Followers

Thursday, January 14, 2010

HARD ROCK HOTEL,PENANG

Salam Bersiaran Kembali..

Lama aku menyepi.Sebab keadaan tak mengizinkan untuk aku mengemas kinikan laman ini dengan kerap.Sejak 2 minggu kebelakangan,bermula tahun baru memang banyak agenda baru dan tanggung jawab baru nak kena buat.So what to do,utamakan mana yang utama lah..Sibuk dan kadang kadang buat sibuk pun ya..hehe

Kalau nak story,ada lagi cerita cerita lalu yang tak habis cerita.Mana yang sempat aku publish.mana yang tak sempat simpan buat modal time takdak idea nak mengomel apa kat sini.Fair enough:)..So hari ni nak citer pasal Jalan jalan kat Batu Ferigghi masa 2 Januari yang lalu.Cuti so ambil kesempatan untuk jalan-jalan di HARD ROCK HOTEL,PENANG.

Jom kita Layan.Zasssssssssss..

******************************************************

2 JANUARI 2010

Lama dah plan nak pi Batu Feringghi.Nak cari DVD cerita cerita terbaru.dapat la beli DVD 6 keping RM20.mana ada kat tempat lain murah macam tu.Penang jer ada.hehe.sila jeles ok.

8

Singgah solat asar sebentar di Masjid yang tak berapa nak terapung ni.aku lupa dah namanya apa.Best masjid ni tepi pantai.View menarik jugak..

8a

Interiornya pun menarik..

9

Sampai kat Batu Feringhi masa dah maghrib.mau tak maghrib sampai kalau on the way nak datang jalan jam.Biasa lah,weekend memang quite jam kat sini.Kata tempat pelancong.

11

Singgah masjid ni pulak solat maghrib.

10

Da setel semua,akhirnya berjaya jugak aku menjejakkan kaki di Hard Rock Hotel Penang ni..Besar wooo kawasan Hotel ni.Jangan main main.

12


13

bergambar di depan papan tanda hotel

14


15


16


17

Welcome back my friends the show that never ends...

18


19

ni lampu kat entrance masuk..memang berwarna warni.Tukar tukar kaler.memang suka orang menengok nya.

20


21


22


23


24

Dalam duk tengah ambik gambar lampu kaler kaler ni tetiba muncul seorang yang aku tidak kenali sebelum ini-Farid namany,dari KL.rupanya dia pembaca Blog..Terkujat aku seketika bila dia menyapa..tapi dia ni friendly,peramah orangnya.tak la rasa kekok nak berbual walau baru jumpa.haha..dia mai sambut new year kat penang ngan anak dan isteri.Nice to meet you farid!nanti aku pi KL aku roger hang.

25


26

Puas round kawasan Hotel,singgah sebentar di Hard Rock Shop.aku beli shooter Glass yang kecik nak buh dalam showcase rumah.Nikli duk beli T-Shirt..Harganya standard la macam HR shop yang lain..

Kesimpulannya datang la menginap di HARD ROCK HOTEL PENANG ni kalau duit korang dah terlebih sangat tak taw nak buat apa dah.hehe..Harga satu malam yang pasti menggemparkan!

*masa nak balik dari sini kitorang stuck dalam jem satu jam.(tak la sampai satu jam sebenarnya..tapi lebih kurang la.).kalau nak kurang jem korang mai time weekday.

19 comments:

Leez said...

nak tanya skit...

naper amik gambar depan Hard Rock Shop tu mcm nak nyanyi negaraku? ..Huhuhuh!!!

:)

:: p R i n c E s S _ N :: said...

rate ctu cane laks..menarikss..mmg tingin nk g..last g penang was 10years ago..

orangrawa said...

Bro, kat Saigon, satu dvd cuma RM2 je...plak tu gambor memang clear yang amat!!

eLLy said...

ari Isnin nie insyallah sampai la cheq kat Penang.. tapi tak la duduk Hard Rock.. cheq pi Holiday inn je kot ;)

blogresipi.com said...

Cantik nye masjid tuh. Kak Ijan pernah singgah situ zaman2 berchenta dolu. heheh. tp masa tu tak siap lagi. Eh, tarbush pon dah ada kat penang? sedap gak makanan dia. suke la kuar makan tarbush ni malam2 time2 belajar kat kelate dulu. makan sepinggan boleh tersandar. hahahaha

Lady Dyla said...

haduhaiiii.. windunya...

My house 5 min je from Hard Rock.. balek nnti sure kn g ni..

Cik Z@i Pen@nG said...

hawat cik azim x ajak...
klau x leh nyanyi negaraku dpn kedai hard rock tu sm2...ahak3

A.R.A.S.H. 910 said...

teringin sgts..huhu :)

@xiM said...

kak leez,

tu lah pasal,awat duk berdiri tegak macam tu..hahaha

@xiM said...

Princess N,

10 tahun dulu?woooowwww lamanya tak mai..u shud come.dah banyak yang ada kat sini.

@xiM said...

Orang Rawa,

satu keping RM2??wowww..nanti pi saigon memang la kena beli banyak banyak..borong ajer..hehe

@xiM said...

elly,

akak sampai penang jangan lupa bagitau.mana lah tau akak nak banjer saya makan pasembuq kaa..hehe

@xiM said...

kak ijan,

waaaaaa memori daun pisang nampak..haha..sekarang kat batu feringgi sangat happening..tempat tourist lah katakan..

@xiM said...

Lady Dyla,

waaahh..5 minit??boleh datang hari hari la nampaknya..:p

@xiM said...

cik zai penang,

lor..tu lah kan.kalau tak boleh tegak menyanyi lagu negaraku sama sama..

@xiM said...

ARASH910,

mai mai penang..macam macam ada neh..

Nikli said...

nanti bole pi lagik..

singAsong said...

Azim,

Salah date la dekat post hang tu...kan 2/1/2010 ketika itu, Azim ada di semenanjung...

syukur said...

oic....ni la gambar hari tu....i tersangkut dlm traffic jam tu.....tetiiba nampak sekumpulan org dikenali tgh klik2 kat depan Hard Rock tu,,,Axim and the gang rupanya...nak turun singgah pun jam teruk

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails