Followers

Monday, June 1, 2009

Hujung Minggu Yang Normal

Hujung minggu berlalu..

Dan saya lalui hujung minggu ini dengan normal,cuma sedikit luar biasa dengan kejayaan pasukan Bola Sepak kegemaran-Chelsea berjaya menjulang piala FA setelah mengalahkan Everton 2-1 semalam.Kali terakhir Chelsea menjulang Piala FA ialah dua tahun lalu ketika menewaskan Manchester United 1-0 dan ini merupakan kejuaraan kelima mereka selepas pernah menjuarainya pada 1970, 1997, 2000 dan 2007.Tahniah!!sekurangnya saya mampu tidur lena malam tadi:)

1

KL di waktu senja dari atas bukit Hulu Langat

2

Tiada apa yang istimewa,sempat meluangkan masa di hujung minggu dengan rakan terdekat untuk makan makan dan borak santai di Old Town White Coffee..nak buat macam mana dah hobi memang suka makan..:)..lepak lepak menenangkan kepala dari hal-hal kerja..oh saya berasa sungguh nyaman..

3

Roti Bakar Mentega Penuh..slurrpp..

4

Agak ramai kenalan dekat mahupun yang jauh telah menegur tentang badan saya yang makin bertambah 'sihat'..sedar ataupun tidak saya tahu hal itu tidak boleh di pandang mudah..entah macam mana sejak dua tiga menjak ni selera makan sukar sekali untuk di bendung hingga saya tidak mempedulikan cakap-cakap orang keliling..Insya Allah kalau di beri kesempatan pasti saya akan berbuat sesuatu tentang berat badan sendiri..Yang penting kesihatan perlu di jaga kan..

5

Nasi Rendang Ayam yang lazat

6

Lanny,member berbual dan melepak santai

7

Jus Oren Mantap!!

8

Daging Black Pepper

9

sup sayur campur seafood

10

Sotong Goreng Tepung

11

Siput Buluh masak Pedas

12

Saya sebenarnya dah Gian untuk meletak gambar gambar makanan seperti di atas..sekadar berkongsi dengan anda semua..hehe..maaf kiranya mengganggu sensitiviti sesetengah pihak:)

MEI berlalu dengan seribu pengertian..JUN muncul dengan penuh pengharapan..Selamat Datang JUN!!Semoga hari mendatang bakal di tempuhi dengan sinar baru..

Daylight
I must wait for the sunrise
I must think of a new life
And I musn't give in
When the dawn comes
Tonight will be a memory too
And a new day will begin..

*have you heard Susan Boyle sing??She's freaking Good!!incredible!!

47 comments:

Ziana said...

erks....

sgt mgugat keimanan tgk lauk2 tuh..
nyummy nyerrr sotong itew..

xpe xim.. mkn selagi leh mkn..
setuju.. yg pntg kesihatan..

Cik Wanie said...

amboi amboi amboi,
byknyer mknan,
menyelerakan plak tue,
hik hik hik hik...

terasa lapaQ plak sat,
hurm

s0l0 m0l0 + sinGle minGle + s0rG s0rG said...

lap0...
lap0...
lap0...

syukur said...

Axim nak bertambah montel ker ?? he he .... Kembalikan Axim yang dulu..he he

CAHAYA said...

Susan Boyle the best! :)

CAHAYA said...

Susan Boyle the best! :)

muadzlife said...

salam...

wah makan ajo yo..takpe itu namanya rezeki..bersyukurlah...

tapi igt axim..serba sederhana ok..

harap2..bulan puasa nnti axim berjaya mengurangkan kilo di badan ok...

happy monday!

mazddaud said...

"selera" makan tu satu nikmat daripada Allah SWT juga...jangan sia2 kan...;-)

mummysyafie said...

axim..ko minat chelsea gak yer..sama la ngan hubby akak tu.

mai ai..ngida half boiled eggs kat old town la.

@xiM said...

Ziana,

Sotong tu memang pehhhhh gila..sedap sangat..hehe

tu la..bab bab makan ni laju jer kan..kesihatan nak kena monitor nih..sementara masih muda..:)

@xiM said...

Cik Wanie,

kalau rasa lapaq sila pi kantin cari makanan ok..

slamat hari isnin wanie!!

@xiM said...

Single mingle,

jom makan
jom makan
jom makan

:p

@xiM said...

Syukur,

bukan nak memontelkan badan..tapi selera makan yang makin bertambah tambah tak taw pasai apa tak dapat di bendung nih..haha..

@xiM said...

CAHAYA,

yezzzzaaa..susan Boyel da best..first time i dengar dia nyanyi lagu 'i dreamed a dream' rasa macam tak percaya..she really had a wonderful voice!!

dengar tak dia nyanyi lagu 'memory'??
pehhhhhhhhhh meremang bulu roma dan bulu tengkuk..

@xiM said...

Muadzlife,

harap harap pun begitu jua..yang penting bersederhana ok..

:)

Happy Monday to you too!!

:p

@xiM said...

Mazddadud,

betol betol betol..jangan kita sia sia kan Nikmat dari Allah itu..

syukur dengan apa yang ada dan kena bersederhana..itu yang penting..

*masih dalam usaha untuk lebih bersederhana..less is more right?

:)

@xiM said...

Mummy syafie,

haah..taw..laki akak memang minat Chelsea jugak kan..:)boleh la nonton bola sama sama ngan dia..ekekeke..

half boiled egg kat Old Town?pehhh sedap tuh..

slurrp..

tehais said...

sotong goreng tpung tu wat ayaq liuqku meleleh.Waaaa :P

Lily.Lulu said...

happy monday axim !!
dan selamat bulan jun !!
:)

masa berlalu sangat pantas
kejap je dah setengah tahun kan

take care
miss ya !!

MiSZuE said...

bukit ampang ke tu??
xper2 janji comey:)

Dakjaat™ said...

wa .... jeles aku .. uiks? zumidoh pun ade.. hwahwahwah!

MyzXara said...

i love dat song too!

anne said...

yayy...gambar makanan kembali. heheh. buat orang lapar la axim ni :-P

Ad Rifza said...

Nasi rendang ayam tu buat Ad terliur dipagi hari...hehe..kat mana laa nak cari rendang ayam ni..dah mengidam laa plak..hehe
A'ah laa baru nak cakap azim..Dah semakin berisi je...apa rahsianya?..hehehe..mesti tgh bahagia...ahaks..

YoYo said...

Chelsea menang 2-1 la Bro.. ape lak 1koson nyer.. Glory2 Man United!! ngeh3

besh nye lawok2 tue.. lapo ler..

fusarium solani said...

Salam,
Azim,

Bersenam untuk jaga kesihatan bro. Barulah badan tidak naik sangat. Jom, kayuh basikal?

Mrs.Sheikh said...

azim..cantik la view kl tu...
gile lawa..
makanan tu jgn ckaplah kann

:: NbC :: said...

@xim,

wah pics semua cantik banget..!

bozzobattousai said...

lawan ngan everton bleh la nak ek...cis...anceloti nampak macam hebat...tapi gus hiddink lagi best rasanya...

WanHidayat said...

Salam Xim...masa utk rehatkan badan setelah penat mengembara...

Take good rest :)

Jun...aku suka bulan June...ntah kenapa!

@xiM said...

TEH AIS,

aku pun turut meleleh sama bila melihat sotong goreng tepung itu kali ini..

sluuurrrppp...

@xiM said...

Lily,

happy wednesdya lily!!

yup..time goes by so fast!da setengah tahun kan..ish ish ish..

you take care ok!!miz ya!

:)

@xiM said...

MisZue,

haah,tu dari bukit ampang saujana..dekat ngan menara tinjau..

takmoh comey comey..nak kuyus..hehe

@xiM said...

DAKJAAT,

ZUMIDOH TU GAPO DIA WEH??KAWE TOK PAHANG SEPATOH HARAM NIH..

@xiM said...

MyzXara,

that song was so lovely kan??susan boyle nanyi pun sodap!!sian dia kalah ngan kumpulan Diversity..takder rezeki la tuh..

@xiM said...

Anne,

yeaaaay...gambar makanan kembali lagik..kalau lapar kunjungi kafe yang berdekatan ok..

:)

@xiM said...

Ad Rifza,

nasi rendang ayam oldtown tuh memang terbaekkk!!!sedap bangat!!tu yang daku makin tembam tak hengat skarang..haha..tengah bahagia la sangat kan..hati berbunga-bunga..

:p

@xiM said...

YOYO,

haah laa..silap info la pulop..takper takper nasib baik YOYO betulkan..hehe..tertukar ngan Man United VS Barca la nih..ish ish ..pakcik dah tua nak..

:p

@xiM said...

Fusarium Solani,

betul tuh..nak jaga kesihatan kena lah selalu bersenam kan..ntah bila aku nak mula nih..haha

@xiM said...

Mrs.Sheikh,

tu view dari Bukit kat Ampang tuh..suka la tengok seluruh KL dari situ..kalau malam pun lawa bangat!!

@xiM said...

Pinky,

cantik yahhh??MACEYYY!!:)

@xiM said...

BOZZO,

Tak kira la,janji CHELSEA da julang piala FA..liverpool julang piala apa ekk kali nih??hehe

Ancelotti bakal buat CHELSEA bikin gegar dalam next season EPL..TUNGGGUUU okeh..silap hari bulan KAKA pun masuk Chelsea nanti..pehhh lagi menangis la musuh musuh Chelsea selama nih..:p

tapi sebenarnya aku lagi suka Hiddink..apakan daya dia kena balik Russia dah..

@xiM said...

WAN HIDAYAT,

yaaa..masa untuk erehat..ni pun baru balik dari LANGKAWI..hehe..

ko suka JUN sebab apa wan??mesti sebab cinta berputik di bulan ini kan??hehe

Wahidah said...

eh br notis la tk pernah lg makan siput buluh..ape rsnya eik

@xiM said...

Wahidah,

Rasa siput buluh tu sedap!!kenyal kenyal macam isi sotong..:)

:: p R i n c E s S _ N :: said...

siput buluh tu N pggil pepatah...lame x mkn..sll mkn kt bagan lalang...sedapp...

@xiM said...

N,

memang sedap!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails