Followers

Thursday, June 18, 2009

SteaMboaT @ Johny's ReStauranT

“You don't get in life what you want; you get in life what you are.”

Kisah Malam semalam.Mintak tolong Enchek Salman pasang Showcase yang di bawa khas dari IKEA kolompo hujung minggu lalu..mender tu berat dan susah nak pasang sorang so mintak tolong dia datang umah pasang sama-sama.Alhamdulillah sekajap jer rupanya nak pasang mender alah tuh..dan skarang kat dalam Showcase dah terisi macam-macam dengan My Collection..hehe..happy.Thanks to Enchek Salman!

1

Lepas da berhempas pulas pasang kitorang gerak ke JUSCO Bandar Perda nak pi cari makan..duk pusing-pusing tak taw nak makan katner..last-last naik tingkat 2 ternampak JOHNY'S RESTAURANT enchek Salman kata nak try makan kat sini,so here we are-at JOHNY's Restaurant.

2

suka aku tengok cermin 4 segi tuh

3

lama giler kan Enchek Salman tidak muncul di blog aku nih..dia pun Busy memanjang..ni pun dia baru balik ada kurusu 12 hari kat Port Dickson,esoknya dah nak kena pi Johor Bahru pulak..pehhhhh berjalan sakan hang noo..takper ada rezeki aku plak outstation nanti..hehe

4

Kitorang order set for TWO ajer..malas nak pikir serabut kepala nak order satu-satu apa yang nak di Steam Boat kan..

5

janji Udang tetap mantap..hehe

6

da sampai semua tolong memasak la yek..campak semua bahan bahan tuh sampai empuk..kang tak masak sakit perut pulak..nak taw satu benda tak??boleh ker aku suh dia masukkan telur dalam kuah sup tuh..skali dia campak telur tuh ngan kulit kulit dalam kuah..astaga...terus aku kais balik dan pecahkan telur tuh..hehe..lawak la hang enchek salman..main redah jer kan..ishh..tak pasal-pasal kitorang makan kuah sup perisa kulit telur ayam..huhu..halal jer la ekk..

7

Kitorang order air aloe vera untuk aku,dia order jus nenas..ingat kitorang makan steamboat jaa kaa??mana cukup..haha..kitorang order side menu lagi ok..iaitu:

8

nasi Goreng Thai-aximud

9

nasi goreng pedas-enchek Salman

10

Bila isi ayam ikan udang sotong segala dah empuk baru masukkan sayuran dan mihun yer tuan-tuan dan puan puan sekelian supaya sayur itu tidak layu dan hilang khasiat..kemudian apa lagi-makan lah yer sampai licin..jangan membazir sebab membazir amaln syaitan..

11

Tengah kitorang makan mamat ni pulak sampai(LANNY)..kebetulan dia baru balik kerja so masa aku kol dia dia set jer nak jumpa..agak lama dah dia tak jumpa enchek salman..(actually kitorang satu orientation dulu masa mula-mula nak kerja..tu yang baik sampai sekarang)

12

Tangan di hulur tanda persahabatan terjalin

13

masalahnya mamat ni dah makan..aku suh dia order ayaq pun dia tak mau..kenyang kata dia..dah makan dulu sebelum ni..takpalah,aku ngan enchek salman masih mampu untuk menghabiskan segala makanan yang ada nih..yang penting kuah sup ni ganding ngan sos nya--memang pehhhhh..Lazat menjilat mangkuk wa cakap lu..

14

Sambil makan sambil duk borak kisah kisah lama..duk borak pasal kawan kawan masa PEP dulu..ramai yang da kawen..FYI,enchek Salman pun akan kawen bulan depan..jemput lah datang yek(memandai aku jemput tanpa izin kan..)..sapa pengapit beliau??biarlah rahsia bak kata siti nurhaliza..hehe

15

Alhamdulillah berkat sembang tak hengat maka habislah semua makanan ni di kerjakan..another successful story of me dalam menghabiskan makanan..haha

16

in front of Johny's Entrance

17

Kalau dapat lepak ngan dua tiga orang lagi member PEP lama kat sini mesti lagi best..tapi tu lah,sumer da busy ngan family masing-masing..kalau tak mesti Azmer,Fizi,Wan,Ariff boleh join skali..nanti kita arrange kan lah perjumpaan bulan puasa nanti..hehe..Puasa dah nak dekat ni weh..Korang da ganti puasa Belum??

*Lately asyik bangun tidur lambat..ish..merbahaya betul ni..kang silap silap dalam sebulan mau merah sana sini punch card aku..hari ni pun aku Half Day..ada urusan perlu di selesaikan..:)have a great Thursday everybody!!

26 comments:

CAHAYA said...

Dah dtg dah entry makan2 from Axim. Hehe. :)

pendayung said...

Biasalah for someone tak biasa makan steamboat, masukkan telor sebiji2. I did the same - he he. Siap minta soup yg baru - takut2 telor tu tak dibasuh, nantinya jadi soup t--i ayam.

LannY LennY LeannY said...

bulan puasa semestinya....its double celebration punya..u know what i meann its?

Ziana said...

eh eh Lanny...
i knw tooo...
nak join!! nak join!!
leh dak?? :P
axim open table kan?
:)

eh axim..
apesal pengurusan n penyusutan badan telah terhasil??
bravo bravo!!
hehehe

Baby Wify said...

yeaa...johny!! kt bdar perda tak pnh gi mam lgik (wlpn umah parent lam bdr perda je huhu)

slalu gi mam pun kt qbay nye johny tuh...

lala.delises...

ini yg rase nk gi ni..tapi kene pantang seafood la lam few month ni, pimplesss...huhu i hate it...

LannY LennY LeannY said...

ziana..boleh boleh mai la joint...axim akan open table taht day...waaa..axim set no..hang jgn buat tak tahu okie.....

A.R.A.S.H. 910 said...

wake up call..huhu =)

@xiM said...

CAHAYA,

yeap..entry makan makan kembali lagik..jom kita sama-sama kembangkan badan..hehe

@xiM said...

Pendayung,

you ever did that too??hehe..tapi memang lawak giler ad that time bila enchek salman wat masuk telur cenggitu..gelabah aku nak kais balik telur tu buat naik..huhu

@xiM said...

Lanny,

obviously i know what do you mean my pren..hehe..we are 'twin',Remember??

:)

@xiM said...

Ziana,

nak join??jom!!u open table k...macey!!

:)

tu la pasal..sangat berhasil kan sekarang..nak taw rahsianya??meh kol i..hahaha

@xiM said...

Baby Wify,

ekkkkk hang orang bandar perda kaa..

apa kena ngena seafood ngan pimples..memang kalau ada pimples tak leh makan seafood ek??

confuse kejap..huhu

@xiM said...

Lanny,

ziana dah konpem kat aku tadi dia nak open table masa dat day..hehe..jangan tak jadik kak non,jangan buat buat tak taw pulak okeh..

@xiM said...

ARASH910,

wake up call
caught you in da morning
with another one in my bed
wont you care bout me anymore
care bout me
i dont think so..

*ehhh tetiba lagu wake up call maroon5 berkumandang..hehe

Angel said...

entry makan, but got unsur penyusutan dan pengurusan badan??? tell me howwww, i wanna know also heh!!!

RIZAL said...

biler turn zal plak? haha..

Miss Nazla said...

axim,
naz plak lately ni asyik tido awal. kul 10-11 dah tido. pastu terjaga kul 8-9am.pastu dah termanggu nak buat apa.

maklumla penganggur mcm naz. bangun awal nak buat apa? ;D

Wahidah said...

axim ne leh jadi catz la..suka letak gmbr jalan2 n mkn2..aduhai...make me craving laaa

kucingorengemok said...

sup perasa kulit telur sedap laaa, patut cuba dulu tu.. hehe :)

CATZ said...

amboi..dah mkn steambot mkn lagi nasik goreng??..perghh

@xiM said...

Angel,

kalau nak taw dengan lebih lanjut sila tanya ziana..ahakz..

@xiM said...

Rizal,

Turn apa ni zal?

@xiM said...

Mizz Nazla,

enjoy while you can..nanti dah kerja sibuk tak hengat pula..:p

@xiM said...

Wahidah,

saja nak buat wahidah lapor..kuikuikui

@xiM said...

Kucing Oren Gemok,

memang sedap!!dah try..hehe

@xiM said...

Catz,

aku bab bab makan ni memang dasat sikit..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails