Followers

Monday, October 18, 2010

TRIP PATTAYA/BANGKOK DAY 4 - FROM PATTAYA KE BANGKOK,LUNCH @ BEIRUT RESTAURANT

Salam hari Isnin semua!!

Hidup kita ni is all about making choices..macam mana kita jalani hidup semuanya depend on our choice..sama ada nak happy ker sedih ker moody or macam macam lagi,kita yang pilih.Our life is our choice,but somehow i wonder why so many people chose to live in the negative side.Aku pun kadang kadang selalu pikir kan yang negatif tapi it's time now.to move on dan cuba jadi a positif person..Insya Allah banyak benda positif akan berlaku bila kita jadi orang yang positif..

Cerita terbaru takder.Cerita lama berlambak lah.mai sambung cerita pasal trip pi Pattaya/Bangkok bulan Julai yang lalu..basi basi pun tapi kalau diberi sentuhan baru tetap menarik juga kan..hehee..Enjoice!

TRIP PATTAYA/BANGKOK DAY 4

Pagi di Pattaya..bangun pagi terus bersiap siap nak check out dari Hard Rock Hotel sebab nak kembali ke Bangkok..Memang kami duk dua hari satu malam jer di Pattaya ni.memang takder apa yang menarik sangat kat sini.Cuma terkilan sebab tak sempat nak pergi mini siam.Di lain waktu mungkin.

2
Hard Rock Hotel Pattaya ALL IS ONE..

2a 3 
Perjalanan dari Pattaya ke Bangkok memakan masa selama dua jam..kami sewa satu Van untuk kami berlima..Van ni canggih okeh.ada kipas kat dalam.haha..sepanjang perjalanan ingat nak tidur tapi tak dapat lelapkan mata so kami just berborak jer lah..sedar sedar dah sampai di area Bangkok pada jam 11 pagi.

4 
Sampai di Bangkok singgah di Take A Nap Hostel untuk simpan bag then baru keluar untuk ke Destinasi seterusnya.kami akan ke CHATUCHAK WEEKEND MARKET..Tapi sebelum tu singgah di Bank dulu untuk tukar duit.duit dah banyak habis di Pattaya..bukan beli apa pun tapi somehow entah habis ke mana.

5

Masa diorang duk tukar duit kat dalam bank aku duk kat luar sambil duk snap apa yang patut.then ada seorang pakcik pemandu tut tut ni menghampiri aku dan tanya aku nak ke mana..aku cakap lah nak ke Chatucak weekend market.terus dia kata market tutup..dia kata baik pi river trip,dia boleh bawa kan.aku hampir terpedaya tapi lepas dah discuss ngan semua terus kami beredar.Tips:Jangan lah percaya pada pemandu Tut tut yang menawarkan River trip..diorang ni kaki kencing.berhai hati lah.naik MRT lagi selamat. 

6 
Ambik gambar sendiri lah dah takder sapa nak snap gambar aku

7

Berjalan berjalan juga..perut pun nak kena isi.dari pattaya memang kitorang tak makan apa..so time tengahari macam ni memang lah perut sangat lapar..ingat nak makan di Pasar Chatucak jer tapi takut pulak takder makanan halal so singgah lah di Restoran Arab Beirut ni 

8 
pilih kak pilih bang nak makan apa..

9

erkkksss makan ulam ulam jer ker?? 

10 
Roti Naan yang sedap!time lapar semua sedap kan.

11 
Nasi Beriani Ayam.Boleh la.sedap jugak!

12 
shawarma dan French fries.

13 
kerabu ker ni?salad?ntah.tak ingat dahh..

14 
ayam seekor bahagi 5 orang..gulp...lazatttt

15 
korang rasa tergoda tak dengan gambar ni??

16

Kitorang jer yang memeriahkan kedai makan ni..takder orang lain pun.maybe tekak orang sini tak berapa suka makanan Arab..kami pun terpaksa makan kat sini sebab status kehalalannya di jamin..siap pasang ayat Quran lagi sambil makan..

18 
Alhamdulillah licin sudah..

19

Overall ok lah makanan kat Kedai arab tu.a bit pricey tapi tak terasa sangat sebab kongsi makan ramai ramai..Dari restoran Beirut Arab tu kami ambik MRT naik ke pit stop Kampaeng Pet yang directly akan bawa kami ke CHATUCHAK WEEKEND MARKET.nantikan entri akan datang yang aku pun tak boleh jamin bila nak keluar.hehehehee..

Adios!

18 comments:

Cik Wanie said...

bila tgk pic2 nie,
terasa nak pegi bercuti plak ngn mama,
mesti mama suka nie,
hihihi...

roti naan,
nyum nyum,
ttiba teringat plak roti naan kat Kapitan tue,
hurm...

mazddaud said...

never tried roti naan until today....xtaw pasai apa..:-)

Benedict Bernard said...

cantik gambar kerabu salad tu

rasp said...

tengok pics u yg mantops nie..
tingin plak nak holiday kat thai...
never been there...
lagik satu yg tingin nak try,
Arab food sbb lum pernah try...
takat roti naan mamak fella ada laaa...

Leez said...

kat Chatucahak pun ada gerai makanan muslim......

makanan tu sgt meleleh ayaq liyuq.

sepul said...

dengaq hang kataq HRC Patayya tak best terus aku rasa macam tak berkeinginan untuk pi.
tak snap gambaq makanan exotic ka? lipas goreng, cipan rebus, katak salut tepung?

tintasutra said...

nice pics and blog le dik! sudikan ke blog tintasutra.blogspot.com

alialalala said...

axim - thanx for all ur bangkok entry..me n my frens jadikan pedoman tyme g bangkok 14-18 oktober br ni...tnggal kat take a nap tu mmg terbaik...tp ktorg x smpat nak g pattaya...bejalan area bangkok n sewaktu dgnnye,...pasar chatuchak mmg masing2 borong x ingat..and dlm floating market wpun u da pesan jangan beli..ktorg bantai beli food...hehe..thanx...pasni tgk u pnya entry trip lain plak sbg pedoman...keep writing informative entry k...thanx. =)

PUTUBAMBU said...

tabik spring le kat axim..gambar2 yg axim snap MEMANG CANTIK-CANTIK BELAKA..!

kalau makanannya pulak..tempting betul dibuatnya.. rasa cam nak pegang2 je kat skrin..hehehe

@xiM said...

CIK WANIE,

apa lagi..pergi lah bercuti..:)

@xiM said...

MAZDAUD,

really??
duk kat Pennag punya lah seumur hidup tapi tak pernah makan roti naan??
ishh satu kepelikan tuh..

@xiM said...

BEN,

thank you..
(ntah mana cantik aku pun tak taw..:p)

@xiM said...

RASP,

pi lah Thailand,pi floating market kat Hat yai.best!

@xiM said...

KAK LEEZ,

haah betul..kat Chatuchak pun ada gerai makanan muslim..:)

@xiM said...

ENCIK SEPUL,

hang refer balik gambar aku pasal trip bangkok ni awal awal..ada aku pblish gambar makanan eksotic kat COWBOY street..

@xiM said...

TINTASUTRA,

thanks singgah sini..already pay a visit to ur blog..:)

@xiM said...

ALIALALA,

first of all,i'm so flattered because u use my info for ur trip..Inys Allah saya akn terus update entri entri dan info info yang berguna untuk semua pembaca AXIMUD..:)

Baru jer update pasal chatuchak market.hahaha

@xiM said...

KAK PUTU,

thanks for the compliment..:)

jilat lah skrin komputer kak..ok ker?heheheeee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails