Followers

Saturday, June 26, 2010

AXIM & FRIENDS : LEPAK SANTAI LAYAN BOLA

Selamat berhujung minggu semua!!

Aku baru balik dari servis kereta tadi..Pi tukar Timing Belt,tukar Brake Pad,tukar lampu Brek,tukar minyak hitam ngan buat alignmet and balancing sekali.Kopak terus.Baru jer gaji tapi terus jatuh miskin..nak buat macam mana..maintenance kereta nak kena jaga jugak.kang meragam kereta lagi teruk nanti aku jugak yang susah..i have to do what i have to do..Bulan tujuh kena ikat perut lah jawabnya..:(

Sambil tunggu kereta servis sempat layan MOVIE TOY STORY 3..ok lah ceritanya..citer bebudak..what do u expect kan..patut aku tengok citer Knight and Day..Then movie abes kereta siap terus balik umah.Jap lagi nak pi Feringghi plak jenjalan ngan member..lama tak pi feringghi..nak pi cari DVD skali..

Jom layan story malam tadi dulu..

******************************************************************

Semalam rasa seronok.

Sebab dah lama member tak datang rumah..My colleagues datang umah malam tadi sebab nak layan Bola game BRAZIL vs PORTUGAL..

1

Rumahku Syurga ku..mai mai jemput datang rumah..

2

Yang nak datang 3 orang jer pun.Tapi still rasa macam nak masak untuk depa..just nak buat simple jer.Masak mee bandung lah..lama tak masak..so lets masak masak..!

3

minyak ni kaler merah sebab pakai minyak Carotino..aku beli minyak carotino sebab Botolnya cantik..haha..dan of course sebab khasiat dalam minyak tu.mula mula just tumis bawang putih..

4

Then campak ayam campak udang sampai ayam dan Udang masak..pastu masukkan air dan rempah mee bandung(yang beli masa pi melaka last week..)..then tunggu mendidih.

5

Bila kuah dah mendidih masukkan sayur,mee Kuning ngan Telur.Taraaaaaa!!siap lah mee bandung..tunggu tetamu datang jer lah.

6

Tajul sampai dulu.dia bawak daging Burger ngan Roti nya sekali..untuk pembuka selera dia nak buat Burger ayam..nyam nyam sedapnya..

7

gigih memasak di dapur..

8

9

Dalam pukul 9.30 pm dua orang lagi member aku sampai..Syajaie ngan Fikri.kami rumah dekat dekat jer.Bukan jauh pun..haha.tapi nak berjumpa macam ni bukan senang..Tajul boleh mai lepak umah aku kebetulan Bin dia dalam pantang,ngan anaknya sekali ada di kampung..Burger dah siap masa ni.Jom kita makan!

10

Jom jom kita makan..(gelas diorang tak buh coaster..ish ish ish..)

11

mai makan burger ayam + salad ada Cheese..not for me..

12

Setel makan Burger game antara Brazil ngan Portugal dah start..apa lagi kaut lah dulu mee bandung di dapur.sambil makan mee bandung layan bola pun ok what..

13

14

Mee Bandung Kuah dah kering.macam mee basah dah rupa nya..

17

sessi makan makan free style..

18

Apa yang aku boleh katakan Game malam tadi tersangat lah boring..dua dua team macam nak simpan tenaga jer..main Defend jer..mentang mentang lah dah layak untuk ke next level..tak kisah lah.layan bersembang pun ok jugak..

19

Separuh masa pertama habis..aku pi dapur jap goreng Nugget plak..pencuci mulut ker?haha..patut hidang buah ni Hidang Nugget memang tak sehat sungguh.sekali sekala lah..sebab bukan senang depa ni nak mai umah aku..tak lama lagi pun dah nak pindah rumah..emmm malasnya nak pindah..

20

Akhir masa-Both team seri 0-0..memang tak best lah game ni..Semi Finale Portugal akan Jumpa Spain rasanya sebab spain menang lawan Chile pagi tadik..Apa apa pun aku tanak miss tengok game malam esok,England VS Germany..hope Germany will go through..anyway,Thanks to all of my friends yang datang semalam..berseri sikit rumah aku yang muram ni..heheheeee..

*Jom pi Batu Feringghi jom!!

10 comments:

Tny said...

Whooaaaa!!!!!


Dh lama takde post masak2 drp Axim!! :D Leh mintak resepi mee bandung ahh..

Brazil vs Porto result 0-0.. itu nk simpan untuk main next level kan.. hikhikhk..

fndrocka said...

yang gambar first tu..superb. maksud aku kombinasi kaler-kaler tu memang sedap gile tgk

Terbaru : Si Kacak Mengintai Dari Tirai Kamar

Faisal Admar said...

zim, ni semua geng badminton ke? :)

sedap lah!

Mady said...

Nak minta tuan tanah masak lah nak order catering leh heheheheh...

rasp said...

sedap plak tgk mee bandung tu...
ala i nak pi batu feringghi hari sabtu malam tu...
makkkk aiiihhh...
jem yg hamat!
terus cancel program :D

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

hehehe patut axim jgn campur itu mee.. kan ker kuah dah kembang.. hehehe tapi nampak sodap laaa... hihihi

Wahidah said...

wah sesekali ajak kwn2 lepak umah smbil menonton tv n mkn2 mmg best...kemasnya umah..i likee..:)

rya said...

lain kali nak ke bt feringghi ajakla kita sama.. : )

mummysyafie said...

rumah cantik..makanan sedap..bravo..bravo..leh jadi menantu macam nie. eh...takde anak pompuan larr...

:: amira bahardin :: said...

bgs laa kamu nie..kalau sy jd kwn kamu..pasti sy akn suker lepak rumah kamu gakk..sbb kamu begitu mghargai kwn2..hihihihihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails