD yang ada dijual..sekeping RM4..tanpa banyak soal aku beli 20 keping DVD citer..ntah bila nak tengok aku pun tak taw..haha..janji puas hati..

Maaflah,kali ni aku bercerita tanpa gambar..lupa nak bawak kamera..lagipun just nak try for once hidup normal tanpa perlu ambil gambar tentang semua aktiviti yang di lakukan..tapi entri macam tak lengkap kalau takder gambar kan??so meh aku story pasal dinner kat BATU FERINGGHI bulan julai yang lalu masa Aida datang Penang,kebetulan Nikli pun balik kampung so kitorang plan pi dinner kat Batu Feringghi..(25 Julai lalu)

1

Dinner kat LEBANON RESTORAN ni..restoran makanan arab.

2

Aida & Nikli

3

Bila menu sampai terus tak taw nak order apa..haha..aku pernah makan kat restoran sini sekali masa ngan Anies dulu..zaman dia solo.sekarang da ada komitmen so payah sikit nak jumpa..apa-apa pun,aku tetap doakan kebahagiaan dia..:)..That's for da best.

4

ehh..macam kenal kann..

5

epal segar dan Oren Segar..

6

Aku masa ni rasa macam nak makan Nasi Beriani..beriyani ayam..kalau kat restoran arab macam ni beriyani nya pasti kosong..takder kuah macam kita..teringat masa pi Hong Kong bulan 5 dulu..makan kat Ziafat Restoran macam ni lah rupanya..rasa pun lebih kurang.

7

sedut jangan tak sedut..

8

nikli order hat ni-ayam merah potato apa ntah..

9

tapi kena makan ngan nan kosong ni baru sedap..nan tu depa duk balut dalam plastik,ada 6 keping semuanya kalau tak silap tapi nikli berjaya menghabiskan semuanya..Aida dah tak makan maybe sebab dah lewat malam..masa ni dah pukul 1 pagi lebih sebenarnya..kedai pun banyak dah tutup.

10

Licin pinggan Beriyani aku..

11

aik..air aida tak habis lagi kaa..

12

Len kali kita mai Batu feringghi pi tunggang kuda pulak okeh!!banyak jer aktiviti kalau nak di buat kat tepi pantai Batu Feringghi tuh..tinggal nak tak nak je kan..hehe..tu lah satu sebabnya aku enjoy duk kat Penang ni,banyak sangat tempat menarik nak jalan dan paling penting tempat makan nya pun banyak..:)

Adios Amigos!!

*ehhh da dekat pukul 1 laaa..dah nak tidor dah esok kerja..Weekend dah habis..huhu..kan best kalau weekend 4 atau 5 hari ker..lama sket cuti.

11 comments:

Are_Long said...

Wah!!!
xtvt axim penuh dgn makanan ekk!!!
post wajib kan...
hehehehe...
best best best...

selamat bekerja Axim!!!

LannY LennY LeannY said...

aik...pi makan pun hang bawak patung batu hang tu ka...ha ha

GRuNGe said...

Kalau malam kan, apa aktiviti yang boleh dibuat yea dekat Batu Feringhi selain makan?

CAHAYA said...

lama tak gi Penang, rindu!

@xiM said...

Are Long,

selamat bekerja untuk along jugak di hari isnin nih!!

:)

@xiM said...

Lanny,

bukan aku bawak lah,aida pi beli masa jalan kat tepi tepi kedai souvenir..:)

@xiM said...

Grunge,

selain makan ko boleh melalak kat pusat karaoke atau menari gelek kat pub or dangdut club..mmm aktiviti lain membeli DVD cetak rompak dengan banyak nya,atau melepak sahaj di ttepi pantai sambil mendengar deruan angin..whoosssshhhh...

aktiviti lain apa lagik yek..haaa makan lah apa lagi..hehe

@xiM said...

CAHAYA,

kalau mai penang sila roger aku k..boleh kuar makan..:)

*ekkk makan lagik...

eedany said...

ish...terlapar pula tengok makanan malam2 buta ni.

mesti sedap...tengok tu, aida siap beli tapau lagi.

dah..dah... tidur time! :p

Ziana said...

mmg sebijik mcm kat Ziafat ek kuah n nan kat situ??

teringat2 kuah yg sedap tuh..
meh jom pi penang!!
nak ke HK jauh lak..
hehehehe

Faisal Admar said...

bagus.
tak ajak aku pun kan!

ahad aku ada di gurney.
sampai dalam pukul 8.30pm macam tu.
kawan nak beli yoga ball dan barang2 lain sikit.

aku tak pernah try lagi restoran lubnan ni.
tapi sure mahal kan?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails