Followers

Friday, July 23, 2010

NAILI'S AMPANG : IT DOES WORTH A TRY!

Salam Jumaat..

Hari ni odit berakhir.tak serabut sangat dah pale otak aku..Boleh peace in mind kejap weekend nanti..esok sabtu nak rehat jer lah kat Rumah.tak mau pi mana mana nak relaks having my own sweet time..layan DVD baring baring malas bila lapar pi masak makanan sendiri,sounds fun right?hahahaaa

Kali ni aku nak share story pasal makan makan kat Naili's Place Ampang..actually dah lama aku teringin nak lepak kat sini..dah dua tiga tahun teringin tapi 2010 ni baru tercapai hajat.This restoran dekat dengan Hospital Ampang Puteri,aku nak bagi direction sangat pun tak reti tapi boleh nampak lah dari bahu jalan.Teringin nak singgah sebab this cafe nampak menarik.

1

Here i am @ Naili's Ampang

2

Surfboards, palm trees, golden sand... you will be surprised to find that this isn't a holiday retreat in the tropics. But a cosy beach-themed café right at Ampang Point. What better way to relax after a hard day's work than to chill out with good company at Naili's Ampang Point.
Throw cautions to the wind. That is perhaps the next best thing to do, besides enjoying our appetizing spread, cozy ambience and music.

Bussiness Hour: 5pm to 2am (Open 7 days a week)

3

Masa aku datang ni dah nak menghala ke malam..dalam pukul 7 pm kalau tak silap..masa ni aku di KL sebab ada meeting kat Bangsar awal bulan Julai..so ambik kesempatan sebelum balik Penang lepak singgah makan kat sini.i think tempat ni best kalau nak lepak ramai ramai..yang aku tahu Naili's ni banyak cawangan.Kat sentul,Taipan Subang Jaya ngan Damansara Uptown.

4

AA mai makan kat sini dengan ZZ

5

Air Kelapa Muda ngan Teh'o Ais

6

Ini ialah UBI REBUS CICAH KEAPA PARUT DENGAN SAMBAL BILIS..Unik kan??mana nak cari celah celah KL ni restoran jual Ubi rebus..tak taw lah kalau ada kat tempat lain..Memang sedap terangkat Ubi rebus ni cicah ngan sambal bilis..Ziana yang order ni..nak makan lite lite katanya.

7

ini BIHUN TOMYAM aku yang punya..nampak tak menarik??meh kita selak isi kat dalamnya..

8

percubaan Selak yang pertama

9

Percubaan selak ke dua

10

percubaan Selak yang ke tiga

11

Rasa tomyam nya aku suka..pekat dan likat..memang terangkat!tambah pulak isi dalam tak kedekut..sebab harganya memang tak serupa kedai lain.A bit mahal tapi it does worth a try.kalau sekali sekala nak lepak minum minum makan ubi kayu rebus ok lah kot..Nanti nak try lepak Naili's cawangan lain pula..Insya Allah.

*too busy with hectic schedules lately buat aku jadi tak fokus pada diri sendiri dah..and the consequences is really BAD..I need to find strength in myself back,and start it all over again..i know i can do it.

25 comments:

sepul said...

kat uptown damansara pun ada satu branch. tapi never try it before.

bard. said...

Axim, ubi rebus mcm kat Nailis's ni dkt Chawan Cafe Bangsar pun ada.Lokasi bersebelahan Bangsar Village(Devi's Lama).Kene cuba dkt sisni plak.Soto dia terbaekk..

Cik Wanie said...

owh nie naili's kat bawah jambatan Mrr2 nie,exit ampang....
best kan kat situ....

naili's kat sentul pun best gak,
dah pernah pegi kat situ,
mknan pun ok gaklah,
hurm...

tgk udang,
rasa lapar plak,
teringin pun ada,
tapi apakan daya....
:(
*dpt tgk jelah*....

\""/ nikli said...

Kat nailis miri pon sedap jgk.. Tp harga agak mahal skit.. Ambience kat situ tip top ehh, best..

Sunat potong kuku hari nih..

rasp said...

slalu lalu lalang kat situ...
dah dekat dgn umah i kan...
tapi tak pernah nak terai pun...
maybe shud terai gak aaa one day...

@xiM said...

ENCIK SEPUL,

pi lah try.tapi harga makanan mahal lah.aku rasa baik pi tempat lain.haha

@xiM said...

BARD,

waahhhh kat tempat tu pun ada ekk..sila bawak aku pi makan ok.mekaseh!!

@xiM said...

CW,

dun wori be happy..
banyak mender lain lagi boleh makan..:)

@xiM said...

NIKLI,

Naili's takder kat Miri.hang jangan nak bohong.

kuku aku pendek lagik..

@xiM said...

RASP,

pi lah terai kalau dah dekat.tapi biasa lah kan..sebab dekat tu yang tak pernah singgah tu..

Ziana said...
This comment has been removed by the author.
Ziana said...

alahai..
time2 nih laa plak nk selak2 bihun tomyam..

kecuq ailiuq
:P

eLLy said...

fuyooo.. akak nak gi selak gak la..

mummysyafie said...

azim, last akak gi on 2006. dah 4 tahun berlalu tue. gi pun sebab celebrate bufday anding.

bee hoon tomyam tu nampak sedap. tengok entry awak ni buat akak jadi nak gi serbu situ tuk mengubat hati ..sob..sob.. :P

Wahidah said...

pernah try mkn bihum tomyam kat sini..n rsnya mmg terbaek gk la..even mahal sket....

i know u can do it azim..juz keep on moving kay..:)

^aNgRiAni^ said...

awak dah wat akak lapar laa axim...boleh rosak diet akak ni tau :-p have a nice wiken :-)

@xiM said...

ZIANA,

alamak..lupa lak orang tu poser..sorry u..nanti bulan Puasa lagi banyak i nak tempek gambar makanan kat sini.hahaha
*kantoii ni duk reply komen time opis..:p

@xiM said...

KAK ELLY,

hati hati selak kak..tersilap selak terselak mender lain pulak haruuuu lak nanti..

@xiM said...

KAK NOR,

owhhh pernah sambut besday anding kat situ..kewl kan tempat ni..

pi lah akak.bukan jauh pun dengan Putrajaya tu..

@xiM said...

WAI,

yesss..i know u pernah makan kat sini..:)

thanks wai..:)

@xiM said...

ANGRIANI,

have a nice weekend to u too..:)

Faisal Admar said...

menarik ubi tu bro :)
gulp................

aku srkng diet mode haha

Beruang Madu said...

Direction apa susah... Hospital Ampang lah.. tak jumpa Hospital kalu, makanlah tempat lainnn... memang mahal kat situ kan.. abg makan dua kali jer.. lepas tu beli ubi sendiri wat sambal sendiri....

@xiM said...

FAISAL,

dah kurus macam tu duk diet apa lagi bro..

@xiM said...

ABANG BEAR,

Haah laar..betul tuh.direction nya senang.kalau tak jumpa pi lah makan kat tempat lain..:p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails