Followers

Saturday, July 3, 2010

TRIP HAADYAI PART 3 - NIGHTLIFE @ HAT YAI

Selamat berhujung minggu!

Nak sambung lagi kisah pi Hat yai mei yang lalu..tak kira.aku nak setelkan jugak entri ni..sebab nanti banyak entri lain bakal menyusul..Sambungan Trip hat yai ni dari petang selepas kitorang dah puas jenjalan kat Floating market(klik link untuk cerita lalu).Dan bila Malam tiba..

28 MEI 2010

Dari Floating market,kami minta private drebar tu terus hantar balik ke Hotel..penat berjalan.nak balik mandi solat berehat dan sebagainya,sebelum keluar balik sebelah malam untuk menikmati kehidupan malam di sekitar pekan Hat Yai.

5

di ruang lobi Hotel Indra

5a

Dalam pukul 8 malam kitorang keluar..nak jalan jalan sekitar pekan Hat yai yang tak berapa besar ni.tak berapa nak cari makanan sebab masih kenyang lagi ngan makanan yang di makan kat Floating market..siap ada tapau bawak balik bilik hotel.

6

t-shirt Hat Yai anyone??Hat yai or haadyai??whatever..

7

7a

suasana malam di sini.sama jer ngan tempat kita.ada Watson lagik

8

Masa nak masuk kat depan satu market,ada restoran china ni jual macam macam seafood .terliur lak tengok Udang Sotong ngan Lobster yang besar besar ni.tapi konpem lah tak halal..lagi pun mesti harganya mahal..

9

have u seen this before??mana mana tempat pun sama kan..kat Petaling street mesti kedai beg tangan pompuan yang banyak..dari China semua nya tu..Ladies market kaa temple street kaa..macam ni lah keadaanya..cuma kecik atau besar jer yang berbeza.dari segi variety barang yang ada basically semua sama.

10

12

Selain section jual jual beg tangan dan T-shirt,kawasan yang jual makanan kering ni pun ada..berkenan tengok gajus..harganya pun takder lah murah..tapi still makcik makcik kat situ duk offer suh rasa gajus sebab nak suh kami beli..dapat lah merasa makan gajus free.tapi last last kami beli jugak gajus tu..beli lah barang sekilo dua.

13

14

Harga sekilo gajus ni tak ingat..tapi lebih kurang macam yang aku beli kat Langkawi

15

jalan jalan lagi..boleh cover satu pekan Hat Yai

16

Dalam duk pusing pusing,terjumpa pulak satu Restoran Halal kat sini..SALMA RESTORAN namanya..just menyinggah minum minum sebab still kenyang..macam nak rasa Tomyam kat sini tapi dah perut kenyang lagi so cukup lah sekadar minum jer.

17

kat Night market banak sungguh kraf tangan yang macam ni..di buat dari aluminium or besi

18

nasi lemak dan teh tarik di Hat yai.tak menyinggah pun

19

Last sekali pi masuk 7 e beli Air mineral then terus balik ke Hotel..Tak berapa happening masa ni,maybe sebab cuti Hari wesak so semua pun pakat pakat bercuti..tempat massage tak bercuti cuma semua pub dan tempat karaoke tutup..elok lah tu.dapat elakkan diri dari maksiat..heheh..Balik hotel terus lepak bersembang jap then tidor..tengok TV pun channel V jer yang best..

and that's how we spend our night at Hat Yai.

Thank you.

3 comments:

Cik Wanie said...

uish kalau perempuan yg jalan kat situ,
comfirm shopping sakan tue,
tambah2 plak bila tgk ada benda warna pepel,
lagilah kan,
hahahahaha....

mesti murah kat sana kan:)

Faisal Admar said...

masak air je.... hahaha... mineral brp sen sana?

Wahidah said...

kt sini mmg semedang ngan air mineral...tk berani minum air direct dr paip....

satu botol seriyal...mahal tk hotel kt hatyaii

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails