Followers

Sunday, October 3, 2010

HDR (HIGH DYNAMIC RANGE) PHOTOGRAPHY

HDR HDR3 lagiHDR2 menara HDR1

apa itu HDR photography?

Aku tak taw nak explain macam mana,korang boleh rujuk kat Link ni ok..

Lately macam berminat dengan HDR pulak..So gambar kat atas aku rakam kan sekitar Penang,berdekatan Swettenham Pier dan juga menara Jam dekat dengan Padang Kota..Banyak lagi nak belajar cara editing gambar..everybody has to start somewhere kan?

Hari ni hari AHAD.

Masa untuk berehat,masa untuk diri sendiri.

13 comments:

Cik Wanie said...

Cantik sgt2,
Mcm sebuah lukisan plak bila tgk...

Nanti bolelah buat potret plak kan...
Comfirm cantik ;)

nikli said...

nice..
photomatic tuh add-on software at PS or stand alone punya software..?

Wahidah said...

cantek la axim..suke sgt...

mazddaud said...

look at those pictures, just like looking at profesional photographer's work...two thumbs up to you....:-)

sepul said...

baguih baguih.... cayalah...
nanti try buat HDR potrait pulak
aku pun nak explore HDR lah

mummysyafie said...

nice pic zim...ni kena edit balik yer

@xiM said...

CIK WANIE,

buat ptret macam tak sesuai sebab HDR ni kena guna gambar yang statik..

@xiM said...

NIKLI,

yang aku pakai ni stand alone punya programme..tapi ada watermark photomatix tu sebab download trial version..hang ada yang crack punya tak?

@xiM said...

WAI,

:)

@xiM said...

MAZ DAUDU,

saya budak baru belajar..salah dan silap tolong tunjukkan..

@xiM said...

SEPUL,

explore jangan tak explore..very interesting dude!!

@xiM said...

KAK NOR,

haah..ambik dulu gambar then edit guna software HDR..

che'Burn@che'Qis said...

kami xdak SLR..pkai kompek je bule wat HDR x?? ekeke

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails