Followers

Friday, October 22, 2010

MISSION ACCOMPLISHED:LUNCH @ BURGER KING

Ingat lagi tak Entri Burger King VS nasi Campur ni?

Kisahnya dua minggu lepas masa Burger King baru jer buka di Penang ( Infact ni lah satu satunya Burger King untuk seluruh Pulau Pinang), aku ngan dua tiga orang member lagi duk pakat lah nak mai makan kat sini.kebetulan pulak masa tu ada Promosi Beli air berkarbonat satu dapat beli Burger King dengan harga seringgit..Tapi masa datang Orang beratur panjang tak hengat terus membatalkan hasrat dan pergi kedai nasi campur jer..

1
Ni lunch tengahari semalam..dengan colleague aku datang sini Alhamdulillah tak ramai sangat orang beratur..actually ramai jugak tapi takder lah macam sampai ke luar pintu macam dua minggu lepas tu.semua nak kejar promo punya pasal.

2
See,orang tetap lah ramai kan..

3
Beratur dalam tak sampai 10 minit.cuma servisnya macam tak berapa cekap.maybe sebab masih baru dan diorang kena training lagi..

4
Boleh pilih nak makan kat dalam or luar.tengok kat dalam macam packed sangat so kitorang makan kat Luar.actually kawasan ni kawasan baru..tak lama lagi bila banyak kedai dah naik mesti boleh jadi setanding kawasan pesisir Gurney Plaza..ok jugak takyah aku pi jauh jauh sampai Gurney dah lepas ni..

5
Ni BK DOUBLE BLACKPEEPER -encik Salman & Fikri Punya

6
Side order-Drummet Goreng..

7
Wan makan burger WHOPPER ni

8 
Fries dan sos kat sini tetap tak setanding McD,i'm loving it..

9
Aku makan Grilled Chicken Burger ni.sedap jugak

10
Aku baru perasan Motto Burger King ialah HAVE IT YOUR WAY..sebelum ni duk perasan motto Mekdi I'M LOVING IT ngan KFC jer IT'S FINGER LICKING GOOD..tapi dalam Tv pun takder kan iklan Burger King ni.ker ada aku tak perasan??entah...Syok juga makan BK..tapi takleh amal selalu lah..fastfood.

11

Sembang + makan + sembang + minum + kenyang then baru gerak balik ke stesen..After all makan berjemaah itu indah..bila makan sorang sorang makanan yang sangat sedap pun tak berapa nak sedap kan..so apa tunggu lagi,serbulah Burger King sg.Pinang hari ini sementara stok masih ada!!

*Sesungguhnya kita semua sangat tertipu dengan nikmat sihat dan nikmat waktu lapang yang Allah kurniakan kepada kita..waktu sihat dan lapang ni lah sepatutnya kena cari jalan untuk medekatkan diri dengan Allah..dan aku masih struggle untuk mencuri masa agar aku tak semakin jauh dan jauh..Dunia ni pinjam pinjaman sahaj.Akhirat itu destinasi yang kekal abadi..

13 comments:

rapunzel cikilolo said...

sangat suke whooper
** saje singgah :)

@xiM said...

hai hai..selamat singgah..

awat takleh masuk ur blog?

rasp said...

me jarang nak ke BK nie...
kalo gi, whooper pilihanku ;)
tapi iye lah, dlm tv takde advert dia...

CAHAYA said...

sedapnya. lama x makan burger king.

Cik Wanie said...

uish sedapnya,
kenapa lah kat loq staq x dak,
kalau dak mesti dok pi serang selalu,
hihihihi:)

tintasutra said...

salam axim, semalam aku balik lewat, keje manyak so nak drive through la kat hartamas bawak balik. ko tau rupa-rupanya satu hapa bangunan pun tak tinggal lagi, dah kena roboh, kumpunan aku nak makan burger king. kesian aku kan? terus aku pi kenny rogers kat plaza damas. ingat nak makan burger tapi last-last dapat ayam. alhamdullillah, dapat gak makan! org kat gaza tu bila lah plak nak dapat makanan. lagi kesian.

Ad said...

ni lepas makan mesti insaff kan???????

@xiM said...

RASP,

tu lah.pasl apa takder advert dia ek?nak save cost kot..

@xiM said...

CAHAYA,

aku pun sebab dah lama tak makan la mai menyinggah ni..kebetulan penang baru ada wakil tunggal BK ni..

@xiM said...

CIK WANIE,

amboii
larat ke nak makan BK hari hari..

@xiM said...

TINTASUTRA,

maka kesimpulannya bersyukurlah dengan rezeki yang tak putus putus tuhan kurniakan kepada Kita yaa..:)Alhamdulillah..

@xiM said...

AD,

lepas makan rasa fuilty..a moment in a lip forever in the Hip..

mummysyafie said...

lama tak makan BK..aiskrim dier sedap gak taw..murah lak tu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails