Followers

Friday, July 30, 2010

KAFE RUMAH LIMAS @ DANGA BAY,JOHOR BHARU

Sekarang aku dah berada di Kuala Lumpur.

Dari Johor Bharu semalam pukul 1 pagi..4.30 pagi dah sampai KL..Dan sempat lah aku berehat seketika sebelum menghadiri jamuan makan malam Company di Dewan Perdana FELDA malam nanti.

27 JULAI 2010

Sebelah malam ada temujanji bersama rakan baik.Aida hanim memang menetap di JB dan kerja di sini,so kesempatan yang ada aku minta dia bawak aku pi jalan jalan kat JB ni..Untuk Dinner dia bawak aku ke Danga Bay,makan di KAFE RUMAH LIMAS.

0

Konsep yang menarik..Rumah kayu macam ni..

1

Welcome to Kafe Rumah Limas

2

3

ini ialah Kelapa Biasaa dan Kelapa Bandung

4

ASPARAGUS MASAK SAMBAL

5

TOM YAM MAKANAN LAUT

6

TELUR DADAR BAWANG

7

IKAN PARI BAKAR

8

Overall,makanan kat sini ok..Pari bakar paling menambat Jiwa..Tomyam nya biasa biasa sahaja..Markah penuh di beri kepada Konsep Restoran yang bergemerlapan dan juga dekorasi nya yang ala ala kampung..Servisnya pun bagus..Cepat jer sampai makanan so tak perlu nak tunggu lama-lama dan tak perlu memaki hamun baru maknana sampai..:)

9

Dari Kafe Rumah Limas aku berjalan kaki ke depan Sign Board DANGA BAY..dah lama teringin nak ambik gambar depan this tulisan,so kali ini baru hasrat tercapai..amacam korang ada berani nak ambik gambar macam ni?hehehee..Lepas da setel ambik gambar aku ngan Aida ke SINGAPORE..aku nak ke CLARKE QUAY.

to be continued..

18 comments:

Cik Wanie said...

kalau tgk dari pemandangannya mmg menarik,
bole buat sesiapa saja tertawan...
makanan pun nampak menyelerakan,
uish,
mesti meletopsssss kan:)

g singapore x jumpa Wahizah ker?

sepul said...

likes

rasp said...

nice la suasana restoran nie...
air kelapa bandung tu nampak sodap aaaa....

Wahidah said...

kelapa bandung??? sedap ke???

nasazfrog... said...

Tak berkesempatan nak jumpa,, next time la nampaknye ngn nikli sekali,, hehehehe :)

mummysyafie said...

tengok pic ni semua menarik or axim yang terror amik pic?

kelapa bandung tu tak buat sakit perut ke zim?

Tny said...

Owh... Sy tahu!! Sy tahu tempat tu!!!! Smbil angkat tangan ala2 dak sekolah :P

Errmm.. umah2 tu mmg cantek.. tp tak berani nk cuba mknan di situ.. klo dh ade org wat review mcm kt sini haaa.. insyaallah akan cube gak 1 hari nanti.. dekat je tu :)

Dakjaat said...

camne ko amik gambar ni? dslr model ape? ni edit lagi ke original punya picture axim? :D

Beruang Madu said...

Bukan Abg Bear nak pujilah tapi mana mana makan ikan bakar pun (hehehe termasuk Penang), ikan bakar di Johor juga yang sedap, cukup pedas, cukup kuah segalanya...

@xiM said...

CIK WANIE,

memang persekitarannya best!!terus berselera nak makan..makanannya pun not bad.ok lah!

tak jumpa wahizah pun.masuk sekejap jer then terus keluar..:)

@xiM said...

ENCIK SEPUL,

likes jugak!!

@xiM said...

RASP,

tak taw sedap ker tak sebab tak rasa ..itu air kelapa bandung aida yang punya..:)

@xiM said...

WAI,

tak taw sedap ker tak.Aida kata sedap jer..

@xiM said...

KAK NASAZFROG,

tu lah..tak berkesempatan nak jumpa..next time yer kak..

@xiM said...

KAK NOR,

best tengok gambar gambar ni..:)

@xiM said...

TNY,

pi lah makan kat situ..tak mahal sangaty..harganya reasonable lah..

@xiM said...

DAKJAAT,

aku takder edit dah.buh watermark jer..:)aku pakai D60 sahaja.

@xiM said...

ABANG BEAR,

kalau macam tu lain kali pi JB jena try makan Ikan bakar lagi..tapi tak mau pi Senibung sebab depa kata kat situ mahal!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails