Followers

Friday, December 12, 2008

Daging KORBAN di agih

Ni lah bahagian daging yang my family punya..memang banyak dan bertujuan untuk di bahagikan kepada mereka yang memerlukan..
ni stesen tempat pembahagian daging kat rumah..

perasan tak lantai yang baru jer banjir,tapi masa petang raya aidil adha tu air dah kembali surut dan dah boleh menjalankan aktiviti seperti biasa..Berkat Hari raya korban kot..:)

Ayah nak setiap plastik yang nak letak daging tu beratnya 600 gram setiap satu..yes boss!!i wish your command..

kerat timbang then masukkan dalam plastik..Hanyir siot bau daging..haha..sib baik aku tahan..

ntah berapa plastik yang dapat masa nak delegate ni pun aku tak ingat..malam tu jugak aku,kak tie,mak ngan ayah keluar bahagikan daging daging ni pada saudara mara dan sahabat handai terdekat..boleh lah diorang makan daging lebih sikit..hehe

Bila daging dah banyak macam macam la nak buat..ayah duk sibuk potong daging sebab nak buat gulai.

ni ulang temulang yang biasa orang buat Sup...

ni Gulai Daging


dan ni plak sup tulang-above all of this,aku bukan peminat Daging..Gulai gulai cenggini dan sup tulang ataupun sup daging memang la aku tak makan.. kalau dagibg goreng Kunyit yang d slice nipis nipis yang tu baru aku makan..tu pun aku akan elak kan bahagian yang kenyal..ntah..memang aku tak suka walhal dalam family sumer gila makan daging ni..hehe

dan sehari lepas raya Korban aku bersiap siap nak balik ke Penang..Alhamdulillah hari kedua Raya Korban awan kembali terang dengan matahari dan hujan tak turun lagi...Air yang penuh bertakung kat Depan dah surut dan segalanya kembali seperti Asal..Syukur pada-Mu ya Allah..

Kesimpulannya Raya Korban kali ni memang bersifat Daging semata mata..haha..mak siap bekalkan aku ngan daging korban ni lagik..boleh la nanti wat daging masak merah ataupun daging goreng kunyit..tapi kena potong halus halus dan nipis nipis baru aku bernafsu nak makan..kalau tak neber la aku nak makan..

Semoga aku di beri kesempatan lagi untuk merasa Raya Aidiladha seterusnya tahun Depan..

Insya Allah..

4 comments:

pearlEJ said...

lorr... awat tak suka daging?? habis tu steak tak mkn laa??

surijez said...

ingat ai sorg tak makan daging lembu, rupanya ada jugak org tak makan daging lembu...

axim said...

Kak EJ,

kalau steak tu makan,tapi kena potong kecik kecik ler...tak makan daging yang besor besor...ntah..tak bernafsu tengok..haha

===================================

Surijez,

i makan la daging lembu,cuma tak berapa minat jer..

runescape power leveling said...

how can you write a so cool blog,i am watting your new post in the future!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails