Followers

Friday, August 28, 2009

TRIP REDANG : BAHAGIAN TIGA

Masih aku nak story pasal Trip ke Pulau Redang 7-9 Ogos 2009 yang lalu..Hari kedua.Sebenarnya banyak sangat cerita tertunggak,so mana mana yang sempat aku cerita aku ceritakan dulu..dah Basi pun basi lah,asalkan ia tetap menjadi sebahagian dari Journal kehidupan aku.

58

Masuk hari kedua,Cuaca sangat baik..Kitorang bangun awal pagi tapi tak sempat juga nak melihat Sun Rise..esok masih ada..Isya Allah.dah bangun pagi terus la bersiap ke tempat sarapan pagi sebelum meneruskan aktiviti yang lain.

5

Nasi Lemak sambal sedap

6

Actually bukan nasi lemak jer yang ada.ada mee goreng,ada bubur nasi,ada roti canai dan juga telur goreng..pilih jer mana yang berkenan di hati..aku pagi hari dah tala nasik..nak buat macam mana selera besar..padan lah orangnya pun besar..haha..

7

Agak agak kalau tengok mee goreng banyak ni sapa yang makan??sapa lagi kalau bukan orang yang paling kecik di kalangan kami..hehe..jangan marah noo..gurau gurau di bulan puasa nih..:)

8

air yang bermacam jenis..

10

Time puasa ni tengok telur macam ni pun terliur yang amat..

11

kami yang sedang bersarapan

14

Best lah tempat makan macam ni

15

makan di temani deruan ombak..layann..

17

Lepas da siap makan kami semua terus bersiap untuk agenda seterusnya iaitu Bersnorkeling di Marine Park..nak masuk ke Marine Park RM5 caj di kenakan(kami sah siap bayar dalam pakejnya sekali..).Depa kata kat Marine Park ni banyak la Ikan ikan yang best dapat tengok..Kita tunggu dan lihat k.

18

Happy Family

19

jauh jugak nak menapak ke jeti ni

21

Di dalam Bot yang Open air

23

meluncur laju..ada yang pening lalat tak??

24

muka semua ceria tak hengat!

27

Ombak membelah lautan

28

Nama kapal yang kami naik ni tak boleh blah ok..nama nak SEMBILU II,apa kau ingat ni filem arahan Yusof Haslam kaaa..

29

ramai tourist masa ni.

30

ada jambatan khas ke Marine Park sana

31

Here we are at MARINE PARK REDANG ISLAND

32

macam lemas jer akak tuh

33

kejernihan airnya membuatkan aku teruja!!

34

Sebelum nak bersnorkeling orang yang bawa kitorang ni kasi serba sedikit penerangan pasal Marine Park..What to do and dont..jangan picit ikan sampai mati,jangan patahkan terumbu karang,kangan pijak dalam kawasan tu kalau tak luka,dan macam macam lagi lah..Inggerisnya pekat dengan slang terengganu,tapi still boleh di fahami..:)

35

ehh macam adik beradik la pulopp..

36

Roti nak kasi ikan makan

5

Then bermulalah aktiviti snorkeling di sini..sebelum mai ni aku dah sewa dulu kamera Underwater-RM60 sehari..ok la tuh daripada tak boleh nak ambik gambar underwater kan..(you already saw all the underwater pic below in my previous entry..saja ulang tayang balik sebab kali ni aku cerita secara detail)

11

Kasi ikan belang makan roti

12

Banyak ikan belang ni jer aku tengok..

19

cuba teka aku yang mana satu..

22

ehh ni NEMO kah?

25

Kaki sapa tak taw..besaq semacam..eee

34

Beautiful!!

26

Peace no war!!

38

Dekat Dua jam jugak la diorang lepaskan semua pengunjung kat sini,dah tak larat nak bersnorkeling dah pun..naik kat pantai lepak lepak pi bilas badan dulu.

39

semua dah nak naik,hari makin panas.

42

Pastu sebelum nak blah kitorang panjat naik kat tempat sign board Marine PARK Redang ISLAND ni..ada orang tu excited sangat sampai nak panjat ke puncak tertinggi..hehe..hanya kami kami jer yang paham...:)

44

selamat datang ke PUSAT TAMAN LAUT!

45

Ada sorang mamat volunteer nak amik gambar kami

49

Navigasi kami di Redang-Bro Bumblebee..

50

Then masa untuk pulang..masing masing dah keletihan masa ni..si liana dah pening lalat siap nak muntah lagik..mabuk laut la tuh..tapi kami yang lain ni steady saja..:)

52

nak jugak pose kan..

53

penat tapi puas

54

Speaking of which,ni lah mamat yang volunteer amik gambar kami kat Marine Park tadi..actually ada hajat sebenarnya dia nih,nak mengorat si Liana..haha..sorry bro,Liana dah ada yang punya..cuba lagi lain kali yaa..

55

Kami dah sampai ke tempat asal.

56

ehhh budak ni nak bunuh diri kaaa??

57

Dari Jeti terus ke tempat makan,menikmati makan tengahari yang di sediakan..Sesungguhnya setelah perut di isi kami pulang ke Bilik,mandi dan bersiap siap untuk melayan mata..Penat maaa...terjaga bila hari dah petang dalam pukul 4 lebih..actually sessi petang ada lagi snorkeling nya tapi kami tak pergi,just nak berehat kat bilik..Aktiviti petang bersambung ke malam hari-nanti aku story lain pulak k..

Adios Amigos!!

*Isnin depan Cuti Merdeka so Petang ni aku Balik kampung!!yeaaahhaa..Boleh berbuka puasa bersama Family..apalah kegembiraan yang ada berbuka sendirian di sini kan..Bersama keluarga juga yang paling seronok..Selamat berhujung minggu dan selamat bercuti buat semua!!

13 comments:

Faisal Admar said...

oh buka puasa dengan aku tak best lar? :(

eh bila nak ajak aku gi jalan2 sama2 ni? hmm hmm.

**Yatie** said...

betul2....bersama keluarga paling seronok..
Selamat pulang ke kampung..
Selamat berpuasa..(",)

Leez said...

Bestnya tgk gambar kat redang.
Nak kena pi jugak next year...nak diving plak.

Suka Bebel said...

nice view...dah lama menanam keinginan kesana tapi belum ada rezeki.huhu

Wahidah said...

bestnya pi pulau redangggg

livelifethefullest said...

tempat yg tak sampai2 lagi sampai skrg..
ntah bila la nak sampai...
dapat gi perhentian pun dah best sgt2!

@xiM said...

Faisal Admar,

aikk kesi tu pulak perginya..haha..ngan keluarga lain macam sikit bestnya..tak sama..:)you knew better..:)

nanti ada rezeki jom jalan jalan skali..mau kaa??

@xiM said...

Yatie,

indah kan..selamat berpuasa to yatie jugak!!

@xiM said...

Leez,

best best..selamat ber diving next year akak..(advance punya wish nih..hehe)

@xiM said...

Suka Bebel,

nanti ada rezeki encik bebel pi lah ok..:)

@xiM said...

Wahidah,

best!!

@xiM said...

Live,

next island ingat nak pi perhentian jugak..:)

chen said...

wahh.... i nak beli underwater kamera la camni!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails