Followers

Friday, February 18, 2011

WAI'S BIRTHDAY CELEBRATION @ SOULED OUT RESTAURANT HARTAMAS,KUALA LUMPUR

Salam hari Jumaat..

As usual aku akan keluarkan alasan yang sungguh bosan dan tipikal,iaitu aku kebizian dua tiga menjak ni.that's the reason why payah bebenor nak memastikan Blog kesayangan aku sentiasa ber update.dia ada musim nya.Time aku rajin buat 20 entri sekaligus pun aku sanggup dari pagi sampai ke malam.tapi bila time malas ya rabbi.nak bagi komen balas pun malas..Tapi passion aku pada blog tetap sama..tetap suka berblog..This is my playground.

Ok aku malas nak mengomel panjang.

Di pagi jumaat yang mulia ini aku nak share cerita hujung minggu kepas waktu turun ke Kuala Lumpur lawat ayah di HKL(ayah ku masih di HKL..dah hampir dua bulan dah)..Hari sabtu petang tu Kak Leez ajak ke majlis sambutan hari lahir anak sedara beliau,dan di kala malam menjelma aku join dinner bersama Geng bloggers sempena meraikan Hari lahir Jururawat dari Jeddah,Wai.Majlis makan malam bertempat di Souled Out Hartamas Kuala Lumpur.(12 Februari 2011)

Cekidaut!!

1
Untuk pengetahuan semua rakan taulan,ni kali pertama aku menjejakkan kaki di Souled Out Hartamas..aku tak macam Encik sepul boleh makan kat sini tiap tiap minggu.heheeee..Tengok menunya pun dah menarik apatah lagi harganya kan..yang aku suka pelayan kat sini berpakaian sempoi.Just simple shirt takder kolar dan Short kaler putih.seksi.ngaummmm..

2
Kali ni baru aku berpeluang untuk duduk makan sama-sama dan sembang sembang with blogger yang baru jumpa,iaitu Che Qis dan Che Burn..diorang blogger tapi kongsi satu blog dua kepala menulis.burnqis.blogspot.com.Peramah suami isteri ni.ok lah.First time jumpa masa kat rumah kak leez petang tadi.Lily ,Nurman dan Nyla tu takyah cakap lah.memang dah lama kenal..Encik Sepul,Nitahamdan dan Umar juga begitu..dah beberapa kali jumpa.Neves.Thanks sekali lagi sebab gaygayh duk ambik aku kat HKL..terharu..terharu..terharu..

2a
Ini ialah sessi dialogue bintang kecil yang hadir pada malam itu

3
Aku ,Sepul,Nita dan Umar Shadiq sampai lambat compared than Lily,Nurman,Nyla,Che Burn dan Che Qis..Ingat kan dah lambat ker atau macam mana.Rupanya Besday Girl yang di tunggu masih belum sampai..Wai duk sesat ker atau macam mana aku pun tak sure.So sementara tunggu depa duk order Chicken Wing dulu as starter.seperti biasa Kepak ayam bukan my faveret so aku tak makan pun.Jadi tak leh nak cakap lah sedap ker tak.

4
Actually malam ni ada Match EPL manchester United VS Manchester City..tu yang Lily datang awal takut tempat takder..bijak bijak..lagipun dekat sangat dah this Restaurant dengan Opis beliau..meriah gila..ramai penyokong Man United dan tak kurang jugak ada penyokong man City..siap pakai Jersi pasukan kesayangan masing masing. Kitorang duk bawah Screen besar..tapi takleh nak fokus sangat pada game bila dah jumpa ramai ramai camni. not my favaourite team pun main so tak kisah.Keputusan akhir Man United menang 2-1.Congrats!

5
Kami masih lagi dalam proses menunggu Besday Girl..duk sembang,layan bebudak kecik dua orang tuh,Order air,layan game.sembang lagi..sedut air srottt srott srottt pastu main ngan Umar dan Nyla,pun tak sampai sampai lagi si Wai ni..kami dah tunggu dekat satu jam..tapi bukan ada hal lain so tak kisah..agaknya si Wai ni sesat tak??masuk jam 9.30pm kitorang decide to order dulu sebab kitchen akan tutup pukul 10pm.Jadi murid murid sekelian,nak tahu tak apa yang kami order??mari kita layan gambar di bawah!!jangan terliur sudah lah..:p

6
Entah lah.aku kalau datang makan Western tetap lah akan tertarik pada SALMON GRILLED TERUYAKI WITH HERB RICE.i mean,aku suka Ikan Salmon.kalau dah nampak yang ni aku tak order dah ayam ataupun beef mahupun mender lain.ke sebab aku ni orang ganu tu yang suka benorr makan ikang.Rasanya??sedap..Ok lah.tapi aku lagi suka Salmon kat Tony Roma''s.

7
Ini siapakah yang punya?Ahmad albab kah?Bukan.Ni encik sepul punya.Dia order LAMB CHOP.ingat nak tumpang sekaki tapi i tak makan lamb uol.so tak taw apa rasa.menurut beliau rasa lamb Chop in sangat lah masin..dia makan pun tak habis..harap presentation nya lawa..Tu lah aku sudah bilang order Lamb Shank kau tak mahu.sekarang rasakan!makan lamb Chop masin.

8
CHICKEN GRILLED WITH VEGIE ni Kak Nita Astana Idaman yang punya.Kak Nita merupakan isteri dan ibu yang penyayang yer uol.dia bini enciksepul.blogspot.com,dan dia juga merupakan ibu kepada Umar Shadiq yang gariang.ehhh macam dah lari topik.aku nak citer pasal meal ni lah.Ok now we're back.Rasa ayam ni sedap jugak.aku sempat rasa sikit sebab Kak Nita mempelawa aku.Thanks Kak Nita!

9
ehhhhh ni macam dah cerita tadik..ni LAMB CHOP jugak..tapi ni Che Burn punya.menurut Che Burn rasanya amat lah masin..senasib dengan encik sepul lah beliau..what to do..terpaksa lah makan sebab dah order kan..takder rezeki tu Che Burn.nanti datang lagi lain kali order mender lain pulak yek.

10
BEEF KUEYTIOW ni nampak sedap dan menyelerakan.Nurman Punya..tapi aku tak rasa.so tak taw apa citer.Nurman dah tak tunggu terus belasah jer..elok jugak tu sebab kalau tunggu nanti kueutiow kembang lagi tak sedap nak makan.

11
SPAGHETTI CARBONARA milik Che Qis.Che Qis merupakan bini Che Burn..ok tak nak terlari topik, just nak kata Spaghetti Carbonara ni Che Qis tak habes makan sebab muak.maybe sebab kembang because masa sampai tak makan dulu.Takper lah Che Qis..Bukan malam ko ngan Che Burn nampak gayanya.heheheeee

12
Potato Fries yang di baham bersama

12a
Makanan semua dah sampai.Tapi kelibat Wai masih jugak tak muncul muncul..dia masih berada di atas jalan menuju ke Hartamas.terpaksa lah aku round the table kacau makhluk kecik yang ada..Bila lagi nak bermanja yer dakk..

14
Cuit cuit lah jugak sementara tunggu..mana nak tahan beb..lapar..

15
Cewwaaahhhh suami isteri ni.so romantikarlo..sabaq naa..sat lagi wai sampai la tu..Hidup berumahtangga macam ni lah kan.kena bertolak ansur dan saling faham memahami..kalau takder tolak ansur camana nak jaga anak sama sama.Budak kecik tahu sajalah ragam mereka macam mana kan.Semoga berbahagi ke akhir hayat ya pengantin lama..heheheee

16
ayark!!..air pun dah habis sedut dah..

17
Akhirnya Penantian kami berbayar jua..Wai sampai dengan lenggang lenggoknya..rupanya dia naik unta dari Tanah arab sana tu yang lambat..Unta faham faham jer lah kan..sampai sampai terus dia terjah Umar dan Nyla dulu..Jeles tengok Umar dapat kasut kaler Hijau!!nak jugakk!!Nyla dapat apa ntah..kitorang semua pun wai ada kasi souvenir dan cekelat.Thanks Wai.This is my first time met her.sebelum ni just bertegur sapa di Blog dan FB saja.

18
Ko ingat dah boleh makan ker?naheee he.

Wai bawak Kurma so kena jamah kurma dulu baru boleh makan.Dah macam bukak puasa pulak.haha..lawak..Tapi orang dah bagi kena lah jamah.Siap ada air zam zam..macam baru balik dari mekah pun ada..Bila tanya wai actually nak buat umrah dah senang sebab 40 minit je dari jeddah nak buat umrah.Untungnya kan.Insya Allah one day.

19
Oleh kerana Besday Girl dah sampai maka sessi makan memakan pun dapat diteruskan dengan jayanya..ada beberapa meal yang dah tak berapa sedap sebab dah sejuk..takper lah..janji leh jumpa ramai ramai macam ni..Wai order beef Kueytiow macam Nurman jugak kalau tak silap.

20
Lepas dah siap makan,tetiba krew souled out datang bawak kek Untuk wai dan kitorang ramai ramai nyanyi lagu besday..Rupanya Lily dah Planned mender ni dengan krew restaurant..Tambah pulak ada staff kat situ sedara Nurman so lagi senang nak berurusan.Wai dah macam tercengang tapi bila tala kamera sempat lagi duk pose pose mesra..hehe..Happy Birthday Wai!!semoga panjang Umur dan dimurahkan Rejeki..Insya Allah.

21
Game Bola dah habis,Makanan dah habis, kek pun dah habis, so kitorang beransur balik..Actually masa ni ada Live band jugak duk menyanyi..sempat lah layan kejap.Nice to meet all of you guys!Thanks Wai for the treat..Happy belated birthday again..gambar kitorang ramai ramai ni ada di framekan dan diberi pada Wai.Compliment untuk Besday gal.Nice!!

Hope to meet you guys again later ya.

Adios!!

*Wai ada lawat ayah aku kat HKL keesokannya..Thanks sebab pay a visit..hari ni dengar khabar dia nak datang penang pulak jalan jalan cuti cuti malaysia..Next week aku kena outstation lagi ke Pasir Gudang dari 22-26 Februari 2011..Orang JB,jom kita ngedate!!:)

8 comments:

mummysyafie said...

happy belated birthday Wai..syok dapat jumpa ramai kawan erkk jim. yang lain tu dah ada kapel kan..yang single ajim n wai je..ehem..mana pasangan masing²..

nikli takde..still hanimon ke??

sepul said...

ishh aku rasa masa hang duk karang entry ni hang dah nak terberak sangat kot sebab ayat pelik-pelik sangat.

pelik-pelik.

shhh hal nerves nerves tu hal dalam kain kita je uols. malu mak u publish kat sini. auwww nyampah.

norh said...

makanan-makanan itu...hhmmmmm

openid said...

Salam Axim,
Paling best tengok birthday girl pakai topi birthday tu.. selalu budak2 aje yang pakai. hehe..apepun, happy birthday to Wai... :)
Kak Ijan

Wahidah said...

Tq kak nor n yg len sbb wish bufday wai..

Seriously mmg speechless giler bile korunk btol2 celebrate bufday wai..

Terharu giler..

Btw,enchik axim mn hadiah bufday cik wai yea?

Oh dh dpt time next entry eik..:p

rasp said...

hepi belated bday Wai...
comel tul budak tecit dua org tu...

cikmOt said...

azim...nite market tu area mana...kalu hang p lagi, aku nak kirim bleh dak...belikan fm kat aku...aku tak pernah sampai sana...lagi pun tak biasa kuar memalam bawa anak2...tak pernah biasakan derangn berembun...sob sob...

Wahidah said...

Rasp : tq..mmg dua2 comey..center of attraction tu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails