Followers

Saturday, December 13, 2008

Twilight Da Movie:Film Review

(Ini kisah sambungan daripada Dinner ngan Anies kat Restoran Palace D' India 26 November 2008 yang lalu..)

Lepas da habis Dinner kitorang sempat nonton satu movie yang aku kira agak 'Cool'-TWILIGHT..


Anies Cinderella yang masih sempat berposing pada poster TWILIGHT da movie..actually cerita ni adaptasi dari Novel asal karya Stephenie Meyer(i've already bought dat Book..Believe me, this is one book that you won’t want to end.)



The Review

Merupakan sebuah kisah Percintaan antara Edward dan Bella..Kisah percintaan antara manusia dan Vampire-yang mana itu sudah cukup untuk menyerlahkan keunikan filem ini..Bella digambarkan sebagai seorang yang pemalu dan kurang keyakinan diri,dan suara dalamannya yang sering berbunyi sarkastik sebagai pencerita bagi filem ini..

The romance between Edward and Bella is both touching and compelling. There is a melancholic feel to their impossible love, yet at the same time they both are unwilling to give up hope that their relationship is not doomed.

Bagi sesiapa yang tak pernah suka ngan cerita Vampire,i bet you would like dis Film..Walaupun agak lembab di permulaan namun lama kelamaan anda pasti menyukainya..not to spoil this movie so i wont tell you guys further about this film..hehe..just go to the DVD store and grab one..Happy watching..:)

Overall my rating for this movie:8/10


Lepas da habis tengok movie pi melepak kat Kayu Nasi Kandar plak..


Just minum-minum then terus membawa haluan masing masing...Thanks Anies for da accompany..Really had a great time with you..TQ.

I just realised that was the last movie i've seen at the Cinema..what's next huh?

The day the earth stood still,Perhaps..


4 comments:

PakciQue said...

Tonton wayang eh? Jangan lupa adab dan etika ketika menonton wayang.

pearlEJ said...

seronok laa tuh pi tengok wayang ada org temankan... hihihi... :p

Lily.Lulu said...

x tengok lagi citer nih ..
alaaa .. lately nih cam xde masa la pulok

hihih
:D

nike dunk said...

can u leave ur phone number to me???

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails