Followers

Friday, June 4, 2010

TRIP HAADYAI : SNIPPET FLOATING MARKET

Salam Hari jumaat semua..

Kadang-kadang aku terfikir juga mengapa aku terus menulis dan berkongsi kisah di ruangan ini..walau se sibuk mana pun rutin harian aku atau seketat mana pun jadual yang ada,laman ini tetap akan aku pastikan puya isi dan sesuatu untuk di kongsi dengan anda semua..Kadang aku juga capek bila mana laman ini seakan sudah wajip untuk aku kemaskini..seakan akan menambah beban pada masalah yang sedia ada..(no rose come without thorns)

Mengapa ya??

Tiada jawapan khusus untuk persoalan tersebut.Sebenarnya aku seronok bila dapat berkongsi kisah..aku teruja untuk bercerita pengalaman hidup sendiri..dan aku tahu kisah hidup aku seakan di dokumenkan dalam bentuk blog sebegini tiap kali aku bercerita dan terus bercerita di ruangan maya ini.Mungkin tidak banyak info berguna,sekadar catatan peribadi tapi this is my life..maybe just a lil bit of it.but at least aku akan tersenyum setiap kali membaca kembali catatan lama dalam entri terdahulu..dan itulah pemangkin utama mengapa aku terus-terusan menukilkan sesuatu di laman ini.

Kepada semua Blogger seperti aku,teruskan berkarya dan berkarya..kadang kadang karya kita mampu jadi inspirasi dan panduan untuk orang lain..sama ada kita sedar ataupun tidak.selagi hayat di kandung badan Insya Allah AXIMUD akan sentiasa ada di sini.

Insya Allah.

*************************************************************

FLOATING MARKET IN HAADYAI

Actually aku nak share banyak gambar dalam entri pasal Floating market ni tapi keadaan masa tak mengizinkan..banyak sangat agenda lain yang perlu di utamakan so aku hanya mampu letak beberapa keping gambar sebagai snippet untuk entri yang akan datang..Ini ialah pengalaman pertama berada di Floating market yang biasanya memang terkenal di Thailand..

Enjoice..!!

1

Floating market di Haadyai ni macam pasar malam..i mean,in terms of makanan yang di jual..serendah 20 baht(which is equal to RM2 kat tempat kita) variety makanan yang ada dijual..macam macam lah makanan yang ada..dan pastinya semua tempting tempting..(nak gambar makanan tunggu entri akan datang ok..)

2

peniaga Thailand yang gigih menjual..

3

Kalau nak beli diorang akan hulurkan satu bakul macam gambar kat atas ni..diorang kasi makanan dan kita akan letak duit dalam tu..aku just wonder ada tak orang yang ambik makanan then terus blah macam tu jer..hehe..kesian kat makcik ni kan kalau ada orang duk buat macam tu..:p

4

Oh yaa,satu lagi Floating market di Haadyai ni cuma bukak hujung minggu sahaja..so kalau korang mai Haadyai on weekdays so tak dapat lah nak merasa pengalaman di Floating market..overall it was a great experience to be here!!kalau nak mai lagi pun aku rasa boleh jer lain kali..:)

*********************************************************

4 - 6 Jun 2010 - Balik kampung halaman tercinta.ada kenduri Doa Selamat.

6 - 8 Jun 2010 - Akan ke JB..nak masuk Singapore - UNIVERSAL STUDIO.

Till later folks!!

14 comments:

Cik Wanie said...

yes entry nie dah kluar,
sbb kat FB gambar x abis,

mcm tue jer kan diorg menjual,
hurm,
bilalah masanya i dapat ke sana kan,
i hanya sempat melawat bangkok saja,
teringin gak nak g hatnyai nie,
tq sbb share ngn pembaca2 u:)
*wink*

selamat berlibur n take care:)

m.q said...

best nya nak p universal studio tu
hmm...bila la sy nk dpt pi jugak

sepul said...

waaa best dapat pi Floating Market. keciwa nya haritu pi weekdays.

fendifid said...

Terus kan menulis Axim...keep up the good work. Your imbasan for 2009. The best imbasan I've read.

Wahidah said...

wah pengalaman br ne floating market..menarik3....


tp yg wat wai lg jeles blk kg tuh...nk blk kg gakk...;((

Wahidah said...

wah pengalaman br ne floating market..menarik3....


tp yg wat wai lg jeles blk kg tuh...nk blk kg gakk...;((

Wahidah said...

wah pengalaman br ne floating market..menarik3....


tp yg wat wai lg jeles blk kg tuh...nk blk kg gakk...;((

xplorer said...

aku dah berpuluh kali pi hatyai tapi tak penah tahu psal floating market.kat mana ni kat hatyai

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

owhh mau ke universal studio... wahhh upload pic ye

Faisal Admar said...

wah, bejalan-jalan lagi.
aku baru je balik dari terengganu candat sotong.
semalam baru sampai, masih letih lagi.
tak sure jap lg nak ke taman rama-rama ke tak :)

aku dah sampai hatyai ni tapi tak ke floating market ni pula!
rugi betul rasa :)

WanHidayat said...

Salam Zim...

Dah setahun lebih tak kluar dan berjalan...bila lagi lah nih?. Hurmmm....

mummysyafie said...

keep on blogging azim..thru blog kiter kenal ramai kawan baru. ternyata kawan yang berbeza kerjaya or kehidupan..

nak gi universal studio gak..tapi kerja macam akak ni leceh. nak kena minta approval berbulan sebelun gi..citt...

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

aiisshh mana entry baru nieh??

CIKGU ZAM said...

salam Tuan, ya saya sokong, kite mesti terus menulis klu mampu, mungkin kita dapat tolong org secara tidak langsung, itu adalah bakti yang sangat mulia ka,

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails