Followers

Monday, June 28, 2010

WE CAN LIVE LIKE JACK & SALLY IF WE WANT..

'Mr. Axim,i need you to replace me for this meeting,in Kuala Lumpur tomorrow'

Suara General Manager bergema dalam bilik mesyuarat tingkat dua itu.

'Ok..i'll be there tomorrow..'

Aku membalas dengan yakin.lagipun,what else should i say?Bila deal dengan Orang atasan macam tu lah,kena pandai menyatakan kesanggupan atas task yang di beri..Cuma aku tidak lah sampai ke tahap mengampu dan mengipas Boss atas kepentingan peribadi.itu bukan aku.aku sekadar menjalankan tanggungjawab dan amanah yang ada, demi meneruskan kelansungan hidup asalkan rezeki ini halal.

****************************************************

Dulu dia lah teman rapat aku.

Tempat mengadu nasib.Tempat aku berkongsi kisah.tempat aku mencurah rasa yang ada..Zaman belajar dulu banyak menggamit kenangan antara aku dan dia.Begitu banyak kisah yang tercipta,dan aku akui aku bahagia begitu..Masakan aku lupa semua masa yang kami kongsi bersama, terutamanya masa belajar..Sebab aku suka dengar penerangan dari dia pada subjek subjek tertentu,dan tidak keterlaluan untuk aku katakan kami saling bersaing dalam mencapai markah yang baik dalam peperiksaan.

Masa berlalu,dan akhirnya kami bawa haluan masing masing..Zaman belajar yang indah tamat.Dunia sebenar menanti.Realiti hidup tak seindah yang kita inginkan tapi Persahabatan yang terbina itu tetap aku simpan erat-erat hingga kini.Tapi aku tak pernah buang persahabatan lalu.malah ia sentiasa ada.dan takkan pernah lari dari hati.Sebagai kawan,aku tetap akan sayangkan dia sampai bila bila.

Kisah lalu aku simpan baik-baik dalam lipatan kenangan.

***************************************************

'xim,minggu ni aku akan ada di Kl atas urusan kerja..is there any chance that we can meet??besides,dah lama kita tak jumpa..'

Serentak dengan perkhabaran itu aku terus tersenyum riang.Terima kasih tuhan atas takdir ini.Petang ini juga aku akan bertolak ke Kuala Lumpur(urusan kerja) dan dapat kembali bertemu muka dengan sahabat lama yang jauh.Kali ini status dia sudah bertukar lagi.kalau dulu dia hanya Isteri orang,kali ini dia membawa tittle Ibu kepada seorang anak perempuan yang comel.sudah pastinya secomel dia..dan aku tumpang gembira melihat dia bahagia.

Life is short.

14 comments:

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

:D bila ada kawan kawan yang baik sebegini... pasti akan mengundang rasa kerinduan dikala zaman berkongsi kongsi masalah / pelajaran dsbnyer.. bestkan ada kawan cengginieh

Cik Wanie said...

mungkin ada hikmah your GM suruh g KL,
rupanya dpt jumpa kwn baik semula,
diharap ia akn menjadi kenangan manis semula...

btw,
g kl leklok ok,
take care:)
hope 2 see u on this saturday

Kniedaz said...

sahabat dunia akhirat..amin..enjoy your meeting (both meetings)

Ziana said...

Masa berlalu,dan akhirnya kami bawa haluan masing masing..Zaman belajar yang indah tamat.Dunia sebenar menanti.Realiti hidup tak seindah yang kita inginkan tapi Persahabatan yang terbina itu tetap aku simpan erat-erat hingga kini.Tapi aku tak pernah buang persahabatan lalu.malah ia sentiasa ada.dan takkan pernah lari dari hati.Sebagai kawan,aku tetap akan sayangkan dia sampai bila bila.

Kisah lalu aku simpan baik-baik dalam lipatan kenangan.


sgt setuju..
kita dtg cara and kita lepaskan cara baik..
sesame doa yg terbaik for each other..

Thank GOD..
mmg rezeki nk berjumpa atas urusan kerja masing2 kan..
Happy n touching lak ngan entry nih..
:)

famoque said...

jumpa malam nie bro.. BSAC gathering

mummysyafie said...

mendoakan kebahgiaan untuk orang lain tak mendatangkan kerugiaan. insyallah..orang lain pun turut mendoakan perkara yang sama untuk azim..

take care..

KAKTINY said...

still kt Kl ke or dh balik penang?

dah jumpa sahabat lama itu?..
pe cerita?.. hihihi...

semoga axim juga bahagia...
dan semoga semua orang bahagia dan gembira dengan setiap apa yang Allah anugerahkan... pasti ada hikmah.. pasti ada sebab...

alhaqimi said...

selamat pergi dan pulang bro! selamat berjumpa teman tapi mesra... saya pon ada gak tmn tapi mesra ni...=]

ChePuanSally said...

Hi Jack!!!! haha..thanks axim. terharuu...sob sob..but seriously..the song says it all. tho everything changes, one thing remains constant. the cosy warm fuzzy feeling when all of us get together :)and i truly miss dat. i enjoyed it.

angah..aku tau ko ngan dir ar konfim sengih sengih dengan penyataan seterusnyaa...aku la ituuuu...sambil buat signature pose terbaru.hahahahahah...dah start meneliti da post axim satu2.

note: huhu..post ala2 cita hindustan..siap ada background music lagi!!!!

angahrahafza said...

haha..aku dpt byg kan sally! "aku lah itu.."
really had a gud time with u guys semalam =) bile cite balik kisah lame, make us really miss dat moment kan..hehe..axim, buat la pos cite2 di tasik ;P tajuk entry "kenanganku" hahaha..

angahrahafza said...

haha..aku dpt byg kan sally! "aku lah itu.."
really had a gud time with u guys semalam =) bile cite balik kisah lame, make us really miss dat moment kan..hehe..axim, buat la pos cite2 di tasik ;P tajuk entry "kenanganku" hahaha..

famoque said...

sally len kali kali tulis hurup besar "AKU LA TUE , AKU LA TUE"

Wahidah said...

friendship will remains foreva..even dh kawen ke dah beranak cucu ke..insyaALLAH..:)

:: amira bahardin :: said...

bagus laa persahabatan korang..lgsung xberubah walaupun dah lam..semoga korang akan bahagia dgn kehidupan msg2..insyaALLAH

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails