Followers

Wednesday, June 30, 2010

ALI CAFE DESA SRI HARTAMAS : MORNING-MORNING TILL LATE-LATE

Salam kembali bersiaran..

Dua hari lepas a bit hecic n tired..sebab kena rush ke KL for meeting hari selasa,then have to rush back ke penang balik sebab ada meeting hari rabu..Driving is so fun tapi bila sorang sorang tak berapa best la pulak..Sampai Penang semalam,sambung meeting kat sini,balik rumah terus collapse dari 8 pm sampai 4 pagi..lama betul aku tidor.penat sangat kot.

Nak story pasal makan malam kat ALI CAFE desa sri Hartamas hari isnin lalu.letss!

***********************************************************

28 JUN 2010

Hari isnin aritu aku gerak dari Penang ke KL pukul 6 petang..sampai Kl dalam pukul 10 malam,then pi ambik kak tie ngan Ziana for dinner..Then Zie cadangkan kami dinner kat Ali Cafe Desa Sri Hartamas,so here we are makan kat sini..

1

noticed that words -Morning morning till late late?

2

same same but different..hehe..love all those words

3

First thing to do- Order air dulu..aku oredr air Soya ni..ada campuran Cincau ngan Kayang merah blend kat bawah.sebelum minum sila kacau dulu kalau tak rasanya tawaq.soya cincau ni lagi kaw dari Pappa rich punya..u gonna love it!

4

Barli Lemon ngan Sirap apa ntah..tak ingat dah

5

my sister and i

7

Apa yang kami makan??tengok tengok menu kat dalam tu ada Keropok Lekor..apa lagi.Order lah satu pinggan.the best part is keropok lekor ni sedap..tak liat dan rasa lah ikan kat dalam.seperti yang didakwa restoran ni-Lekor asli from kelate..

8

Next!

Ni namanya CINTAN BOLOGNAISE..biasa spaghetti bolognaise tu biasa orang makan..Unik lak menu ni.Ziana yang order.rasanya a bit masin tapi still acceptable.untuk orang yang makan tawar tawar memang tak leh makan yang ni..

9

This is menu aku yang order.BEEF NOODLE ni sedap!lebih kurang rasa macam PHO yang aku pernah makan kat Vietnam..try makan kat Secret Recipe still tak sama.yang ni ada lah persamaaan ala ala Beef Noodle kat Vietnam..Cubalah,anda pasti tertawan..

10

Kak Tie order ALI BENTHO..set ni ada Nasi Goreng,ada Ayam slice Goreng ,ada Sup dan Salad..Overall kak tie kata menu ni sedap..tapi aku berkenan kat Nasik Gorengnya..rasa bawang putih dan Bilis.ala ala nasi goreng kampung.

11

mai mai mai jemput lah makan..

12

muka excited dapat makan 'PHO'..

13

mee maggi cepat di masak sedap di makan..

14

Masa ni ada game Holland lawan Slovakia..Holland menang..kami datang masa ni game dah hampir nak abes..ramai gak lah yang melepak..Cool place!sesuai untuk menghabiskan waktu lapang dengan kawan kawan..

15

aksi kakak dan adik yang tidak keterlaluan

16

ni suasana kat dalam Cafe..memang best tengok ada buku buku tersusun kat rak.Novel dan majalah yang ada plak menarik untuk bacaan umum..yang penting penataan warna tu best..memang menepatai citarasa remaja masa kini

20

Boleh plak dua orang ni duk layan Online..mentang mentang lahh ada interbet free..not to mention Skrin Komputernya punya gedabak.puas hati tengok FB,haha..satu lagi kat sini ada Wi Fi free..jadi sila lah beronline dengan percuma.

21

cool,isn't it??

23

Keseluruhannya,aku suka tempat ni..dari segi harga makan tiga orang macam ni-RM57..maybe a bit pricey tapi dari segi rasa makanannya yang acceptable,so kira ok lah..sesuai untuk melepak lepak di kala kebosanan melanda..ada lagi beberapa menu lain kat kedai ni yang nampak menarik.lain kali la pulak try..

Selamat mencuba yaa!!

*Lokasi kedai ni di area Desa Sri hartamas..

35 comments:

Wahidah said...

aik entry gmbaq jer ke axim..hehehe..

btw,air soya tu mmg nampak sedap..lebih2 lg ade kacang merah blended kan..price die mcm mn lak..

Cik Wanie said...

uish,
gambar2 makanan2 disitu nampak sedap,
mesti sedap kan,
tambah plak nampak kepok leko,
lagilah sedap,
huhuhuhuhu.....

pricenya kat situ ok x???
area mana nie yer tempatnya??

BLOG PUTERA YUSOFF said...

gambar sgt cntik. pki kamera ape ek?

Tny said...

Axim... kesimpulannya makan kt Ali-Cafe ni syiok n sedaap ke tidak?

Errmm.. kt Jhr ni dh nampak satu.. dah bertangguh-tangguh nk try.. So, worth it or not? [dlm pix mmg sodaap]

Feedback plz... =)

sepul said...

hahahaa Ali Cafe.... mcm nama tongkat ali punya produk. 1st time dgq nama ni ingatkan kedai mamak. best deco nya... modern dan sempoizzz. hartamas tu dah dekat sgt dgn umah aku. tapi parking alahaii sangat susahhh

kucingorengemok said...

aku rasa aksi adik tu agak keterlaluan jugak la, macam nak sedut sorang air tu kasi abis, hehehe

@xiM said...

WAI,

soryy semalam sempat buh gambar jer..ni entri dah siap sepenuhnya..

enjoice!

@xiM said...

CIK WANIE,

ni area desa sri hartamas..dekat dah ngan tempat kerja ZZ..

harganya dinyatakan dalam entri..:)

@xiM said...

BLOG PUTERA YUSOFF,

gambar taken with NIKON D60 sahaja..:)

@xiM said...

TNY,

sori semalam buh gambar jer..kali ni dah buat full entry..:)

@xiM said...

ENCIK SEPUL,

kedai ni depan MODESTOS kan..tapi memang sempoii dan modern..parking memang lahanat susah.tapi kalau melepak macam best..try lah nanti!

@xiM said...

KOG,

haah la ekk.aku baru perasan..kak tie macam berlakon jer,aku sedut ye yer jer..

Ziana said...

yg merah tuh bukan sirap laa u..
tuh Air Ribena Soda :)

Arash Libra said...

wow..mcm menariks jer...harus dicuba..huhu

@xiM said...

ZIANA,

really??ok ok..silap..

caption sepatutnya

"Barli lemon dan Ribena soda ada daun purut kat dalam..heheee"

@xiM said...

ARASH,

sila kan mencuba..

dah cuba nanti buat review plak ok..

Masy said...

waaaaaaaa x penah sampai kat sanun... meh la ajak akak heheehhe

Nikli Nodin said...

nampak kedai mmg best..
Interior tip top dan blog review pon tiptop.. cuma reducekan typo.. Mcm terganggu bila baca..

PUTUBAMBU said...

menu2nya mmg nampak sodap ye..

aisey..kena try ni

rasp said...

i loike deco kedai nie...santai..
food dia pun not bad ek...
leh gi le bila ketandusan idea tempat melepak :D

che'Burn@che'Qis said...

Stylo la kdai dia ni..tp mknn cam biase2 jek..hukhuk

Wahidah said...

internet free..bgsla..tp skrang most port mkn dh ade wifi sumer..bgsla kan..hehehe..

lepas ne port makan mn la axim nak war2kan..:P

@xiM said...

MASY,

tak mau ajak..:p

@xiM said...

NIKLI NODIN,

terima aksih aats teugran membnia.pneulis bolg aakn mengsuaahkan cadnagan mruni adna itu

@xiM said...

PUTUBAMBU,

selamat mecoba!

@xiM said...

RASP,

deco tempat ni memang santai..sempoii jaa..

@xiM said...

CHE'BURNCHE'QIS,

deco kedai ni best..
makanan biasa jer..
setuju!

@xiM said...

WAHIDAH,

sekarang ni kalau kedai makan takder WIFI orang dah jarang nak pergi..maklum lah zaman IT..

review food seterusnya??tungguuu..

Anoy said...

ari2 pun lalu tp xdan mau singgah. morning2 till late2. sebabkan baca mende alah ni la sikit lagi nak tercium buntut kete org. hahaha

@xiM said...

ANOY,

ish ish ish..
hati hati drive..jangan duk baca iklan saja..:p

lain kali singgah la..boleh baca words best best kat menu plak..:)

syaf said...

pergh best giler makanan die,.
terliaur aku....

jom gatah sambal belacan


link blog aku http://uncle-syaf.blogspot.com/

HEMY said...

fuh...mesti lain gila rega kopok leko tu smpi KL..ahahaha

@xiM said...

SYAF,

kalau terliur pi lah hartamas singgah di kedai ni..

@xiM said...

HEMY,

mahal sikit jer..sepinggan macamn tu 4.90..ohhhhhh..mahal banyak sebenarnya..tapi dah rasa nak makan apa nak di kato lah ehh..

Faisal Admar said...

aku nak ali bentho!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails