Followers

Tuesday, December 16, 2008

A.X.I.M.U.D Kembali Bersiaran

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Punya lah lama gila aku tak hapdet Blog..Ntah apa yang busy sangat aku pun tak paham..mungkin bila mood nak update tadak so takdapat nak story la ngan korang-korang sumer..Tapi jangan Bimbang,mood nak mengupdate ni macam dah muncul kembali di pagi selasa yang berbahagia ini..kalau di iziknkan tuhan aku akan update sumer entri tertunggak hari nih jugak..:)

Actually aku terpanggil nak update sebab nak share berita terkini dengan korang,yang paling best mestilah pasal harga minyak yang dah turun lagi sepuluh sen malam tadi...fuhhh..sib baik aku tak isi petrol lagi petang semalam..hehe

Harga minyak dunia turun so kalau kerajaan tak kasi harga turun mau mengamuk rakyat jelata nanti..ni penurunan kali ketujuh sejak Ogos lalu-dari RM2.70 kepada RM 1.8O..Wahhh ini sudah baguss...boleh la beli kereta 2.5 CC plak pas nih..hehe..Apa-apa pun,Alhamdulillah dengan Rezeki yang tuhan kasi ni..:)..Semoga Malaysia kita terus aman dan makmur..Insya Allah.

NEXT!!

Berita yang paling aku suka jugak kali ni ialah pasal Bush yang pi buat lawatan perpisahan kat Iraq-pastu kena baling kasut..kahkah...nasib dia sempat mengelak kalau tak alamat memang menjadi sejarah presiden amerika pertama kena tapak kasut kat muka...takkanlah dia tak sedar betapa teruknya dasar amerika di bawah pemerintahannya..ntah apa kadi nanti kat wartawan yang bertindak sedemikian tapi yang pasti,semua rakyat Iraq mesti sokong wartawan yang lantang itu..

kesimpulannya,Bush ialah Presiden Amerika paling Bodoh.Sesuai sangat dia dengan gelaran itu.


NEXT!!



bermula hari ni,negara Jiran kita Thailand berada di bawah pemerintahan perdana Menteri baru-Abishit Vejjajiva setelah menang majoriti kukuh di pilihanraya..muda lagi orangnya-Umur baru 44 tahun dah jadi PM...tapi ok lah sebab sekurangnya Thailand akan kembali pulih dari kemelut politik sebelum ni..Tu pun penokong Thaksin still tak puas hati dan sempat buat perarakan..Nasib la Somchai dah kena lucut jawatan..


macam iras-iras Sheikh Muszafar pun ada kan..haha...apa apa pun,semoga negara jiran kita itu akan kembali stabil..

Sekian sahaja Sari berita penting.

Wallahualam.

*********************************

Hari ni Boss aku takder-dia pi bercuti sepanjang minggu nih..mentang mentang la minggu lepas aku dah bercuti so skarang giliran dia plak..jadi Hari ni boleh lah aku berlagak macam boss sekejap,haha..Harap-harap takder lah staff yang duk buat gila meroyan minggu nih..

Ok aku nak pi meeting dah ni..Salam bertemu lagi ya.

Chow.

*Ingatlah LIMA perkara sebelum LIMA perkara-LAPANG sebelum SEMPIT,MUDA sebelum TUA,KAYA sebelum MISKIN,SIHAT sebelum SAKIT,dan akhir sekali,HIDUP sebelum MATI...(Sekadar peringatan sesama Kita..)

22 comments:

ita.itu said...

aah akak pun suka bush kena baling ngan kasut ek dik..wah sakan boss ko x de..eh kakak akak mieza kim salam ngan ko ngan anis skali tau

Wahidah said...

bz ke axim....tp mmg pdn muka bush kena baling kasut..hehehe

ju3 said...

sepatutnyer org yg berdiri kat sblh bust tu ambk balik kasut tu pastuh baling kat bust balik.. bagi kena ckit...

bleh tahan gak pm thai yg baru tuh.. pemimpin generasi baru katakan..

axim said...

Ita itu,

padan ngan muka Bush tu...bongokss...

ohhh akak mieza kem salam ekk..walaikummusalam..nanti aku bagitau anies..

:)

================================

Wahidah,

bukan busy sangat pun tapi buat buat busy..hehe..memang padan ngan muka si Bush tu..tensen jer tak kena kasut masa tuh..

axim said...

Ju3,

Kalau mamat yang sebelah Bush tu duk amik kasut baling kat Bush alamat kena tempak ler..haha

pemimpin generasi baru tanpa sebarang kontroversi..walaupun belum pernah teruji tapi tampak meyakinkan...semoga negara jiran akan lebih stabil selepas ini..

:)

bozzobattousai said...

welcome back....biar mampos bush jahanam tuh....

axim said...

Bozzo,

arigato guzaimasu!!yeahh....kasi mampus itu bUSH...Menyemak ajer..

marzalina said...

Tq atas peringatan di bawah tu :)

MiSZuE said...

huhu..
boss bercuti pe lagikk..p lah merayap hehe

Luth Textile said...

bro.. minyak turun 10sen lagi,
best wooo..
nikmat.. aku yg student nih pon happy.. tak mcm 2.70 dulu, berkerut dahi..

nazzman ibrahim said...

kannnnn nasib tak kena kepala bush tu hehehe kelakar plak tengok

Catz said...

hi axim..

aku pun kena penyakit malas nak updet blog...ala2 terpaksa gitu..
wah..bos takde..pekerja kuar tanduk..hahaha..
aku pun smlm tgk kat news bush kena baling kasut...hahahaha..

eh...Pm batu thailand hensem..kekekeejkeke

syukur said...

welcome back to the blogging world.....nice to read your writing once again !

KAKTINY said...

Boss takder yer.. patutler sakan jer dia melapor cerita dan berita dunia sambil sempat 'melawat negara jiran'.. hehehhe...

ok ok .. pi meeting.. nanti jumpa lagi.. hehehee

Lily.Lulu said...

baru isi minyak malam tadi lepas kol 12 malam ..

1.80 sahajo
jimat jimat

:D

pearlEJ said...

minyak turun lagik ekk?? bagus2... elok2 tank pun dah nak kering nih.. hahahaa....

axim said...

Marzalina,

sama sama ..sekadar peringatan sesama kita..:)

==================================

MisZue,

pi merayap??huh tak baik...nanti tuhan marah sebab tak amanah..hehe

axim said...

Luth Textile,

syukur lah dengan apa yang tuhan dah limpahkan kepada kita..:)

==================================

Nazzman,

memang kelakar lah..padan muka si Bush Bangsat tuh!!

axim said...

Catz,

pemimpin generasi baru tu yang diorang undi sebab hensem..haha

===================================

Syukur,

really???thanks for still being here..)

axim said...

Kak Tiny,

tau takper..tu yang terus hangat wat laporan sana sini..heehe

===================================

Lily.Lulu,

memang jimat..lagi rendah dari harga asal sebelum minyak naik 2.70...Alhamdulillah rezeki tuhan kasik..

axim said...

Kak EJ,

haah..dah turun lagi seposen pasni isi la manyak manyak yer minyak tuh...:)

costume jewelry said...

how can you write a so cool blog,i am watting your new post in the future!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails