Followers

Wednesday, June 24, 2009

Ketam VS TransformerS

Petang tadi masa balik kerja
tetiba teringat ketam bercili
yang aku duk pulun buat last wiken
rasa macam terliur sangat balik..ish ish ish..

1

Then dari opis
sempat menyinggah pasar kat seberang jaya
pi beli Ketam Nipah dalam 4 ekor
aritu pakai ketam bunga ni lain sikit..
Tapi takder la aku masak 4 ekor..masak 2 jer.

2

balik umah mandi solat maghrib then
tanpa membuang masa terus ambik kuali
dan hasilnya siap lah ketam bercili ni lagi skali
ekkk tetiba mood nak memasak rajin..
hantam sajalah labu..

3

Ingat nak ratah macam tu jer
Tapi lagi sedap kalau ada bubur nasik
amik periuk capai segenggam beras
reneh atas dapur setengah jam-->siap bubur!!
Makan ngan kuah pedas ketam tuh..Pehhhhh..
Home made Dinner setelah lama tak masak..
Sedap nih!!(matilaaa puji masakan sendirik..hehe)

4

Habis Dinner dalam pukul 8.30
siap-siap nak keluar
sebab ada 'Date' ngan GSC pukul 9 malam
Kat GSC Sunway Carnival Mall
First tayangan bagi filem
TRANSFORMERS:REVENGE OF THE FALLEN
memang lama dah tunggu citer nih..
Akhirnya!!

5

Perang kat Bumi dah habis
Tapi perang alam semesta baru bermula..
memang padat ngan action pax!!
Yang penting
Megan Fox memang HOT!!

transformers_wallpaper

Part paling aku suka
bila Optimus Prime hidup balik
gabung ngan Jetfire..
pehhh mantap!!
tapi ending nyer kurang kick
tak maw citer sinopsis bebanyak..
nanti kena marah..haha
Korang-pi lah tengok!
aku kasi 4/5

*ok lah aku nak tidor dulu..durasi movie ni lama siot-144 minit!!2 jam setengah tuh...Tapi puas hati beb!!Mission Accomplished!Nite!!

40 comments:

Ziana said...

ketam lagik!!!!
hadoiiiii...
tgk pic td pon dh terliuq!!


erkkss... Transformer!!
yeah yeah.. my turn.. sooooonnnn!!
:)

Ad Rifza said...

Perghh nampak sedapp jer..Rasanya tatau...hehe..Ketam nipah..Org cakap Ad bleh makan ketam tu utk ubat sakit gout..huhu..
Takleh tgok wayang sbb sini takde wayang..huhu..

eZa said...

alerr.. x aci lah uncle axim! nawfal lom tgk lg..! :P

ermm 2j1/2 eh? larat ke x anak bujang tuh dok dlm tuh... ;)

Anonymous said...

yeah mmg best TRANSFORMERS:REVENGE OF THE FALLEN..
*
*
* n bro, saw u last nite!!
(ur silent reader)..
hehehehe ;p

anne said...

wahhhhhhhhhh, jelesnya.........dah tengok Transformers! mana best dengan yg no 1?

baik baik makan ketam tu...heheh...transform jadi benda lain plak nanti....heheheh

Ryana said...

mission done.

autobot, saw u last nite la. jalan depan kita je once stepped out from the hall but have no balls to tegur, i was in hall 2.

btw, the movie was hella good! jom gi tengok for the 2nd! ekeke..

Lily.Lulu said...

transformers rockkkkkkkk !!
sangat beshhhhhhhhhh
:D :D :D
memang puas hati laaa
sape tak tengok mmg rugi wooo
kan kan kan ????

makan hati oke tengok ketam tu
nak jugakkkkk !!!

artisticklytouch said...

aku balik Penang minggu depan, aku nak hang masak kat aku!! ngertik!!

ryana said...

a bit seganla lagipun orang tu jalan laju sangat..haha. ada kot kita exchange glance masa orang tu nak turun tangga..ecece. takpe, 'playground' kita lebih kurang sama je, nanti2 terserempak lagi la tu..

Luth Textile said...

nak tengokk!

:: p R i n c E s S _ N :: said...

perghh...bro kiterr ke dapur....cm sedap jek ketam tuh bro...

nk tgk gk transformrs..

kucingorengemok said...

aihh, bukan ke mcm baru je masak ketam? rajin... rajin...

Cik_Iza said...

tunggu bulan naek la baru beli ketam.. :D

Nem0 o0h Nem0 said...

ketam bercili tu buat aku terliuqq!!!

aku tak tgk lagi cite transformer ni,xsabo nk tggu weekend.. =0

@xiM said...

Ziana,

kalau terliur mai la bertandang to my guest house..hehe

transformers wajib tonton!!

selamat menonton yahhh!!

@xiM said...

Ad Rifza,

ekkkk ketam nipah boleh ubat sakit gout ker??kalau camtuh nak suh abah makan ketam nipah la..

takpa,kalau takdak wayang buat jer wayang sendirik..hehe

@xiM said...

Eza,

nanti uncle axim bawak nawfal tengok citer teletubbies da movie yek..:p

orang bujang ni mata tak berkelip dalam masa 2 jam setengah tuh..gigih menghayati..hehe

@xiM said...

Anonymous,

yeah...indeed!!

erkkkk u saw me??awat tak teguq..kalau teguq baru lah ceq leh taw hang sapa..:p

@xiM said...

Anne,

kalau nak Compare ngan yang satu susah la..sebab rasanya sama hebat..yang kedua ni lagi banyak action pax sampaikan kelam kabut sikit..tapi still best!!

kalau makan Ketam leh transform jadi KETAM MAN pun best kan??boleh sepit orang jahat..hehe

@xiM said...

Ryana,

lorrr dah one step ahead len kali tegur k..at least i know who's watching me..:)

i'm in the Hall 3..yeah,jom tengok lagi buat kali kedua..!!

@xiM said...

Lily,

yezzzaaaa memang best sangat kan!!padat dengan aksi..nasib baik tak la bercelaru sangat masa lawan lawan walaupun ada jugak scene yang serabut pa aotak nak tengok..:p

nak makan ketam??sila mai penang!!
:)

@xiM said...

Artisticklytouch,

hang balik penang minggu depan nak aku masak??ada katering la masa tuh..dah penuh di tempah..hehe:p

@xiM said...

Ryana,

ok ok len kali kalau terserempak sama aku sila tegur k..leh kita pi minum

@xiM said...

Luth Textile,

sila sila..

Anonymous said...

saya adalah bersama2 dgn cik RYANA..

;p

hahahaha...

@xiM said...

Princess N,

ketam tuh nampak jer sedap,kalau makan lagi la sedap..nyam nyam..hehe

wajib tonton nih transformer!!

@xiM said...

Kucing Oren Gemok,

tu lah pasal..tetiba petang semalam duk terliur nak makan ketam lagi..:)

@xiM said...

Cik Iza,

tunggu bulan naik dulu alamat kempunan la saya nak makan ketam..hehe

@xiM said...

Nemo,

nanti weekend sila pi tengok okeh!!

:)

@xiM said...

Anon,

OOO i C...

:)

CAHAYA said...

nasib cerita sikit je pasal Transformer tu. Tahu2 je kan?

Faisal Admar said...

sekali lagik tak ajak aku :(
aku suka bumblebbee!!!

:: NbC :: said...

Axim,

ketam sgt tempting okes..
tingin nih, hehe

[yAN!e][pUTraJAya] said...

tak leh tgk gambaQ ketam lama2..
ari ni posa...hehehhe

@xiM said...

CAHAYA,

hehe..taw..kang ramai plak mengamuk sebab duk spoil kan movie beshhh nih..

@xiM said...

FAISAL admar,

mana boleh..BUMBLEBEE tu aku yang punya!!

:p

@xiM said...

NBC,

yer..ketam tu sangat best ok..merasa la tgok gambaq jer kan..hihihihihi

@xiM said...

Yanie Putrajaya,

elok la tuh poser..ramadhan dah dekat nih..puasa bulan rejab ni banyak fadhilatnya..

syukur said...

nak tgk transformers jugak la... tapi tak de pawagam yang best pulak kat sini..nanti nak gi penang la

CATZ said...

aku baru tgk transformetr tadik..tapi yg paling aku ingat ialah Major lennox tuh hensemm...hahahah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails