Followers

Wednesday, July 7, 2010

BSAC SMALL RE-UNION @ RED WOK RESTORAN,BANGI

Ni citer last week masa aku kena pi KL last minit untuk meeting.

29 JUNE 2010

Kebetulan Sally yang kerja kat Miri pun ada course seminggu kat KL..Nak jadi rezeki untuk berjumpa kan..so pakat Pakat lah ngan Angah,Sam & Famoque untuk together-gether pi lepak makan minum sebab dah lama tak jumpa si sally..Sayangnya Sam kena outstation ke N.Sembilan so dia tak dapat join..takder rezeki nak jumpa ko sam..at keast dapat jumpa sally kira ok lah..

1

Dari Ampang aku gerak ke KL sentral nak ambik Saally since dia stay kat LE MERIDIAN hotel..Dari KL sentral tu baru gerak ke Bangi,sebab Angah memang dah stay kat Bangi..nak memudah kan kerja kitorang gerak ke sana..Famoque lambat sikit sebab dia ada medical Checkup.

2

Aku ada terbaca review pasal RED WOK RESTAURANT ni dari Kak leez ngan Catz..Diorang kata kat sini ok jugak untuk makan..so here we are nak try makan kat sini..Kedai baru ,so macam ada lagi construction tak siap..tapi luas yang amat..Deko dalam ok.no complaint.

3

Makanan yang ada kat sini-makanan Thai dan jugak Steamboat serta Grilled..Kami pilih steamboat so kena pilih apa yang nak..banyakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk gila pilihan mender yang nak di steamboat kan..puas hati tengok.sampai rambang mata tak taw nak pilih apa.

4

Ala ala buffet style so ada lah ayam bakar,mee goreng,spaghetti,kuih kuih popia karipap,ball ayam sotong dan macam macam lagik.entah kenapa malam ni aku tak terasa nak makan sangat..ambik sikit sikit jer..

5

Ok berbalik pada topik asal-ni lah SALLY..member baik zaman Universiti dulu..sekarang dia menetap di Miri kerja kat sana dan dah pun di kurniakan seorang baby girl yang sangat comel,Zara..sedap nama anak ko xell..Nice to meet u..ko dah berisi sket sekarang..baru nampak sihat..:)

6

Yang belah kanan sekali tu Angah..dia bawak Acu ngan Dik Ar sekali join..tak kisah la..memang dah pernah jumpa pun acu n Dik Ar tu..so takder lah segan ker apa ker..masa ni depa duk sibuk memilih lauk pauk aku plak duk sibuk snap sana snap sini..

7

pilih dik pilih kak jangan malu segan..

8

Lepas dah ambik apa yang patut kami balik lah ke meja makan..kitorang pilih kuah Herbal apa ntah..yang pasti kuahnya amatlah tidak sedap dan tawar hebiaq..takder rasa pun..ok sikit sebab cicah ngan pencicah yang di sediakan..di saat itu aku amat teringat kan Johny's..kat situ Steamboat takdak sapa boleh celen..Tapi rezdeki depan mata ni kami makan jer lah.tak baik membazir..

9

Kitorang bukan ambik yang steamboat saja,ambik yang ada grilled jugak macam kat Seoul Garden..nak memasak masak ni quite leceh tapi sally gigih jugak duk grilled..buh butter atas tu then campak lah makanan laut apa korang nak..

10

makanan laut yang sedang di grilled..nampak terliur ker??tak sangat kot.haha

11

Dalam kitorang tengah sibuk memasak masak ni sambil bersembang muncul lah mamat famoque ni..dia sampai lambat sket sebab buat medical checkup pasal slipdisc apa jadah ntah.aku tak taw..janji ko sehat sudah..keadaan makin gamat lah.tapi awat laa ko tak makan..nak diet pun agak agak laa..kawan kawan jauh datang ni..

12

Dah puas makan bersembang bergurau senda tibalah masa nya untuk desert..Ada eskem macam macam jenis..aku suka mint choc ngan Vanilla choc..tapi sebab dah kenyang tak leh nak makan banyak..just dua skop ni memadai..pilihan eskem ok..banyak..makan lah sampai muntah pun..

15

16

Keseluruhannya kami rate restoran ni B- sahaja..ok ok lah..Kuah steamboat nya memang tak sedap..cuma dapat extra mark pada pilihan yang sangat variety dan harganya reasonable iaitu RM28 ringgit satu kepala untuk Buffet & Steamboat ni..Kak leez kata makanan thai kat sini sedap..Untuk steamboat tak di rekemenkan lah.

19

Owh,lupa nak cakap..kami makan dengan sangat licin sebab setiap pembaziran 100 gram akan di kenakan extra caj RM10..bagus jugak kan at least takder lah orang berani nak membazir..Membazir itu amalan syaitooonn..

21

22

And now it's time to say goodbye..since masing masing esok kerja dan aku plak nak balik ke Penang..Thanks Xell sebab belanja!!i owe you this.kalau datang Penang aku kena belanja ko plak..Anyway,nice to meet all of you my fren!!we might had another path of life now,but one things still remain forever- Friendship never END..till we meet again guys!!

“May the road rise up to meet you, may the wind be ever at your back. May the sun shine warm upon your face and the rain fall softly on your fields. And until we meet again, May God hold you in the hollow of his hand.”

*Penang Cuti hari ni..7 JULAI ditabalkan sebagai PENANG HERITAGE DAY..jadinya sekarang duk berjaga tengok Holland VS Uruguay..Now dah 2-1,Holland mendahului..aku rasa memang Holland dah akan ke Final World Cup 2010.

6 comments:

Cik Wanie said...

x pernah pegi lagi Johny's,
ari tue lalu kat QB Mall,
rasanya ada satu kan kat situ,
mcm nie nak g sanalah try,
hurm...

itu u blum pegi lagi kat Flaming steamboat buffet,
(Bandar Sunway),
kat situ pun not bad gak,
hurm....

syaf said...

perghh best giler

ddyana said...

johnys mmg best tp nnti kita nak bwk awk gi japanese buffet..walllaweeeehhh..mantopp.hehehe..pastu kan kita rindu kt kepok lekor mak awk n rindu mak awk skali..(ada unsur ngada2 kat situ)

sepul said...

sawadikhappp

Leez said...

Betul azim....steamboat kat sini kureng lah. Best lagi kat Johnny's....akak setuju dgn hang. Cuba try Tupai-Tupai Steamboat (belakang dewan bahasa)...pun sedap.

mummysyafie said...

kat bangi? eh..mana lak tu yer. banyak betul tempat makan akak tak xplore lagi.

psst..amik award kat rumah akak.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails