Followers

Thursday, November 27, 2008

A Beautiful Silence


Last night i've got another chance to meet my dear lovely BestFriend,Anies and we choose to had our dinner at Palace d India Restaurant-instead of The Ship(Restaurant ) since it's located much far away from this(in Batu Feringghi)..So Here we are at QueensBay Mall-This Restaurant happen to be inside the mall.


It's been a long time since i didn't met her-so many things happen and i have to admit that finally we gonna be just fine..we have to..or there's another option-we might as well be stranger-which is i will never ever go with that option.Enuff said.


When the waitress brought us a menu,we just dont have any idea what kind of food this Restaurant has to offer-of course ethnic food provided here,suit with it name,but if you asking me if i have any problem with the spicy food-well the answer is no-i do love Spicy food!!in fact,we both do..Sometimes Spicy food makes my appetide boosted.

Before we made up our mind on menu,this papedom could be the good starter for us..it is served with the pudina Gravy--i'm not into Pudina so much,but still-i can take it..The tribe has spoken and finally the decision has been made.


This is Madras Coffee-anies choice-and she claimed this coffee is superb..i bet it is.


and just like typical me-i'm ordered Watemelon Juice instead of Hot beverages..


-Plain Briyani-

-Pudina Pratha-


Chicken Chetinad-yang ni memang marveles..sedap giler!!rasanya tak pedas sangat dan tak terlalu berempah-memang punya segala rasa dan highly reccomended by Chef kat sini..Kuah dia wat Cicah ngan roti Pratha tu memang pehhhhhh...


yang kat atas tu Aloo Jeera-Ubi kentang goreng ngan berbagai rempah-memang sedap sangat!!anies suka gila yang tu-dia pun yang order mender tuh..yang belah bawah tu Kanava Madras-nama nak gempak kan tapi tu Sotong Goreng tepung berempah jer...rasa memang sedap jugak..yang lain nyer sebab rempah yang di guna pakai kat sini sumer hand made..takder beli kat dealer lain..That what makes makanan kat restoran ni spesel..


Then kitorang pun makan lah apa yang patut..anies tak makan nasik-since dia dah hilang keinginan nak makan nasi-(padhal dia tengah on diet kot pasal tu dia tanak sentuh nasik)..aku je lah yang duk seronok makan nasik beriyani yang best tuh..Dia duk pulun makan Pudina Pratha..




We talked about a lot of things-basically just to catch-up every single thing that we've been missed since the last time we both met..nothing much changes-and everything's seem clear to me now..:)..Sometimes we have to confront each other just to know the truth..Honesty always work best.


Yang best nya kitorang duk kat tepi cermin kaca ni,nampak la segala aktiviti kat luar tuh trough meja ni-actually this restaurant located at 2nd floor of QB Mall..


Interior design sumer ok..i have no problem with that..not so many people though since it's already 10 pm..


*anies suka sangat kentang rempah tu....marveles!!


*kalau dah suka sila habiskan yek..i'm trying to habiskan nasik yang ada nih...


Overall we both agreed yang makanan kat sini sedap!!dan memang kitorang suka..len kali boleh datang cuba makanan lain pulak la yek..


sumer lauk licin tuh...kecuali nasik dan Sekeping lagi Pudina Pratha-tu pun sebab lauk dah habis kalau tak aku onn jer..hehe..makin bulat???bulat pun ok apa..hehe


Pinggan masing masing memang licin dan bersih...kenyang perut suka la hati..dah la lapar makanan sedap pulak..memang heaven..Thanks God for the rezeki yang tak putus..Alhamdulillah..

Palace D India ni ada cawangan lain Tanjung Tokong n Bangsar KL selain dari yang kat QB Mall nih..Try la datang korang mesti suka...nak nak yang suka makanan ethnik dan pedas serta berempah..Harga pun affordable..tak mencekik sangat..



Kesimpulannya we really had a great night..and the great night not so complete if you didn't watch the great Movie together..after the dinner kitorang pi tengok Wayang plak-Citer Twilight-Another love story between Human And Vampire..what a 'cool' movie..(i just couldn't find any other words to define this movie,perhaps 'cool' could be the strong word)will review about that movie on another entry..

Till later..

*The most important things to do in the world are to get something to eat, something to drink and somebody to love you...and one more thing-you have to remember that The opposite of love isn't hate.. its indifference. If you hate someone you still care about that person..Just some thought to share..:)

34 comments:

ita.itu said...

aku suka kalo n3 ada muka anis..senyuman nye suci je kan.hehe..sdp gak aku ngk ko mkn..ha kat bangsar ada ek..uwaa..mcm best jek

luth textie said...

restoran dia kat hujung kan?
aku ada tengok skali..
selamat hari khamis!!

Zuer said...

Madras Coffee memang macm tu kerupanya? mcm dedap lah plak tengok !!!

Inah said...

rindu sama anies :)

bozzobattousai said...

coffee tuh yg abg nak try sesgt. nak tau mana lagi sedap, kat situ atau yg kak tie hang buat.

only +RIZAL+ said...

yeay!! MAKAN TIME lagik...
hehhee..
bile nk ader acara senam2 plak..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

anis sweet....mahal x mkn ctu??

ixora said...

away la...
br balik nih..terus on9..hehe..
nnt dh rajin aku hpdet k...=)
gian gak dh ni nk berblog..

btw, thnks jengah2 umah Xora..=)

sHwEeT ByAtcH said...

wah.... bru plan nak diet ni.. tp pewot godek2 balk bila tgk page si axim ni

bluecrystaldude said...

You should read Twilight's book. It's even better. hehe

Wah.. candle light dinner ka? hehe..Mouth watering~

Sa-Yu-Ri said...

Hmmmm... Bangsar KL ADER?? haha.
mcm best lak tgk both of u makan habis....sungguh la tk merugikan.... I wana try being a huge eater la.... haha (aper jer aku nie )

Pudina Prata tu kan....its actually known as "roti nan" in aussie & singapore.... hairan la.... kat msia seems to be pelik2 la panggilan nyer :)

I love all the photos or u guys...
u edit the photos using what sofware?

axim said...

Ita,

senyuman suci??hehe...tu senyuman manis lor...ko patut try kak Chicken cetinad tuh..memang nangis rasanya..hehe..sedap!!try la cari kat Bangsar..

==================================

Luth Textile,

haah,kat hujung atas ngan Maybank..

selamat hari jumaat..:)

axim said...

Zuer,

ntah..anies kata sedap maknanya sedap lah..aku tak minum kopi susu..:)

===================================

Inah,

hehe..pasni Insya Allah things jadi maam biasa so mungkin akan selalu hang out ngan dia..hope so..:)

axim said...

Bozzo,

haaaa try la..kalau lagi sedap jangan marah kat kak tie plak dah la yek..hehe

==================================

Only Rizal,

senaman??apa tuh?kalau makan makan cenggini aku taw lah..hehe

axim said...

Princess N,

She's sweet isn't it??

mahal?takder la mahal mencekik..plain beriyani tu baru RM5,pudina Pratha baru RM2.50,chicken Chetinad baru RM8.00..aLOE jERA RM5.50,yang Kanava Madras tu RM12++,so kiranya harga ok kan..cuma jangan la order lOBSTER or KEPALA IKAN YANG TU MAHAL SAMPAI rm60++

axim said...

Shweet Byatch,

diet??apa tuh??takyah la diet...kita makan tapi balance kan lah apa yang patut..:)

===================================

Blue Crystal Dude,

never baca buku tuh..tapi rasa nak cari lor...

mouth watering-indeed...you should try k..~~:)

axim said...

Sayuri,

hai there..nan,you shud be a huge eater since you always senang kena gastrik..hehe

kat Malysia Roti Nan jugak Pudina Pratah tuh tapi kat REStoran ni jer dipanggil cenggitu..haha

*already told you what software being used('',)

ginseng4desoul said...

Suka lah authentic Indian food nih... walaupon kena pi toilet berkali2 lepas tuh masih lagi suka makan. Hahahaha

axim said...

Ginseng4desoul,


you are into this authentic food too..hehe..

that was delicious i tell you..wont hesitate to come again later..:)

lindosh said...

anies nampak makin slim

axim said...

Lindosh,

mau tak slim kalau dah hari hari pi Gym n Swimming..hehe..dah la tak makan nasik...i'm pretty sure she's gonna smile to see dis comment and urs..hehe:)

Redbloodsnow said...

besfriend je ke uols??? x caye ah aku..hahahahahahaha.

lame gilosss aku x g blog ko dulu kan, now baru tgk pic anies lg..perhhh..makin lawa ek anies. die nyer senyum tuh..nape laaaaaa manis sgt. ko x terpukau ker xim nengok senyuman die...tipu ah law ko x terpukau..wakakakakakakak :P

Ya ampunnnn..manyak nah makanan. larat ker korg bdua tuh menelan nyer yek...berselera aku nengok mknan uols tuh taw

fiza said...

axim... alahai... gilos la, klu akak mkn kt cni abis la diet akak, nyeehehehehe... tp mmg nmpak sodap. alahai... anis yg manis itu suka makan kentang rempah yer... nyum nyum... akak nampak pudina pratha ngan chicken chetinad tu cam sodap jer... hehehe...

artisticklytouch said...

hang kena try nasi daun pisang kat minden hieghts....marvellous

Wahidah said...

dating eik??? huhuhuh...both of u look 'sweet' together

MiSZuE said...

hye..
eh muka ur gf kan macam muke pelakon indon tue..cerita solehah tue..
sape erk..marshanda kenal x?
hehehe..so sweet:)

sepul said...

halo axim. used to be ur blog SR. rupa2nya si anis ni junior aku kat skolah derma dulu. junior 2 taun kalo x slp aku. akak dia ana, gf kwn aku.

Faisal Admar said...

Hmm masa di USM ternampak Anis lupa nak tanya ko. Anis buat MBA kan? Ditaja ke or sendiri bayar? Kalau sendiri bayar, kaya betul dia kan ;)

izal said...

palace of india ni ade caw. kat jln tun razak opposite opis aku...tp dia tak tulis kat tissue tu...lupa daratan kot..hehe takpun management lain...

Catz said...

anis masih comel..manis senyuman..menten..
eh..aku suka lah restoran mcm ni..indian food..sedapp..aaa..kena pi bangsar akan ni...diet pun diet la..hentammm jugakkk

pearlEJ said...

sedapkan makan kat situ.... haaaaaaaa.... lenkali tempat yg akak rekemen mmg wajib axim terjah ok... hahahaha....

haaa lagi satu, the ship bukan kat feringghi ajaa.. kat town pun ada the ship tuu...

oRyen said...

hye...
lama xnmpak cik anis dlm blog awk ni :D comey la dia...
best k makan qt situ,sure bnyak rempah kan

cinderellaGONEwild said...

alop axim,..
here i come,..

hm,..sepul atas tu sapa ehh? org perlis?? kind of scary then,..

Anonymous said...

It is also possible Abercrombie and Fitch today to create your Abercrombie own custom polo shirts Abercrombie Sale wherein you can have your Cheap Abercrombie own logo embroidered Abercrombie outlet on the front of the shirt. abercrombie Jeans These custom polos are ideal for companies that are hosting an event of some kind. Abercrombie Pants They are also great to give away as promotional Abercrombie Tees items to company personnel for work well done. Clubs of all types take advantage of
Abercrombie Shorts custom polo shirts as do sports teams who wish to have all members Abercrombie Sweaters dressed the same when traveling together. Customized shirts are also great to use as staff clothing or uniforms for pubs, restaurants, hotels and a wide variety of other types of businesses.One of the most popular companies in business today that offers the custom polo shirts is LEADapparel. This online retailer offers custom embroidery services on orders of twelve or more shirts. The embroidery done is perfect and of the highest quality. Orders are processed quickly and shipped out within just a few days.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails