Followers

Monday, January 4, 2010

TIME OF MY LIFE

Wow.

I mean,Wow..it's already 4th January..i always wonder how fast time really flies.and now i just realize-it really wait for no man.

2010

Twenty-ten.nice.this is it.I just want to be a BETTER person.At least better than before.Enough said.

***************************************

1

here are some random sneak-preview at CHOWRASTA MARKET

2

this place really famous with 'Jeruk'

3

Kat sini memag banyak giler jeruk yang ada.kalau bawak kaum hawa mai sini mesti jadi gilak.ehhh jangan memain kaum adam pun ada yang gila jeruk okeh.Tapi aku tak berapa minat sangat jeruk.sedap memang lah sedap tapi not my faveret thing la.Korang suka jeruk??mai mai mai kat Pasar Chowrasta ni,nak kata murah atau tak tu aku tak taw..yang pasti banyak pilihan kat sini.nak campur pun boleh jer.

4

Satu benda yang best kat sini-kalau nak rasa jeruk yang ada ambik lah sendirik mana yang ko suka..kalau tanak beli nak rasa jer jeruk tu pun takper.kelas tak??haha..tapi biasanya kalau dah rasa kena lah beli.kang cina hat duk jual tuh pelangkung baru ko taw.jangan duk buat honaq.(ni perkataan encik sepul yang ajaq,macey!)

5

Pilih lah yang mana satu..

6

believe it or not-This is my very first time datang.

7

Kalau nak taw lokasi pasar Chowrasta ni sila lah tanya Incik Gugel,dia mengetahui nya lebih arif dari aku.yang aku ingat kawasan ni dekat ngan Balai Polis dan ada Mydin berhampirannya.Tak dapat??haaa pandai pandai lah korang k.hehe.Aku pi Pasar Chowrasta ni Hari Sabtu lalu,sebab ada sorang member aku ni duk nak beli Jeruk sangat.Banyak di borong nya.Nak meniaga kot.Wallahualam.

***************************************************

Today is The NEW BEGINNING.

for another CHAPTER of my LIFE..

28 comments:

CIK ZAI said...

tahniah inchek azim kerana bjaya smpai kt bazar...
cheq org penang pon x penah p...muahahaha..slalu order jek..tet...

@xiM said...

Cik Zai,

lor ye ker..ingatkan aku sorang jer tak pernah sampai..hehe..

pi lah,banyak jeruk boleh di rasa sampai kembung perut..haha

Leez said...

Azim,

Sorry yea takda rezeki nak jumpa hari tu. Battery plak kong..bengang betul.
Kami tak sempat pi beli jeruk lah. Sempat makan nasi kandar line clear aje. Tak jauh dari situ. Tapi punyalah sesat nak smpai situ coz tak cam jalan bila dah malam. Hehehe.

Nanti dtg KL..message lah kak leez kay...boleh kita lepak.

@xiM said...

KAK LEEZ,

nasi kandaq line clear tu dekat sangat dah ngan Pasar Chowrasta ni..hehe..dekat ngan Mydin kan.

tak pa lah,takder rejeki nak jumpa..kebetulan ada hal masa tu tak sempat nak pi join kat Pulau.duk kat seberang jer ruamhnya.kerja dalam pulau.

ok nanti kalau ada kat KL i'll let you know.boleh kita kuar pi makan makan.teringin nak makan kat satay station.:)

kucingorengemok said...

aiii, dok penang baru 1st time pegi chowrasta? takpe, aku dok kl tak pernah pegi pavilion/the gardens/dan pelbagai lagi, heheh

Faisal Admar said...

jap je kan da 4hb. hmm dekat sg ara ni pun ada gak jual jeruk. tak pasti pula mana lagi murah :)

jeruk sedap, tapi manis sangat! takut aku nak makan banyak2.

wei, hard rock cafe sedap tak?

Faisal Admar said...

minta email, takde ape pun.

@xiM said...

KOG,

ye ye ye..sama lah kita.haha.Bali dah sampai dulu Pasar Chowrasta baru pi 2 hari lepas.

@xiM said...

FAISAL ADMAR,

memang pun.jangan makan jeruk banyak banyak.tak elok untuk kesehatan.aku tak berapa gemar sangat jeruk.thank god!kalau kuah rojak mak bee makan ngan jambu mawar aku suka.

kat sungai ara pun ada ekk.aku tak taw.haha

Hard Rock Cafe tak makan laa kat situ.pi amik gambaq jaa.haha.nanti kita pi jom??

bagitau aku k

@xiM said...

Faisal Admar,

ow.aku ada emel.tadi cek emel tak sent rupanya.patut ko tak dapat.nanti aku emelkan lagi.

tunggggguuu..

aShaBuLz said...

tu rupanya nama pasar tu...pernah juga pergi sekali dua...tapi panggil pasar jeruk je..haha.

dulu minat jeruk tapi sekarang cuba kurangkan sbb benda berperam ni kurang baik untuk kesihatan..huhu

A.R.A.S.H. 910 said...

kalau turun penang..kena pi ni..huhu

@xiM said...

ASHABULZ,

betul tuh.jeruk tak elok sangat untuk kesehatan.jangan makan banyak banyak.

owhh ada jugak orang panggil ni pasar jeruk yek.hehe

@xiM said...

ARASH910,

kalau minat ngan jeruk,rugi kalau tak singgah..

sHaH said...

jauhnyer bazar tu azim..
tu yg ang baru nak p..

muahahaha..

@xiM said...

SHAH,

memang jauh sesangat.t yang tak sampai sampai lagi selama ni.dua hari lepas baru sampai.hihi

Syam said...

selalu singgah kalau p sana....dulu dok sana pun p la jugak....ngeh3

@xiM said...

Syam,

abang pernah duk kat penang ekk?

Syeeda Sobbihi said...

lamanya aku tk pi chow rasta..haishh..

@xiM said...

SHAD,

mai mai mai.kalau nak mai bagitau aku k.

Syam said...

13 tahun duduk penang...anak polis FRU kat rifle range tuh...huhuhuhu

KAKTINY said...

OOOHHH.... kalau pi situ... kaktiny takkan miss layan laksa, cucur udang dan paling best... air sarbat (kelapa + sirap selasih..)-- sorga oo sorga.. sedap gilos...

nak pegi penang... huhuhu...

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

selamat tahun baru axim...

kecur air liur tgk jeruk asam tu

haihh...hehhehe

@xiM said...

SYAM,

ooo i c..mesti terer selok belok kat penang kan..bila nak mai penang lagi??jom jalan jalan..

@xiM said...

KAK TINY,

sebut pasal air sarbat tuh..terus sekarang ni jugak rasanya nak pi carik..hehe

tak makan kaa kat Line Clear kat situ??

cucuq udang..oh lazat!!

@xiM said...

YANIE PUTRAJAYA,

selamat tahun baru yanie!!

mai penang pi beli jeruk..

macam macam ada!!

Faisal Admar said...

internet problem ke bro. tak sampai lagik.

@xiM said...

Faisal Admar,

bukan..aku kat opis.semalam tak sempat nak antar.kat umah ada laptop.sorry bro.aku akan send jugak..pakai lah gambaq jacob werewolf buat wallpaper laptop dulu..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails