Followers

Thursday, August 27, 2009

5 RAMADHAN 1430H : JEREJAK RESORT & SPA

Salam Ramadhan ke-6..

Bulan Puasa ni memang tidur aku tak menentu..kalau malam tidur dalam pukul 1 pagi,dalam pukul 5 pagi dah nak bangun sahur(kalau terjaga) then terus tak tidor and siap siap ke tempat kerja..kat tempat kerja mesti terus jadi macam mengantuk gila..hmmmm tak cukup tidur atau sebab tak cukup gula dalam badan??..takpa lah,janji ibadah Puasa tetap di teruskan..Semoga Puasa anda semua berjalan lancar ya..

Petang semalam dapat Invitataion untuk berbuka Puasa bersama anak yatim Penang di JETTY JEREJAK RESORT & SPA..ada 4 orang of my colleague yang pergi(including me)..Alhamdulillah,rezeki jangan di tolak musuh jangan di cari..Jom layan gambar gambar di bawah ok..Jommm!!

1

Dekat ngan Queensbay Mall

2

Jerejak Jetty

3

can u see the Penang Bridge??

4

hari dah nak beransur gelap..

5

bersama anak yatim.

7

Registration Counter

6

tetamu yang hadir

8

staff dan AJK terlibat

9

Anak anak yatim yang di raikan..

11

"Barang siapa yang memelihara seorang anak yatim dengan makanan dan minuman dengan puas, maka Allah ST memasukkannya ke dalam syurga kecuali ia mengerjakan dosa yang tidak dapat diampun" Hadis riwayat al-Tirmizi

10

kat sini Buffet style..kalau dah buffet faham faham la kan..semua duk pakat amik sampai penuh meja..ada macam macam juadah yang di sediakan dari nasi putih,nasi beriyani,lauk pauk yang banyak,asam laksa,char kuey tiow,pasembur,ABC dan macam macam lagi lah,..

12

ntah apa aku merepek duk ambik nih..

13

Nasi Beriyani SO SO..

14

PENUH MEJA KAN..ISH..

15

sementara menunggu waktu berbuka..

16

Say CHEESE..!!

17

Pukul 7.29 azan berkumandang di udara menunjukkan waktu berbuka bagi daerah Pulau Pinang..maka kami semua pun mengambil kesempatan mentekadarah makanan yang ada..hmm,, rasa makanan kat sini just so so ajer..boleh la...

18

jetty jerejak kafe

20

Da siap makan duk sembang sembang ngan rakan rakan yang ada..banyak kompeni yang ada,bukan kompeni aku jer..diorang invite banyak banyak kompeni untuk meraikan anak yatim..sambung sembang sambung ambil makanan..tang LAKSA ni ok lah..Kuahnya rasa Ikan banyak..aku kalau bab bab ikan ni memang la suka sangat..(kata orang ganu..haha)

19

ABC sebagai pencuci Mulut

21

Hat ni anak yatim jugak,tapi anak yatim yang dah dewasa..haha..dah mampu berdikari..actually ni akak dari kompeni mana aku dah tak ingat,tapi just nice to meet all of you..very friendly and best untuk borak borak..Hope to see you again guys later..:)

22

Dalam duk rancak berborak tu rupanya meja kitorang yang macam tak balik lagi..meja lain semua dah gerak balik..so what are you waiting for,jom kita balik..Alhamdulillah atas rezeki kali ini..

23

Kalau korang berminat nak berbuka puasa kat sini just datang walk-in boleh,nak tempah boleh..Harganya RM28 nett untuk ADULT dan RM18 nett untuk Kanak Kanak..haragnya does worth for what they gonna offer you..Tak salah kalau nak bertukar selera kan??

Selamat Berbuka untuk Hari ini pula!!

:)

21 comments:

Qumairah said...

Nampak oklah spread dia, sekarang ni semua buffet ramadhan expensive, susah nak dapat yang murah2 dah. But kalau dah dapat jemputan gi jelah kan..tak macam saya ni huhuhuhu takde nyee saper nak jemput2..kena jemput diri sendirik.

CAHAYA said...

Bagusnya. Murah rezeki budak2 tu. ;)

A.R.A.S.H. 910 said...

reasonable $$..=)

tulah bulan pose ni mmg x cukup tdo lah axim..huhu =)

sepul said...

weh murahnya rm28 nett. pehh siries murah dan worth it. i hope the taste also worth it la.

kucingorengemok said...

keh keh, betul la, kombinasi kuih ko agak out... tempe goreng dengan karipap? hehehe...

@xiM said...

Qumairah,

tu lah pasal,harganya sangat ok..tapi makanan nya rasa kureng sikit kot..datang lah kaalu nak mencuba makanan kat sini..

@xiM said...

CAHAYA,

Alhamdulillah..murah rezeki bebudak tu..murah rezeki aku jugak..sapa suruh makcik jual nasi kerabu the day before this jual nasi kerabu mentah..kan dah dapat makan free..hehe..syukur..:)

@xiM said...

ARASH,

reasonable tapi rasa makanan kurang sikit..

memang pun,tak cukup tidor di bulan puasa menyebabkan aku takdak mood nak buat kerja,asyik duk ngantokkk jaaa!!

@xiM said...

SEPUL,

memang harganya murah tapi rasanya tak worth kot..tak tau la taku t selera ko ok pulak..pi try nunn..

@xiM said...

Incik Kucing,

tau takper..memang SANGAT OUT!!sebab apa??

sebab aku campur KARIPAP ngan TEMPE ngan BUDU ngan ULAMAN ngan ACAR BUAH ngan KUIH SERI MUKA...

tak ke merepek tuh??ish ish ish..

Wahidah said...

nice view...:) selamat berbuka axim

zm said...

perggghh marvelous tul buffet tuuu... tp campur2 ko amik tu x sakit perut ke? jgn sok bukak entry sakit perut lak hahahhaha

bozzobattousai said...

bulan pose nih bozzo memang sentiasa tido di opis je...he he he...

kojah said...

ingtkn g bercuti lagikk...

CATZ said...

harga ok..tapi rasa kureng??
hemm..tu kdg malas nak mkn buffet kat hotel ke kan...rupa lawaaa...tapi rasa so-so je..kdg heran..hotel bayo gaji chef tu mahal-mahal..tapi napa masak so-so jek..
hehhee..

@xiM said...

Wahidah,

selamat berbuka wahidah..:)

@xiM said...

ZM,

Alhamdulillah campur pun tak sakit perut..:)

@xiM said...

Bozzo,

i know!!hehe

@xiM said...

Kojah,

dok aih..makan buffet jaa..bulan puasa ni kena kurangkan berjalan..tak gitu kojah..hehe

@xiM said...

Catz,

aku sendiri pun tidak mengerti menagapa itu terjadi..huhuu

chen said...

Baru ni i pi kat pulau dia utk makan. sunyi sepi tempatnya. restoran jerejak kat kat pulau takde orang. lebih ramai org pi ke buffet ramadan yg kat jeti

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails