Followers

Tuesday, October 26, 2010

KOTA KINABALU TRIP DAY 3 - KINABALU PARK & KUNDASANG

Haissshhh..

Awat duk tetiba cerita pasal trip Kota Kinabalu nih..bukan dah lama ker cerita ni??actually memang dah lama tapi still tak habis habis lagi story..so kesempatan yang ada ni aku nak berkongsi jugak sampai lah habis entri pasal Kota Kinabalu Trip bulan Mac yang lalu(pehhhhh backdated 7 bulan tu..muhahaha..dulik)..Untuk recap cerita trip ni baca link ni dulu okeh..

TRIP KOTA KINABALU DAY 3 -KINABALU PARK

Kalau dulu kita berhenti setakat Pekan Nabalu..Dari pekan Nabalu yang boleh nampak Gunung Kinabalu tu kami ke Kinabalu Park pula..

1Kinabalu National Park or Taman Negara Kinabalu in Malay, established as one of the first national parks of Malaysia in 1964, is Malaysia's first World Heritage Site designated by UNESCO in December 2000 for its "outstanding universal values" and the role as one of the most important biological sites in the world.

2
Fee masuk adalah seperti tertera dalam gambar di atas..

5
Cuaca kat sini adalah berkabut..di mana time bernafas pun boleh nampak asap..terus feeling feeling macam negara oreng putess..tapi kat sini baru lepas hujan..dan memang sejuk jer..seperti di baluti titisan titisan air..(apa aku merepek nih..)

9
seperti biasa lah kan.sakan bergambar..

10
haiyooo sampai terkangkang kangkang Abang Bear

12
ni konon konon nak ambik gambar reflection of myself..

13
kami pun tak taw nak tengok apa..semua nampak kabus jer..


15
sejuk sejuk sejuk sejuk sejuk..

18
19
Kawasan dalam Kinabalu Park ni luas..tapi kami tak explore pun apa yang ada sebab kesuntukan masa..exlore mana yang sempat.masuk ni pun ambil syarat jer kira dah sampai..kat belakang papan tanda tu ada MAP untuk Kinabalu Park ni.. 

23
macam nak terbang jer ni apa kes..

24
Dah sejuk sejuk macam ni memang lah lapar..so nampak ada satu kedai jual makanan dan minuman beli lah Biskut cokelat ni..berebut rebut makan dalam van..Lepas dah redah serba sedikit Kinabalu Park ni kami beransur ke Kundasang pulak..dekat jer ngan area Kinabalu Park ni

25
ni sigboard jer.tak masuk pun sebab mengejar waktu

26
Sampai di Kundasang,di tepi tepi jalan ada jual banyak sayuran segar dan Bunga bunga segar..ala ala macam cameroon highland lah..ni kan tanah tinggi..seronok pulak bila aku duk tengok sayur sayur segar banyak macam ni..

26A
Aku duk berkenan dengan kuih cincin ni..Kuih cincin ni hanya terdapat di Sabah sahaja.kat lain takder jual.tanpa berlengah aku terus rembat makanan ringan apa yang ada..tapi aku silap.patutnya nanti beli jer kat Pasar Filipina lagi murah..kat sini memang lah a bit mahal sikit sebab di Tanah Tinggi kan..takper lah.rezeki diorang.

27
amboii sakan jugak beli barang nooo..

28
tengok kan segar segar sayur sayur itu..

29
Dalam masa aku duk sibuk beli kerepek tu yang wanita nya duk sibuk tengok bunga segar.Bukan wanita jer lah,abang bear pun duk sibuk tengok bunga segar nak beli..yang bunga dalam gambar kat atas ni namanya everlasting Flower..maksudnya kata peniaga tu bunga ni tahan lama..harga satu ikat dalam RM10 jer..

30
Abang Bear ngan Doktor Shah pun duk sibuk beli bunga segar

31

Last last semua pakat beli everlasting flower tu..aku beli seikat jer.ntah.sebab duk tengok diorang beli aku pun jadi terpengaruh.hahaha..padahal bawak balik sini aku tak reti jaga terus mampus bunga tu..not my speciality so what to do kan.Dari Kundasang ni kami terus menuju ke destinasi seterusnya- PORING HOT SPRING..

to be continued..(again????)

5 comments:

Beruang Madu said...

Ayakkkk... sampai sudah lupa ini part... haaa korang tak pegi lagi kan itu Kundsang Memorial War ngan tempat lembu nw zealand tu kan... okeh masuk jadual tu...

NM02 said...

maner aci... abg bawak axim ke tmpt lembu NZ tu dulu... ala... nak jugak...

axim, awk pernah alamai out of space tak? atau ada ape2 cara supaya blog tak cepat penuh? atau awak amek package byr tiap thn?

mm... harap phm dgn pertanyaan ini. ahaksss

Arash Libra said...

kalo gi sabah ke sarawak ke..kuih cincinlah cheq tak beli no...kurang menyelerakan..muahaha

Wahidah said...

bestnyaaa....sayur fresh dr ladang lagi....

sejuk je mata memandang gmbr2 ne..:)

sepul said...

aku tengok aida pakai seluaq pendek lagu tu dia tak sejuk ka? aku yang haritu pi pakai seluaq jin pun sejuk nak mampuih.

masa kat pasar kundasang tu aku ada beli keropok bayam salut tepung. lazatsss

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails