Followers

Thursday, December 4, 2008

Vulnerable

Alhamdulillah hari ni badan rasa dah kembali sembuh..Bila badan dah kembali sembuh selera makan pun mulalah kembali seperti sedia kala..cettt..aku baru bercadang nak jadikan sakit ni alasan untuk jadi slim sikit nampak gayanya kem salam saje lah yer..haha...so kali aku dah boleh kembali bercerita perihal makanan la nampaknya..bab bab makan ni memang seronok kan..:)

Tadi tengah hari tak taw nak pi makan kat mana..pi TESCO?Boring maaa..dah selalu sangat mengadap foodcourt TESCO tuh sampai cleaner kat situ pun dah kenal aku..so what to do...tetiba teringin nak makan Kari Kepala Ikan,jom kita terjah Pen Mutiara Kari House kat Batu maung,Pulau Pinang...Terus tekan minyak pecut ke Batu Maung and here we are...Jom sama sama kita layan..Zasssss...



Actually masuk kali ni dah kali ke empat kot aku duk wat review pasal Kari House nih..tapi takpa lah,nak citer lagi skali sementara masih ada kesempatan..Mana la taw kot kot hampa hampa kat luaq sana nak mai sini nanti..








Struktur dalaman Restoran ni memang eksklusif...seronok tengok..no further comment about dat..
kali ni Lunch macam biasalah sapa lagi nak teman aku kalau Bukan da one and only Enchek Salman..dia je lah kot yang sanggup menjadi peneman setia aku kat sini..kalau takdak dia alamt segala aktiviti berseorangan lah gamaknya..bukan takder colleague lain tapi ngan dia nih aku dah biasa...kepala masuk air gak lah..

Nampak tak air yang kat atas yang ada dua lapisan tu..tu namanya Teh Dangdut-Enchek Salman yang punya...memang bergelek baeekkk punya lepas dia minum..haha...kenapa namanya dangdut aku pun tak taw tapi yang pasti dia kata Teh tu sedap..aku order Teh O Ais Limau jer...aih...dah baik sket terus bedal ais..ish ish ish..

Dan ini dia lauk pauk yang kami makan untuk Lunch tadi:


Kailan Ikan Masin

Sotong Goreng Tepung

Dan semestinya Lauk ini-Kari Kepala Ikan..

Yang menarik masa dia hantar Kari Kepala Ikan ni dalam Kuali dan masih berasap asap mendidih lagi dihidang...memang macam Hot Pot pulak..

Then makan plak ngan Nasik kari panas panas cenggini memang la pehhhhh...tapi satu je lah..tadi makan Kari ni tak sesedap biasa..Rasanya tak kaw macam yang biasa aku makan..Kuah nya agak cair dan Rempah kari agak berkurangan...mungkin sebab Pelanggan ramai sangat tu yang jadi lain macam sikit...ataupun Tukang masak lain wallahualam...

Enchek Salman pun berpandangan sama macam aku...Servis pun agak kureng masa ni sebab pelanggan terlalu ramai kot..biasanya servisnya cepat jer..neber mind lah..janji perut kenyang sudah kan..

Yang bersisa ni bukan aku punya..
haa yang ni sisa aku punya yek...yang penting mata ikan tu memang aku suka..hehe

Kalau korang nak mai makan kat sini sila lah ikut alamat kat atas tisu di atas nih..dekat ngan pelabuhan LKIM jer restoran ni..so ikan pun memang fresh fresh dari laut..selain makan tengahari malam malam ada Ikan Bakar dan bilik bilik untuk karaoke pun ada di sediakan..pandai pandai lah korang yek kalau nak merasa makanan kat sini..

Selamat Mencuba!!

Do you know, that everytime you're near
Everybody else seems far away
So can you come and make them disappear
Make them disappear and we can stay..

Can you make them disappear?
Make them disappear...

*If I can't apologize for being wrong,then it’s just a shame on me..just put the blame on me and i don't know how to tell you how sorry i am...:(

25 comments:

sepul said...

peh layan betui kari kapla ikann.. axim by the way can we exchange link?? tq bro

BurungBelatuk said...

sedapnyer....bile nak belanje nih...

Luth Textile said...

tahla..
servis kalau time sebuk, mesti cam tehape hape..

nanti meh la route569
bandar baru perda..

best gak..

lujatnamlas said...

axim nanti kita g route 69. Sedap gak. Aku dah try.

ixora said...

nyam2...Xora pn dmam nih..

cinderellaGONEwild said...

ni yg nak marah ni,.. cik salman amik teh dangdut aniesss!!!!!!

jahatnya dia...

Ad Rifza said...

Dah lama teringin kari kepala ikan Penang punya...tapi masih tak tercapai akal ku..eh eh akal plak..tak tercapai hajatku laa..hehe..maybe tahun depan kot tercapai..

Inah said...

do u know that everytime you're near
everbody else seems far away..
so can you come and make them disappear

question is..do you really want 'them' to disappear?

sometimes..things are not working as we want it to be :)

hmm

a thought to ponder ;)

have a great weekend axim..

Wahidah said...

wah kari kepala ikan..bestnyaaaa.......

have a nice weekend..

KAKTINY said...

wokeh.. balik penang nanti kaktiny carik azim teman oi makan kat situ keh.. hehehhehe...

shyfull-zal said...

macam rancangan jalan2 cari mkn pula..boleh tukar dgn maria tengku sabri..hehhehe..

CAHAYA said...

bestnye makan kari kepala ikan. Selalu Cahaya makan kari kepala ikan kat Uptown Damansara je. Tapi, mak ayah gi mekah, tunggu diorang balik la. Sebab my mum pun sker mata ikan tu. Hehe.

p/s: ask people to blame on you is not a solution. As next time, the tendency to repeat the same mistake is very high. Say sorry if you're really am. just a tot. :)

Zuer said...

ohhhhh baru baik demam...!!!! dah makan best2

zai said...

uih..mkn tang situ??
dh dokat la tu dgn opih den tu..ahak..tp x penah mkn kt situ pong...hehehehe..
klau route 69 tu dh slalu sgt la...

artisticklytouch said...

he he aku orang penang yang tak suka makan kari..tapi the other half suka

ayooo...mata ikan pun makan ka?


just say that you are sorry..at least you've said it and mean it

ita.itu said...

sdpnye kari kepala ikan..tgh2 aku berselera ngk dah saki baki tulang tuh patah selera aku ko ni tau

mummysyafie said...

cantik erkk tmpt ni axim? tapi akak tak makan kepala ikan..lalalalala

kuchalana said...

mak ai... layan btol.. ko saje je nak suh aku pi cari pale ikan malam ni.. kekekek.. kecur air liur aku ni... sirehh... :)

PUTUBAMBU said...

huh...dlm tak sedap tak sedap tu.. abih gak kari2 tu semua.. tinggal tulang jek..

bozzobattousai said...

tengok kari kpala ikan tuh jadi lapar plak....mana nak cari nih....

Lily.Lulu said...

sib baik perot dah kenyang ..
kalau x kena keluar g cari makan
heheheh
:D

pearlEJ said...

perghhhhhhhhh... tulang temulang tu yg tak tahan tengok... licin giler... hahahaha.. senang ler kerja tukang cuci kat situ kannn... :D

yeahhh teh dangdut mmg powerrrr... :D

ginseng4desoul said...

Sib baik tak tinggal kat Penang nih... kalu tidak mmg lah i jadi sebiji cam ribena berry

[yAN!e][pUTraJAya] said...

axim...

nanti kalau yanie turun penang....
bawak yanie pi makan kat sini ek

hehehhe

izal said...

sedap ek bro mata ikan tuuu?????

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails