Followers

Thursday, September 23, 2010

UDANG ITU LAGI BESAR DARI TAPAK TANGANKU!

Masa balik raya ke kampung,Adik da punya Husband ada belikan Udang yang sungguh besor..Udang Kara kaa Udang Harimau kaa naamnya pun aku tak pasti..tapi Udang ni sekilo RM40..dia bawak balik 2 kilo so dapatlah dalam 6 ekor macam tu..

43

tengok!besar tak??boleh laaaa kan..

44

Aku bab bab Udang ni memang lah aku suka..aku dah lama nak makan Udang Besar macam ni..teringat kat Lobster yang pernah makan di Fish Manhattan Market..Tapi ni spesies lain lah.tak kisah,janji Udang rasanya mesti sama..

45

Decide punya decide last last kitorang ( baca sebagai ibu) buat Udang masak Merah sambal..Makan dengan Bubur nasik..sebab dah lama tak makana Bubur macam ni.dulu zaman kecik kecik selalu lah ayah beli Ketam,masak merah berkuah then makan dengan Bubur..Indahnya zaman itu..nyam nyam nyam..

46

Demi keadilan yang saksama ,Udang ini harus di potong potong untuk mengelakkan sebarang pergaduhan yang timbul di Meja makan.maklumlah ahli keliuarga ramai..nak sekor sorang memang lah tak sempat..Alhamdulillah.Syukur dengan Rezeki yang tak putus putus dari Allah..

Syukur.

Dan jangan sesekali kita Kufur..

20 comments:

mazddaud said...

bigger is better...;-)

udang kalau besaq sgt...xliat @ keras ke isi dia?? maklumla..selalu makan yg sedang2 je saiz dia..:-)

ak kah itu? said...

terlalu besar... susah nak mkn nie

♥cutebabygirl♥ said...

besar gile!!!!
cedapnyeeee :)

kucingorengemok said...

bukan setakat besar dari tapak tangan, sama saiz ngan muka hang dah! menakjubkan!

Arash Libra said...

owh aritu my BIL pon ada gi mancing & dpt sekor udang besau ni..dah selamat pon..goreng pon sodap! huhu :)

@xiM said...

MAZ DAUD,

haah..bigger is better..Udang besar ni isinya memang agak liat dan keras sikit..tapi kena makan fres..kalau simpan dalam peti dulu dah jadi tak berapa sedap..

@xiM said...

AK,

potong ptong then senang lah nak makan..:)

@xiM said...

CUTEBABY GIRL,

kalau Lobster mesti lagi sedap!!

@xiM said...

KOG,

yezza...!!agak bersetuju dengan kenyataan ko tu!

@xiM said...

ARASH LIBRA,

Goreng garam kunyit memang sedap!tak pun kita bakar kosong..layan gak!

sepul said...

wahhhhhhhhh besarnya. betul-betul ho liaw...

@xiM said...

ENCIK SEPUL,

ni baru betul betul Ho Liaw kan!!

rasp said...

perggghhhh besoooorrrr punya!!!

@xiM said...

RASP,

:)

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

bio betul xim.. udang besorr tuh.. cam na rasa isi dia?? sama ke? keras ke?? uiiihhh....

Cik Wanie said...

besarnya udang tue,
1st time tgk tue,
alangkah bahagianya kalau i dpt mkn udang tue,
hurm:(

Myfuad said...

aritu saya tgk udang nie dekat pasar malam bukit kuda...rm70 sekilo...terigin nak beli sekor buat msk lemak...tapi alahai poket nipis..

nikli said...

Search for Udang Besar di google, yg keluar gambar Pok Zing rupanya..

Hurmm..

@xiM said...

NIKLI,

Hai hai hai!!!

my tots said...

boleh share x mane dapat udang besar cenggini 40 sekilo? tq..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails