Followers

Sunday, January 10, 2010

THIS IS HOW I EAT OAT

Hari tu aku ada beli Oat.

Cubaan pertama nak makan oat.ok aku tipu.Bukan cubaan pertama.Cubaan pertama makan oat 2 tahun lepas.Beli pek besar kononnya nak makan secara sehat.nak amalkan Makan Oat setiap pagi.Baru first trial aku dah give up.Sebab rasa Oat macam makanan Orang sakit.Tak boleh blah rasanya.Tu lah kali terakhir aku makan Oat.2 tahun lepas punya cerita.

And now i'm back.nak try makan Oat lagi.Mender tak sedap lah yang bagus kan.So what to do,kena modify sikit sikit lah supaya boleh telan.Orang kata buh madu lah buh berry lah buh strawberry lah.So aku pi market pi Cari madu,Strawberry dan Coco Crunch.Perasa tambahan untuk jadikan Oat ni lebih berperisa.

1

beli strawberry sebekas kecil

2

potong potong masukkan dalam Oat

3

nak kasi manis sikit tambah kan madu

4

Last but not least aku tambah Coco Crunch..Phewwww..the taste is not that bad after all..Boleh la telan..Orang kata makan Oat boleh kurangkan Kolesterol dalam badan dan boleh jaga Jantung..Tapi berkesan ke kalau aku duk tambah Coco Cruch sikit punya banyak tuh..haha..apa apa je lah.janji aku dah boleh makan oat.

Yeay.

*Selamat Ulangtahun kelahiran Buat sahabat baik-Enchek Salman.arini 10 januari besday dia yang ke 28..semoga cepat jadik ayah..tak lama dah.lagi tiga bulan rasanya..I'm happy for you!!have a great year ahead.God Bless..

4 comments:

Cik Wanie said...

uish,
blh cuba nie,
chek pun kalau oat saja mmg x blh nak pi,
rasa mcm mana ntah,
huk huk huk....

tq sbb sudi share kat sini,
nanti nak pi carik coco crunch & strawberry....:)

faizalsyukri said...

ooo...ni cara mu kurus ek...nok try gok r...hihi

eLLy said...

ye selamat mengamalkan gaya hidup sihat.. tapi klu dah banyak sangat modify canme tu?

Nikli said...

gigih sangat dok jaga makan..??
Insaf ka..?? Tahun 2009 banyak sangat makan..??

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails