Followers

Sunday, August 2, 2009

Another Saturday Pass me By..

Sekejap jer masa berlalu..esok dah nak masuk kerja balik..hwarrgghhh...malasnya..Tapi kalau dah namanya tanggungjawab so what bto do kan..Tadi petang my family da balik Terenganu dan dah selamat sampai..Alhamdulillah..The weekend is over and now kena balik to the may daily routine ler jawabnya...(Skarang ni dalam Bas on the way balik penang..hehe..gigih ni duk update blog dalam bas..:)meh aku nak citer sket pasal hari sabtu lalu..

n

Pagi sabtu aku pi BUKIT MERAH LAKETOWN RESORT..ok gak lah taman tema ni..walaupun tak segempak sunway lagoon tapi bagi aku still boleh terima lah..bebudak gonna love it so much..aku just enjoy beberapa game yang ada macam gelungsur air dan chairlift ride..nak main air pun takleh nak berenang so tak enjoy sangat..haha..anyway,family day berjalan lancar and i'm happy.nanti aku update entri khas pasal Bukit Merah ni naa..

1

Balik Dari Bukit Merah aku terus shoot ke PERLIS sebab nak attend majlis kawen Enchek Salman..majlis sambut menantu.between,aku tak pernah lagi pi umah dia sebelum ni..tu yang amik kesempatan ni pi umah dia kat Jalan Jejawi Perlis..dia request amik outdoor photoshoot tapi aku sampai lambat di sebabkan Cuaca yang sangatttttt lah buruk..Hujan sangat lebat sampai aku tak nampak jalan lansung..ngeri siot...nasib selamat sampai..pastu nak buat Outdoor pun tak best sebab cuaca tak berapa nak elok..

2a

Sudah nya aku merenyeh jer la..hehe..duk makan makan dulu then sembang sembang ngan member opis yang ada sementara menunggu pengantin pi salin pakaian..at least tak dapat amik gambar depa pun boleh la tahu umah Enchek Salman ni kat mana..:)

3

Tu dia pengantin dah mai tapi dah tak pakai kostum pengantin laa..duk salin baju habis dah..bini dia tak taw pi mana..tidoooqq kot..penat..maklumlah nak kena layan tetamu yang hadir..Yang duk tinggal lagi ni semua opis mate aku..depa duk jadi videoghrapher on dat day..

4

Then mula lah kami beransur dalam pukul 5.30 petang..Pi singgah kat Jerlun Kampung Kubang Nipah,my opis mate nak singgah umah dia sat nak amik barang sebelum kami konvoi sama sama balik Penang..saujana mata memandang sungguh kampung dia ni..dengan sawah padi yang terbentang luas..memang cantik lah kalau nak buat Photo Shoot..apatah lagi kalau nak amik gambar matahari terbenam..Subhanallah..

5

antara Krew yang hadir..:)

6

Tak Sah kan kalau takder aksi melompat riang macam ni..kebetulan hari dah nak gelap matahari baru nak terbenam (tapi tak clear sangat sebab baru sudah hujan lebat..)..Try la duk shoot silhoutte pic macam nih..banyak frame lagi amik tapi buh hat ni dah laaa..:)

7

Dan setelah matahari terbenam kami pun beransur pulang..aku sampai Penang dalam pukul 9 malam..Alhamdulillah selamat sampai walaupun memang cuaca tak berapa nak baik..lagipun lama la jugak kawasan ni tak Hujan..Then Tunggu pukul 12 malam naik bas ke Kuala Lumpur pula since My family semua ada kat KL..nak berubat tradissional untuk ayah..

Ok nanti aku ceritakan sambungannya lagik..

Bersambung..:)

*sampai penang dalam pukul 5 pagi esok jugak nih..ok jom tidor..nite nite semua..:)kali ni dah tak hangen ngan bas sebab kali ni aku lebih berhati hati dan bas pun terus jalan on time..Syukur..sekurangnya tak perlulah aku nak memaki hamun orang lagi..:p


4 comments:

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

@xim...

awat kusi pengantin sebelah tu kosong?

mana bakal orang umah nye?

hehehe...

kucingorengemok said...

cantiknya sawah...! nasib baik tak pegi time jerebu.

CATZ said...

wow..wut a pack weekend...pergh...
asalkan enjoy ok lah ye en axim.
ko ni sentiasa mobile eh..pi kl cam pi kedah je...hehehhehe...
apa2 pun asal enjoy ye dak..
salam hari ISnin to axim.

:)

Ziana said...

sila laa rest incik aximud..
dh tired sgt tuh..
:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails