Followers

Tuesday, January 5, 2010

SUP AYAM + BUDU

Malam ni terlebih rajin pulak nak masak..

Dalam peti ada ayam jer.Sadly Beras dah habes.huhu

agak-agak harga beras naik tak sempena kenaikan Gula 20 sen??

1

Menu yang sangat simple aku buat.amik periuk isi air buh ayam rebus atas dapur.then amik Bawang Putih dan Bawang Merah Tumbuk haluih haluih(FYI,aku tumbuk bawang sambil kunyah Chewing Gum-memang tak pedih mata!!you should try!!),then campak bawang yang dah hancur dalam air rebusan ayam,buh kiub ayam seketul,tambah garam,then tabur serbuk lada hitam and aku buh asam keping nak kasi masam.last skali masuk Tomato,Kubis Cina ngan Kailan.Pelik kan buh kailan tapi aku dapati sedap rupanya kailan bila di buat sup.Ikut korang lah kan.Resepi Rahsia belajar ngan kak Ija-Tambah Budu sikit..hehehe..sedap wa cakap lu..tak caya try k!

2

Then makan sambil menonton BIGGEST LOSER ASIA.

Aku baru perasan tiap kali ada Biggest Loser ASIA mesti aku rajin nak masak.

sebab apa tak taw.hehe

Ok lah,nak tidor dah.

Kena tidor awal,esok ada agenda penting..wuhuuuu..

*Currently aku suka sangat dengar lagu MUSE-undisclosed Desires..misteri habes lagu tuh!!i mean,muziknya yang misteri..i like..

27 comments:

Cik Wanie said...

alamak,
lemah den bila dgr perkataan "budu" sbb my feberet tue,
huk huk huk....

nampak mcm sedap,
nak try jugakla,
sesuai kot utk org yg tgh diet mcm wanie:)

Muhamad Arif Bin Zaripin said...

sup ayam je aku suka.......budu x perrnah makan...sedap x??????

kucingorengemok said...

apahal budak² tbla tu? orang banyak turun berat dia keluarkan, simpan minah yang turun sikit and punca tak menang imuniti... chihhh, geram aku! (sorry, emo)

aShaBuLz said...

sedapnya...

makan budu ngan nasi..pergh...tak bleh tahan.

A.R.A.S.H. 910 said...

shud try nih..huhu

Faisal Admar said...

kan aku da cakap! taknak dengar. mmg tak pedihkan mata... pakai shampoo baby johnson pun sama. "tak pedihkan mata!"

Faisal Admar said...

skrng ni sombong, tak reti ajak aku makan sekali da

^aNgRiAni^ said...

alalalaa..punya setappp
berliur niii :-p

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

umbuk bawang sambil kunyah Chewing Gum - - NAK KENA TRY NIH..hehehe

azim bakal jadi peserta BIGGEST LOSER ASIA kot..hehhe gurau2 jer

=}

Gyena Chobitz said...

perghh...tak ku sangka en axim yg macho ini pandai jugak memasak kan? neway...congrats, tepu pd diri sendiri..harus cuba ni..resipi en axim heheheh

xplorer said...

first time aku dengar org masak sup guna budu , biar betul ko ni

mummysyafie said...

tak penah rasa budu lagi...tapi sup ni nampak sedap la plak

mamaelly said...

sup bubuh budu?????????????

@xiM said...

CIK WANIE,

memang sesuai sangat untuk orang diet makan sup macam ni..

haha..try la buh budu dalam sup ayam..nanges rasanya..:p

@xiM said...

MOHAMAD ARIF,

budu sedap tak??pehh kalau pekena ngan ikan bakar menanges ko!

@xiM said...

KOG,

aku pun nak emo nih!!!awat la duk buang gerry,patut buang la Rashmi tu..si Kevin tu bongok duk undi Nadia apahal..ish ish ish

@xiM said...

ASHABULZ,

pastu ada lak ikan bakar ngan ulam ulaman..memang layan sesangat!!

@xiM said...

ARASH 910,

try jangan tak try..hehe

@xiM said...

FAISAL ADMAR,

hehe..aku dah baca dalam entri ko dulu ada cakap pasal kunyah chewing gum tu.tu fasal la aku try..:)thanks!

@xiM said...

FAISAL ADMAR,

ko lagi rela pi kuar makan ngan Keith dan Nadia kan dari makan ngan aku..:(

@xiM said...

ANGRIANI,

sedap nih...mai mai mai..

@xiM said...

YANIE,

petua tu berkesan..percayalah!!

@xiM said...

GYENA,

ko cakap aku macho yek??macey!!heheheh

takder lah terer
setakat campak campak jer
haha

@xiM said...

XPLORER,

ini betul ni..
bukan cubaan..

tak tipu..hehe

u shud try..:)

@xiM said...

MUMMY SYAFIE,

makan la budu kak..sedap..trust me..

@xiM said...

MAMA ELLY,

yer betul..hehehehe

geraugebang said...

Tu kalau tumbuk bawang. Kalau kupas bawang? Boleh jalan ke guna petua tu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails