Followers

Saturday, August 29, 2009

WILLIAM,DOWNTOWN & PELITA KLCC

Petang semalam aku naik nas ke KL..sebab pagi ni nak balik ke Kemaman with my Auntie..sampai KL malam tadi dalam pukul 11.30 pm,Then minta tolong Ziana datang ambik..Alang-alang dah jumpa ni aku ajak la dia sahur sekali..kitorang ke William,pehhhh lama giler aku tak ke sana..dah beberapa bulan dah..

1

Kedondong Asamboi ni jugak yang menjadi sebab utama kenapa kami ke William..haha..owh lupa nak bagitau Kakak pun ada sekali..memang layan laaa Kedondong Asamboi..:)

2

Ziana & Kakak

3

Ayam Pandan ni pun lama dah tak jamah..orderlah dua pinggan..kesedapan nya masih sama seperti dulu..

4

nasib sedap lagik..hehe

5

Hat ni pun memang wajib order la kalau mai sini..NASI GORENG SOTONG+UDANG..tapi kali ni sotongnya kecik kecik dan agak liat..boleh jer makan..satu pinggan kongsi 3 orang..mana larat beb nak habiskan sorang sorang..banyak tuh..

6

jemput makan meh..

7

Khusyuk depa duk makan noo...

8

menghabiskan sisa makanan yang ada..

9

semangat bulan kemerdekaan..

10

Dah setel makan kitorang tak taw nak pi mana,then ziana suggest nak pi jalan jalan kat DownTown Cheras..ok jugak sebab dah lama aku tak pi jalan jalan kat situ..Alhamdulillah dah kenyang kira merangkap sahur sekali lah ni..

11

@ Downtown Cheras

12

Tengok sajalah kereta yang ada..Bulan puasa tambah pulak ngan Hari minggu,hidup sesangat la kawasan ni..sampai nak parking pun payah..Jom jalan jalan.

13

Dalam duk pusing pusing tuh ada la jugak terjumpa barang yang berkenan di hati..tak pikir panjang beli lah apa yang patut then round round jap baru blah..yang pasti lagu raya dah berkumandang sana sini..puasa baru 8 hari kan..haha

14

Habis round Downtown rasa macam haus..sambung melepak kat PELITA KLCC pulak..minum minum..masa ni dah dekat pukul 4 pagi..

15

barli suam,limau suam dan air suam

16

Orang jangan cakap lah,ramai giler..sah baru balik dari Clubbing nih..

17

Ehhh ingat nak minum jer sekali terorder megi rebus la pulak..teringin..kongsi okeh bukan aku makan sorang sorang..tapi rasa rempah kari lain macam..bukan rasa megi biasa.aku rasa dia ada tambah rempah lain nak kasi lagi sedap..Boleh la..Pedas sikit jer.ni baru betul betul sahur..:)

18

Dah siap makan Ziana ngan Kakak hantar aku ke Rumah Kak Tie..Thanks to Both of you..ada umur kita jumpa lagi k..

SALAM HUJUNG MINGGU &

SELAMAT BERCUTI SEMUA!!

*Right now dalam kereta on the way balik kampung..weish me a safe journey yaa!!

17 comments:

kucingorengemok said...

sungguh la, tetiap hari ada je gambar air suku kaum asam boi kat sini! malam ni nak gi carik...! :p

CaTwOmEnS said...

axim,

william tu lokasi dia kat mana? Nampak makanan menyelerakan. Nak try juga bila ju ke KL nanti..

CAHAYA said...

lama tak mamam William. Tapi cam lain je nasi goreng sotong tu. Tukar tukang masak ke William ni?

Izan said...

amboi... 2 kali makan tu... kat pelita tu teringat lak masa balik aritu gi situ ngan kawan2 then ada lipas. abis lintang pukang kitorang lari. hahahahhahah

Wahidah said...

wah william lg..kedondong asam boi..nk gk try la..kena pi william ne..dah la nasi goreng sotong ngan udang mcm best jer..

have a safe journey...

livelifethefullest said...

velodrom cheras..
sungguhla dekat dgn opisku...
huhu...

mummysyafie said...

time puasa ni, tengok maggi pun sedap kan

@xiM said...

Incik Kucing,

aah la baru perasan ada lagi entri air suku sakat asamboi..jangan marah noo..hehe

@xiM said...

Cat womens,

william tuh area kelana jaya kalau tak silap,dekat dengan uptown lama..mai la try..ok!!

@xiM said...

CAHAYA,

haah,lain macam sikit nasi gorebg sotong tuh..tapi still ok lah!!tukang masak sama jer rasanya.

@xiM said...

IZAN,

sahur dan berbuka sekali harung..lagi pun masa berbuka dalam bas makan murtabak jer..haha

@xiM said...

WAHIDAH,

you should try!!best!

@xiM said...

Live,

owh..really??

@xiM said...

Live,

owh..really??

@xiM said...

Kak Nor,

taw takper..memang menyelerakan la pulop..

Ziana said...

nyummy!!
jom marathon lagik wiken nih
:)

Faisal Admar said...

zim, bila nak bawa aku ke william? :P
maggie ko masak ari tu nampak lagi sedap :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails