Followers

Monday, July 12, 2010

THE MAGICAL GRAND PALACE,BANGKOK

6 7

The truth is-sekarang mood sangat malas nak taip story..just mampu nak upload gambar ni jer lah dulu..Grand Palace ni must visit place kalau korang ke Bangkok..pasti korang akan rasa kagum dengan binaan dan struktur bangunan yang rumit..

just Enjoy da Pics above ok!


30 comments:

Wahidah said...

wah wah wah..masing2 dh pakai ala2 thai people...cantek2...


seni bina bangunan ne unik laa

Beruang Madu said...

Waaaaa... cantiknya warna emas semua... orang Thailand ni suka mengukirkan... kat pinggan mangkuk pun semua diukir indah... lambang keperibadian bangsa tu...

Ziana said...

bile matahari dok ataih pale..
mmg pic nice..!!
loike da awan..!!
:)

gold tuh kalau leh kupil..
dah lama kikis skit2 bawak balik :P

DrSinga said...

panjang2 siung nya!!!
:)

WanHidayat said...

Cantikkkkk!

xplorer said...

keadaan kat sana dah ok ke ?

xplorer said...

keadaan kat sana dah ok ke ?

@xiM said...

WAI,

nak masuk sana tak leh pakai short..kena sewa seluar lain nak masuk..5 ringgit sewa kain dan seluar tu..:)

@xiM said...

ABANG BEAR,

kalau abang sampai dalam grand palace ni mesti lagi rasa teruja..kami tak sempat nak masuk semua pun..besar sangat kawasannya..dah la panas berdenting!!

@xiM said...

ZIANA,

nak kikis macam masjid sultan hasanal bolkiah jugak ker??hahaha..

memang nice gambar time panas terik..tapi nak ngambik gambor tu agak seksa jugak..nasib baik ada payung ESPRIT..hahahhaaa

@xiM said...

DR.SINGA,

memang diorang raja bersiung..hahhaaa

@xiM said...

WAN HIDAYAT,

AMAZING!!:)

mummysyafie said...

siyess, mmg enjoy tengok pic. kalau gi lagi la best yer...cantik seluar uols..

♥cutebabygirl♥ said...

wahhh~
cantik gileeeee

tertarik kt suar korang gak.
ngeeee

@xiM said...

XPLORER,

keadaan kat sana dah Ok..aman damai jer..cuma Orang Thailand ni kuat menipu lah..

@xiM said...

KAK NOR,

Enjoy la jugak kak nor..seluar tu sewa..kami tak leh pakai seluar pendek..tu yang kena sewa pakai seluar dan kain tu..hahahaa

@xiM said...

CUTEBABYGIRL,

hehehe..suar sewa..:p

Ejin said...

Nice pictures! I am going to Bangkok this weekend, any suggestions on interesting places to visit?

rasp said...

menyinar2 gold2 kat situ...
leh kupil bawa balik jual dak aaaaa? hehehehe

eLLy said...

ohh seluar ingatkan ko pakai kain batik tadi ;p

Faisal Admar said...

wah jeles!
tingin nak pi bkk!!

lily lotus said...

building tu dah memanglah cantik. yg tukang amik gambar plak mencantikkan lagi pic. superb!

@xiM said...

EJIN,

Tempat yang best kat Bangkok:

1-Damonsaduak Floating Market..tapi tipsnya jangan beli barang kat pasar terapung tu..beli yang atas darat..atas air mahal 3 kali ganda.

2-Elepehant Farm-boleh naik gajah pusing hutan..

3-Snake Temple -ada show ular..ok jugak lah..mnasuk pun murah..20 hengget jer.

4-night bazaar-kat area suan lum ngan pat pong ada..tapi kat patpong lagi murah dari suan lum night bazaar..nak lagi murah naik mrt ke National stadium shopping atas jejantas..lagi syok..

5-GRAND PALACE-tempat ni besar gile..entrance masuk 35 ringgit tapi kalau nak ambik gambar binaan temple di Thai ni lah tempat nya..

6-wat arun,wat pho dan sleeping budha pun ada..ni semua temple jer..nak pi wat arun naik river taxi..dalam chao phraya river..ni kami tak sempat nak pi..

7-Chatuchak market yang bukak masa weekend..kat sini memang akan jadi gila sebab barang nya murah nak mati then tempatnya sangat lah besar..memang skali jumpa terus beli jer..kalau nak tunggu nak datang kemudian alamatnya tak jumpa dah nanti..

8-kalau sempat ke pattaya singgah la di Mini siam..ni pun kami tak sempat pergi..

banyak lagi tempat menarik tapi depends masa yang you ada lah..selamat melancong!

@xiM said...

RASP,

tu lah pasal..kalau boleh kupil mesti kami dah jadi kaya sekarang..heheheeee

@xiM said...

ELLY,

seluar bercorak batik lah..heheee

@xiM said...

FAISAL ADMAR,

aku dah ajak aritu kan suh ko cari tiket..

@xiM said...

LILY LOTUS,

tambah pulak ada kat depan building tu mesti lagi best..:p

Ejin said...

Thanks for the tips ...

@xiM said...

EJIN,

ok..enjoy your holiday yaa!:)

@xiM said...

EJIN,

ok..enjoy your holiday yaa!:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails