Followers

Friday, September 3, 2010

NASI GORENG SEAFOOD DI PAGI JUMAAT YANG MULIA

1

Time sahur tadi.

Sempat buat Nasi Goreng seafood.

Tapi jangan tertipu dengan rupa dalam gambar di atas.sebab rasanya a bit masin..aku dah taruk sos tiram then pi letak garam lagik..sudahnya masin sket tapi still la boleh telan.(Nasik jadi kaler kuning sebab aku pakai minyak goreng ikan masa bukak pose semalam..hahaha).Sebenarnya aku dalam misi nak menghabiskan barang dalam peti sebelum bercuti panjang Minggu depan untuk cuti Hari Raya Aidilfitri..

Tak sabarnya nak cuti!!

*Salam Jumaat salam penghulu segala hari buat rakan-rakanku yang di rahmati Allah sekelian..Kerja di Opis sekarang ni memang banyak tapi aku nak kena banyak lagi belajar..sebab semua kerja boss aku dulu mana aku nak tahu.dia tak pernah nak ajar..sekarang masa untuk memulakan pecutan sendiri..selamat berusaha untuk diriku!!

32 comments:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

mari sama2 abeskn stok dlm fridge...masak gune apo y ado jekk..

bspotgurl said...

Rajinnya bangun masak nasi goreng.. :)

Daya said...

wah... rajin nyer masak pepagi..
kalo tak masak nak makan per lak kan..huhuh

selamat berusaha untuk awak...

Cik Wanie said...

wah sempat lagik memeasak utk bersahur yer,

abiskan stock yg ada dlm peti tue,
kang dah blk seminggu ke kg,
kang dah blk penang,
lain sudah jadinya...

apapun salam jumaat buat kamoo...
senyum2 selalu

sepul said...

a'a kan. hang sebut pasal nak menghabiskan barang dalam peti ais baru aku teringat. nanti nak coti pjg takut barang2 jadi busuk. okeh okeh tenkius. baju raya kale apa?

nikli said...

Mmg fav aku jugak nasik goreng macam nih.. Tapi kalau cicoh budu, mmmm..

Sos tiram bubuh time bila..?
Masa dok goreng udang ngn sotong or lepas boh nasik..?

m.q said...

selamat hari raya azim
and have a safe journey balik kpg

@xiM said...

PRINCESS N,

tu la pasal..kang balik seminggu habis barang barang dah tak fresh..

@xiM said...

BSPOTGURL,

rajin pun sebab ada nasi balance malam tadi waktu berbuka..:)

@xiM said...

DAYA,

thanks to u!

@xiM said...

CIK WANIE,

selamat hari jumaat buat Cik wanie jugak

@xiM said...

ENCIK SEPUL,

baju raya kaler apa mana leh habaq kat hang..kena tunggu entri lepas raya nanti lah.heheeee

@xiM said...

NIKLI,

mula mula tumis bawang putih
then masukkan sotong ngan Udang..
bila sotong dan Udang macam dah garing baru masukkan sos tiram..
then masukkan nasik
gaul gaul
buh sayuq..
taraaaa..siapp!!

:)

@xiM said...

MQ,

selamat hari raya to u too..
Hati hati di jalan raya..
:)

nikli said...

Ooo, maksudnya xda perencah langsung le sebenarnya.. Just sos tiram tuh as a perencahnya..

Tot ada guna prencah sume..

@xiM said...

NIKLI,

haah..
takder perencah..
guna sos tiram jer..
kata nasi goreng express kan..heheheeeee

CAHAYA said...

merembes terus air liur. cis!

@xiM said...

NIKLI,

satu lagi jangan lupa..bila nasik dah sebati dengan sayuran buat lubang kat tengah kuali then masukkan telur..masak telur sampai hampir masak then gaul ngan nasik..siap untuk di hidang..!

CAHAYA,

Ni lah dugaan berpuasa namanya..heheee

nikli said...

Buat lubang tengah kuali..?
Xjatuh nasik goreng tuh..?

Ngerinya..
Gune perengkoh dok..?

eLLy said...

Good luck En @xim

Cik Z@i Pen@nG said...

sm la mcm sy...kena byk bljr bnda baru...partner dah cuti bsalin hari ni...uhuk3

rapunzel cikilolo said...

tengok gambar nasik tengah hari berpuasa memang menduga iman... :))

che'Burn@che'Qis said...

rajen nye ko zim masak n. gorg bagai..

@xiM said...

NIKLI,

maksud aku buat lubang tengah kuali tu ko alih alih kan lah nasi biar telur senang nak masak..kalau tak nasik ko akan lembek dan hanyir semacam nanti kalau telur tak masak betul..

@xiM said...

ELLY,

Terima kasih kak elly..

@xiM said...

CIK ZAI,

takper..bila jadi macam tu kita akan jadi rajin belajar dan tahu benda baru..

gudlak to u!

@xiM said...

RAPUNZEL,

Dugaan di Bulan Ramadhan..:)

@xiM said...

CHE BURN CHE QIS,

alang alang dah ada nasi lebihan berbuka semalam..:)

Tny said...

Waaaahhh!!! Menyelerakan!!!
Tak kesahlah sekali-sekala termasin.. nk makan sendiri tak pe =)

@xiM said...

TNY,

sekali sekala takper..jangan selalu nanti kena sakit jantung makan masin masin..heheee

Faisal Admar said...

menarikssss! nak skit.
eh kali ni tak sempat berbuka sama2 :(

mummysyafie said...

la..mula2 tengok pic ingat beli. rajin nye orang bujang masak awal pagi.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails