Followers

Wednesday, June 23, 2010

NASI LEMAK MAK WANJOR KG. BARU,KUALA LUMPUR

Kisah Hujung minggu lalu..

Aku ke Kuala Lumpur..sampai di Hentian Duta pukul 6 pagi..Then Kak tie dan Kak ina fetch aku kat situ kemudian kami bergerak ke Masjid Jamek untuk solat subuh(nak tengok gambar masjid jamek refer entri sebelum ni)..Lawa la masjid jamek,first time aku masuk dalam masjid tu..Then lepas siap solat kami bergerak ke Kampung Bharu untuk bersarapan pagi..tak banyak lagi kedai yang bukak..ada Nasi Lemak Antarabangsa dan ada gerai nasi lemak Mak Wanjor..Nasi Lemak antarabangsa aku tak suka sambalnya..(which is sampai sekarang aku heran kenapa orang duk agung-agungkan nasi lemak ni.)So NASI LEMAK MAK WANJOR menjadi pilihan..

Mari kita bersarapan pagi!!

1

masa ni masih awal..pukul 7.20 pagi..orang pun tak ramai lagi

2

Setelah meneliti lauk pauk yang ada,ini yang kami ambil.tapi kena bayar dahulu sebab tokey kedai takut orang makan tak bayaq..sat lagi depa yang rugi..

3

Tahap King : Nasi Lemak ayam Goreng sambal lebih + Tempe Goreng

4

Tahap Permaisuri : Nasi Lemak takder sambal + sotong + Paru & Daging

5

Tahap Dayang Istana : Nasi Lemak Biasa + Telur Goreng

5a

Baca betul betul ok..mula mula aku baca ialah Wak Manjor..last last baru perasan aku silap eja..yang betul nya ialah Mak wanjor..Rasa nasi lemak kat sini acceptable..Ok lah untuk citarasa tempatan..Sambalnya kurang kick tapi ok.aku boleh telan.(tak kick tak kick licin 3 pinggan,Macamana??)

6

Dari Kampung Bharu balik ke rumah Kak Tie sebelum memulakan perjalanan ke Melaka,Bandaraya bersejarah..

Ok nanti story pasal our journey plak.

Babai.

8 comments:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

perghh..nasi lemak..siap tempe tuhh...kecur beb..

kucingorengemok said...

sambal nasi lemak ni kadang tengok rupa dan warna dah boleh agak kick ke tak kick... kecuali dia lupa letak garam, tu lain lah, hehe

bard. said...

axim, mak wanjor mmg terbaek..slalu beli nasik lemak biasa sambal asing jer makan dgn KFC Original.lagi terbaekkkk!

syaf said...

x pernah test, t aku terjah cam bset jerk

fendifid said...

Kat kampung baru memang banyak kedai nasi lemak...pastu rasa sambal sume lebih kurang je.

PUTUBAMBU said...

kita dulu duduk kg. bharu..
mmg dari kecik suka makan nasi lemak kat situ.. (kurang suka nasi lemak antarabangsa)

tapi kaalau dari segi rasa..sikit lebih kurang je ngan antarabangsa tu.. tak tau le pulak kot tekak org lain camne..

gambar2 axim snap..sangatlah temptingnya..syabass..!!

Wahidah said...

lepas asam pedas nasi lemak pulak aduhai telan air liur jerlaaa...

kenangan tul ar kg baru ne..1st time dok kl kg br ne la tmpt wai stay..hehehe..kalo bab mkn sng je nk cari..sebut jer...:)

Ziana said...

big NO NO Nasi Lemak Antarabangsa...
lain okeh kot :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails