Followers

Wednesday, July 21, 2010

A DAY TRIP TO LANGKAWI

Hari ni kena pi Langkawi.

Work purpose..bukan untuk holiday..pergi pun day trip saja..pergi pagi pagi then balik petang tadi..glad that dapat setel kerja kat Langkawi awal..tapi time nak shopping cokelat mood terbantut sebab harga dah naik..naik bukan sikit sikit..3-5 ringgit okeh..entah.maybe sebab harga minyak naik,gula naik so semua barang pun start naik..Apa nak jadi ni Malaysia oh tanah airku..

kawi1

Kali ni aku naik di Kuala Kedah.Biasa naik di Kuala Perlis.Tapi pagi tadi tak larat nak drive.Ngantukss..so sampai Kuala Kedah ambik feri yang awal.pukul 7.15 pagi..perjalanan ke Langkawi 1 jam setengah.harga tiket RM23 sehala..takper boleh claim balik.haha

kawi5

Helang di Pulau Mahsuri

kawi22

Sampai Langkawi kul 8.45 pagi..Then Opis di Langkawi mai ambik..bawak pi Bekpes then straight ke tempat kerja,setelkan apa yang patut then pukul 2.30 pm aku dah ambik tiket feri balik..memang short trip sangat.Lagi pun Langkawi bukan ada apa pun nak stay lama lama..

kawi2

Kalau nak datang bercuti kena betul betul bercuti.kalau bisnes trip macam ni mesti takder mood sangat nak berjalan..boleh jer kalau aku nak balik lewat petang tapi takder apa nak di kejar kat sini..so aku rush balik jer lah.Feri pukul 2.30 pm then sampai Kuala Kedah balik pukul 4 pm,straight balik ke Penang.Ingat sempat nak masuk opis kejap tapi dah lambat so straight balik rumah jer lah.

kawi3

Balik rumah Goreng Keropok lekor pun sodap untuk dinner..Makan keropok lekor hilang segala penat..Keropok lekor ni ada sebab balik kampung minggu lepas..then makan sambil layan DVD..and now aku nak tidor dah.ngantuk.esok nak kerja lagi..

Adios!

18 comments:

Cik Wanie said...

Dah lama giler x pegi Langkawi,
rasanya dah 3 thn kowt,
rindu rasanya bila mengimbau kenangan2 kat sana,
huhuhhu...
(padahal dekat jer jeti KK)
hurm...

Apa?
harga coklat dah naik?
x dptlah nak merasai DAIM kan,
hurm....
hahahaha:)

gambar last tue membuatkan diriku lapaQQQ kepok lekorrrr

sepul said...

keropok lekor. i crave for keropok lekor yang original. bukan yg mcm kebanyakan tempat yg jual kat kl ni yang mcm hampeh. tepung ja banyak.

syaf said...

langkawi,...aku lom sampai agi

Wahidah said...

kopok lekor ini sgt menggoda okeh..gebuuuu

mummysyafie said...

langkawi?? dah berbelas tahun tak gi. tak penat ke azim..lenkali kalau gi jangan lupa coklat tuk akak..hihihihi

\""/ nikli said...
This comment has been removed by the author.
\""/ nikli said...

First pic tuh nice laaa.. Best..
Teringin nak makan kepok lekor cicoh budu.. Sedapnya..

rasp said...

hectic tul ur schedule...
i love krepok lekor...
tapi yg kl punya xsodap...
rasa tepung je lebih...

@xiM said...

CW,

Tu lah pasal..dekat jer ngan Jeti KK tu..beli tiket feri sampai lah ke Langkawi..nak seribu daya..hehehee

@xiM said...

ENCIK SEPUL,

kalau macam tu sila lah bertandang ke negeri kelahiranku,Terengganu Darul Iman..:)

@xiM said...

SYAF,

takyah pi lah.bukan ada apa pun.haha

@xiM said...

WAI,

segebu tuan yang makan keropok tuh..haha..

@xiM said...

KAK NOR,

beli cekelat tu dah selalu,tapi tak taw bila nak bagi nya akak ..penat tu memang lah penat tapi dah tanggung jawab kan..:)

@xiM said...

NIKLI,

Teringin cicah keropok lekor cicah budu??ni sah berjangkit ngan CW kan..

@xiM said...

RASP,

memang hectic..next week nak kena pi JB plak..hadoiyaaa..takpaa lah..leh jenjalan sekali..:p

keropok lekor sedap kena pi ganu lah..:)

Cik Wanie said...

NN,

sejak bila plak hang mkn kepok leko ngn budu nie?
konfius sat chek beberapa saat,
hurm...
"penyakit berjangkit"kah..

Faisal Admar said...

lama benar aku tak ke langkawi!

Beruang Madu said...

Hmmmm entah kenapa Langkawi bukanlah pulau fabret untuk abang lawati... lagi suka Tioman...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails