Followers

Monday, July 26, 2010

DINNER & MOVIE @ KLCC

A quick recap on Weekend activities:

-Pagi Sabtu masuk Opis kejap..setelkan kerja apa yang patut sebab nak Outstation seminggu..(26-30 Julai aku outstation di Port Dickson dan Pasir Gudang,JB)

-Hari ahad ke Baling Kedah sebab nak menyertai Kembara Amal Bermotosikal ,kebajikan untuk warga kampung di Baling sana..bersih masjid dan Kubur..Petangnya bergegas balik ke Penang dan terus ke KL sebab isnin ada Kursus di Port Dickson..

What a Hectic schedule..but i'm ok with it!!dan cerita makan makan di KLCC dan Dinner di Chili's ni adalah kisah malam tadi..Enjoice!

25 JULAI 2010

1

Sampai KL tadi dalam pukul 7 pm..sepanjang perjalanan Hujan lebat..super uncomfortable untuk memandu..Alhamdulillah selamat sampai..Sampai di KL ke Ampang then fetch Zie untuk ke KLCC..ada temujanji dengan seorang rakan Facebooker yang tak pernah bertentang mata..

2

i think POLO Ralph Lauren ada buat Promotion new fragrance..ada 1-4 pilihan..dan hati aku sangat tertambat dengan bau No.4..the smell was so goodd!!nak beli tapi tak jadi mengenangkan ada lagi 5-6 botol perfume yang masih belum habis..

3

Dalam duk belek Perfume Amalia sampai..Amalia ni memang kenalan di FB sahaja..bekerja di Miri dan kenal lah jugak dengan si Nikli..so kenal kawan atas kawan akhirnya kami berjumpa jua..tak salah kan nak meluaskan Network..Amal ada di KL dari isnin hingga Rabu atas urusan Rasmi.so alang alang aku dah ada di KL so sempat lah singgah jumpa kejap.

4

5

we decide to having our Dinner @ Chili's.

6

Nice to Meet you Amal!!eventhough baru first time jumpa but we managed to talk about so many things,and basically seronok dengar cerita dia duk Travel sana sini..Jauh berjalan luas pandangan kan..:)

7

Air mango Jus tu aku belasah refill sampai 5 gelas!!pastu sibuk lah cari Toilet nak buang air kecik pulak..tapi air tu macam sikit..sekali sedut dah habes..atau aku yang terlebih dahaga?haha..so apa yang kami makan??

8

Starter Wajib di CHILI'S : TRIPLE PLAY

9

For myself,i've ordered GRILLED SALMON WITH HERB RICE

10

Lama gila aku tak makan Salmon..Salmon kat sini macam kurang ke'salmon'an nya..tak taw nak cakap macam mana..but still sedap.aku suka nasik Herb tuh.Very Nice!!tapi sikit sangat..huhu..nak suh aku diet lah tu.Actually memang kitorang order dua meal ni jer.takut tak habis ebab portion nya banyak.Membazir amalan syaitan..

11

Pasukan Yang Khusyuk makan tanpa menghiraukan alam keliling

12

Ini ialah Desert yang di tunggu tunggu..MOLTEN CHOCOLATE CAKE..memang sedap sangat !!aku pun suka..ambik satu jer boleh kongsi 3-4 orang.Korang jangan nak mengada order banyak banyak nanti tak abes..sebab quite big portion nya..lain lah kalau korang pencinta Tegar Coklat.tu lain cerita.

13

Kerakusan kami menyebabkan Desert ni dah hilang rupa.Ada apa pada Rupa.janji sedap!

14

Aku pun tak nak terlepas peluang menjadi Rakus

15

Thanks Amal for the Treat!!ada Umur kita jumpa lagi nanti..Really nice to meet you..Biasa duk komen komen kat FB jer.kali ni dapat bertemu muka pulak..Teknologi menyatukan Umat Manusia..:p

16

Tapi pertemuan kami tak terhenti di situ sahaja..abes Dinner kami layan Muvee dulu citer 'The Sorcerer Apprentice..'..Jangan tanya aku sedap ker tak cerita tuh sebab aku tidur..haha..tengok gitu gitu jer last last terus tak faham..tidur berselimut lagi..hehe..Penat Drive kot.

17

sambung bergambar lagik..After Movie terus pi hantar Amal ke Hotel Crown Plaza..

18

Anyway,Thanks Amal for this Cute tiny little shoes from Holland..Love it!!ada masa nanti kami ke Miri kita boleh berjumpa..ada tempat lagi kat Miri tu kami tak sampai..Buat baik di balas baik budi yang indah di kenang jua.

Sekian.

*26 Julai 2010 -akan berada di Port Dickson

**27 Julai - 30 Julai 2010 -akan berada di Pasir Gudang Johor Bharu.

25 comments:

~Am said...

wah, cepatnye....nanti I nak curik a few pics...boleh ek...

I paling jeles dengar ZZ dah gi Kashmir. dari kecik lagi berangan nak ke sana sebab banyak sangat tengok cerita Hindustan

Cik Wanie said...

Wah Ralph Lauren ada buat new promotion,
dan ada jugak 2-3 org kwn i no 4 tue wangi,
tapi hidung memasinglah kan...
hihihihi

uish,
dr utara ke selatan tue perjalanan,
apapun selamat beroutstation okeh...
take care:)

@xiM said...

AM,

nak curik boleh jer..dun worry..be hepi..:)

tu lah.kalau bab berjalan u ngan ZZ bleh la lawan..i takat celah gigi jer.hahaa..

:)

anyway,Nice to meet you Amal!:)

@xiM said...

CIK WANIE,

Yang no.4 tu memang best!wangi..i like!!

memang jauh..utara ke selatan tu..hujung minggu ni ke Timur pulak..then ke Utara balik..:)

thanks!

mummysyafie said...

betul...betul..meluaskan kawasan di FB tak salah.

gambar menu tu yang nampak sedap or memang ianya sedap azim.

bspotgurl said...

wah
wah wah
waaahhh
paling terlir kat salmon grill tu..
nyum nyum..

@xiM said...

KAK NOR,

betul..tak salah..:)

memang sedap..dalam gambar dah nampak sedap kalau makan lagi lah sedap..:)

@xiM said...

BSPOTGURL,

Salmon kalai ni macam kureng juicy sket..tapi sedap jer..

Ziana said...

Amal..
nice meeting with u..
nnt lepak2 lg ek..
sgt teruja ngan ur story..
loike it so much..

alaaa baru Kashmir..
i x lepas lg mcm u..
i lg jeles ngan u..
eh pi laa Kashmir tu..
snowwwww...mmg best :)

hope 1day leh travel sesame..

@xiM said...

ZIANA,

tak taw nak reply komen apa..u said it all.:)

~Am said...

nanti kita lepak2 lagi ek....dont worry, i think i'll be coming to KL more often lepas ni for work.

salmon tu memang sedap dan lazat, tapi i lagi suka makan mentah...kalau korang suka, i can bring u guys to japanese restaurant kat brunei...salmon sashimi dia sangat gemuk, gebu dan segar....nyum nyum

Wahidah said...

wah bestnyaaaa....tgk wyg smbil tido ke tido smbil layan wyg..hehehe...sah2 kepenatan...

btw,korang punya desert sgt la mengiurkan..hahaha...ayat...


ya Allah comeinya kasut dr holland itu...jeles okeh..hahah

Wahidah said...

wah bestnyaaaa....tgk wyg smbil tido ke tido smbil layan wyg..hehehe...sah2 kepenatan...

btw,korang punya desert sgt la mengiurkan..hahaha...ayat...


ya Allah comeinya kasut dr holland itu...jeles okeh..hahah

Adry said...

Owh my god... that dessert look sooo yummy...

Adry @ http://www.adrysabry.com

eLLy said...

emm bila giliran kia pulak ye ..

rasp said...

berkawan bior ramai...
the dessert looks super duper yummy...
i baca ur entri nie terasa hectic tul ur schedule...
mau tak tertidoq dlm wayang :D

nikli said...

amal, aku pon nak ikut ke brunei nanti..

Beruang Madu said...

Makkk sedapnya.. tapi air yang disedut tak abis abis kan kat William jer... kat dua jam lebih sedut tak jugak abis abis... besar baldi... next kat Chilli mintak terus ngan baldi yek... (my style)

@xiM said...

AMAL,

kalau datang KL lagi lepas ni bagitau..boleh try turun sana..i like makanan jepun..:)

@xiM said...

WAI,

memang penat la wai tu yang sampai tertidur..

@xiM said...

ADRY,

i bet it does!!

memang yummy sesangat!

@xiM said...

KAK ELLY,

ada umur nanti kita dapat jumpa yer kak..:)

@xiM said...

RASP,

tu lah..
lapang sebelum sempit..
sementar amampu nak kesana ke mari ni lah saya buat apa yang patut..

@xiM said...

NIKLI,

of course ko kena ikut..nak naik kereta sapa kalau ko takder..:p

@xiM said...

ABANG BEAR,

memang pun..kat william nak habiskan satu gelas tak larat,,kat sini ntah tong datang dari mana sampai lima gelas!!hahaaa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails