Followers

Wednesday, June 16, 2010

MR.TEPPANYAKI RESTAURANT @ GURNEY PLAZA,PENANG

Mari mari mari kita makan makan lagi!!

Episod makan makan kali ni akan membawa anda terbang jauh ke GURNEY PLAZA PENANG untuk mencuba makanan yang ada di sana..setelah berpusing 20 kali di kawasan Food court area paling bawah dalam Gurney Plaza akhirnya aximud dan krew krew jalan jalan cari makan yang lain terpikat dan terlekat di sebuah Gerai makan yang bertajuk : MR TEPPANYAKI..yang penting ditanggung HALAL sebab ada cop JAKIM..

Jom makan-makan!!

1

Adakah ini Mr.Teppanyaki seperti yang di gembar gemburkan??kalau ya,sungguh tidak hensem Mr.Teppanyaki tersebut..ketawa macam nak menangis jer mamat ni..haha..takper takper..tu soal lain.kita tolak ke tepi dulu..mari kita menerai makanan yang ada kat sini dulu ..apa yang kami order??

2

Ini ialah paduan tiga rasa - sos cili giling,Kicap dan kicap juga..

3

Mempersembahkan menu pertama - SALMON TERIYAKI..hidangan ini saya kira agak menarik yaa..ada nasik dan sayur sayuran beserta kepingan salmon yang sungguh nipis melayang..sup kosong jua turut di sediakan..bagaimanakah dengan rasanya??sedapppppppppppppp..sampai menjilat chopstick.

4

Ini pula merupakan SQUID TERIYAKI..actually saya pun tak paham maksud Teriyaki sebenarnya..main bantai sebut jer..macam Japan sangat kalau sebut macam tu,tu yang duk sebut sebut sangat ni..Rasa makanan ni??ok lah jugak..

5

TERIYAKI AYAM & DAGING..pun sama jugak lah rasanya.ok ok la..Cincai lor..

6

Salmon ni kepunyaan AXIMUD.sapa pun tak berani usik sebab nanti saya kepit tangan mereka dengan Chopstick(walaupun saya tak pandai pakai Chopstick..)ini namanya Salmon jimat kos sebab Nipis macam sapu tangan dalam poket saya.

7

side dishes - Sushi Gulung ngan buah tembikai.Aximud juga bedal

10

Patut tukar model ni dalam gambar first kat atas..baru hit Restoran ni

11

Beginilah kesudahan Meal meal yang tersedia setelah di baham oleh aximud dan krew krew nya yang bertugas..walaupun ada nasik tak habis,saya percaya yang makan tak habes tu sebab nak kawal kalori masuk..takut overweight..heheheee..Overall,lain kali boleh datang lagi lah..

(sambil senyum depan kamera dengan plat jalan jalan cari makan bersama AXIMUD dan menyerahkan kepada owner Restaurant..lagu latar penghujung rancangan berkumandang ke udara.Skrin gelap.sekian..)


*sebelum ramai yang tanya maksud TERIYAKI,ni aku buh sekali maksud TERIYAKI: a Japanese dish consisting of meat or fish marinated or dipped in spiced soy sauce and broiled, grilled, or barbecued..ADA FAHAM??..

33 comments:

kucingorengemok said...

kiranya kau makan salmon masak kicap la ye!

@xiM said...

KOG,

haah..lebih kurang laa..hahahaaa

Marzalina said...

sampai hati..buat saya terliur!!

Cik Wanie said...

teringin jugak nak mkn kat situ,
tapi saya x reti lah nak mkn,
ada sesiapa yg blh ajarkan x??
hahahahaha:)

yg penting kat GURNEY,
comfirm lps mkn,
br best nak shopping:)
yehaaaaa:)

@xiM said...

MARZALINA,

terliur??yess..matlamat rancangan ni berjaya..:)

@xiM said...

CIK WANIE,

tak reti??tak susah lah..order then ngap ngap ngap..setel..:)

syaf said...

best giler...sedap

syaf said...

best giler...sedap

@xiM said...

SYAF,

sedap sangat sampai tersubmit komen dua kali ekk??heheee

Cik Wanie said...

mmg lah,
masalahnyer nak order pun x reti,
kang silap order jadi x sedap plak,
abishhhhhh...
huhuhuhu...

x perlah,
i makan hati ajo,
wakakakakaka:)

Cik Wanie said...

lupa palk nak ckp pasal gambar model,
ok jugak kalau tukar gambar model asal ke wajah u,

x pun,
nanti masa u bukak Restoran Aximud,
u letak wajah u,
comfirm ramai yg dtg ke restoran u tau:)
hahahaha..

i likessss:)

hans said...

sedapnya bila tgok gambar2 tu

ian yusof said...

if u need a personal fitness trainer to burn off the extra calories, do come to www.corporateathletes.com.my :)

@xiM said...

CIK WANIE,

nak makan ati sapa CW??hehehe

Restoran AXIMUD nanti berkonsepkan Fairy tale..ala ala macam Disney land..:)

@xiM said...

HANS,

tengok gambar dah sedap apatah lagi kami kami ni yang memakannya..

@xiM said...

IAN YUSOF,

thanks for da advice ian!!already go throug your blog and da package..:)

Cik Wanie said...

makan lah hati sesapa yg sudi,
tetiba kan...

tetap kannn!!!!
konsep fairy tales bagai,
makanya kalau nak g Restoran Aximud nanti,
nak kena pakai baju kembang2 lah yer,
mcm princess tue kan,
i likessssss;)
hahahahaha

rasp said...

nampak sungguh yummylicious...
sebut2 penang...
rindunya nak balik penang huhuhuhu...

Ziana said...

ok..
saya lapo..!!
so..?

nieza said...

azim.
level mana ni yes restaurant ni? cam best aje..

bard.badleshah said...

axim,

teriyaki tuu sejenis sos jepun untuk marinate ayam,daging,salmon etc.

ada jual dkt jusco.

mana laa tau 1 hari nnt nk masak teppanyaki dkt rumah.
hehehe

@xiM said...

CIK WANIE,

amboi..nak jadi Princess jer kan..ok ok..bila dah 54 kg nanti mesti meletup pakai gaun kembang..:)

@xiM said...

RASP,

akak asal sini ker??kalau mai penang bagitau lah.boleh keluar makan makan..:)

@xiM said...

ZIANA,

kalau lapar jom kita pi makan satay..:p

@xiM said...

NIEZA,

level paling bawah skali kat Gurney,sama level ngan foodcourt..depan thai restoran kalau tak silap..

@xiM said...

BARD,

haah..pernah jumpa sos tu.nanti boleh la beli kat Jusco buat Teppanyaki sendirik..hahaa

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

nampak sedap...tapi tak pernah makan pung...balik penang nanti kena p ar...hehehe...

@xiM said...

IZAN,

bila nak balik penang??pi lah menyinggah kat Gurney Plaza.kat situ jer ada rasanya..

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

raya ni la baru balik penang...ate tahun ni turn raya ke penang...haihh...

@xiM said...

IZAN,

selamat hari raya!!

(*tetiber..:P

Faisal Admar said...

teriyaki fav aku.
paling suka sotong dan salmon tu! :)

aku pernah try teriyaki set dekat sakae sushi. mcm2 ada :)

mummysyafie said...

sumpah tak penah try lagi. tak taw la naper..maybe sebab kekawan pun tak suka kot

mummysyafie said...

sumpah tak penah try lagi. tak taw la naper..maybe sebab kekawan pun tak suka kot

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails