Followers

Wednesday, August 25, 2010

AKTIVITI HARI INI : MEMASAK BUBUR LAMBUK

Hari ni Stesen buat Bubur Lambuk.

Last week dah buat,Kali ni buat lagi..ada dua periuk besar.so tadi baru berbagi bagi kat semua staff..dapat lah staff bawak balik sorang dua bungkus..Alhamdulillah rezeki lagik.

1

GIGIH MENGACAU BUBUR LAMBUK DALAM PERIUK

2

Ni baru peringkat awal..tumis menumis dulu

3

Bahan bahan lain yang perlu..bubur lambuk taruk dageng

4

Waktu dah siap baru aku pi tolong kacau kacau sikit..haha..berlakon jer ni..lagi pun sibuk maa today..menguruskan hal permit dan lesen di Bangunan pesekutuan Jalan Anson..

5

Bubur lambuk ready untuk di bungkus

6

And last but not least,Bubur lambuk ready untuk di agih agihkan..Bulan Ramadhan ni Rezeki banyak di Permudah kan Allah..Setakat ni aku tak beli apa apa lagi di Bazar Ramadhan (kecuali last week ada singgah bazar ramadhan beli air tebu semata mata sebab dah teringin sangat.)..Waktu berbuka masak sendiri di rumah dan kalau ada jemputan berbuka aku attend..Bukan kah matlamat puasa untuk melemahkan hawa nafsu?maka jangan lah membazir dan makan berlebihan kelak diri sendiri yang akan rugi..

Renung renung kan dan selamat beramal.

17 comments:

Leez said...

cedapnya...
kak opis kak leez pun ada buat bubur lambuk cam ni..
seronokkan sesekali mcm ni...

Anonymous said...

It seems as if [url=http://www.activebody.pl]kreatyna[/url] gives your body what it needs. While using M Stak I have increased the number of times at the gym per week AND did triathlon training at an increased level as well! The fatigue of the muscles workout seems to be reduced ...

Wahidah said...

bubur lambuk...sedap nyaa aximmmmm....


bagusnye every year opis axim wat bubur lambuk kan

Faisal Admar said...

baru ni adik aku masak bubur lambuk. bukan favorite aku, tapi boleh la layan hehe

eLLy said...

Last year kat tempat kerja ade gak xtiviti mcm nie, but this year tak de pulak .. emm

eLLy said...

Ohh ye, akak TAG ko join Black & White Contest .. ko join tau

sepul said...

nak tanya,
apakah perbezaan staff tempat anda yang berjaket biru dengan yg berkemeja smart seperti anda? lain jawatan kan?

pB said...

kat uamh pB ni , kalau aa yang sedekah bubur lambuk , mesti pB sedekan pada jiran pulak. Sebabnya tak ada yg minat nak makan ....

kucingorengemok said...

agak jelas gak la lakonannya... cuba untuk mengacau bubur dengan lebih natural lain kali ye, haha

Mak Su said...

huhuhu, nampak sedap! :)

CIKGU ZAM said...

salam Tuan,
ade lagi tak tu bubur lambuk, minta ckitttt hehehehh (",)

KAKTINY said...

uwaa uwaa uwaaa.... teringat bubur lambuk masjid papan kampung pertama..
sejak arwah wan dh tak ada, dh tak merasa bubur lambuk (org penang panggei kanji) itu.. huhuhuhu...

Al-Fatihah utk arwah wan dan tok..

Ziana said...

my fav..
:)

Beruang Madu said...

Eeee... Chef... takder resepi ker bubur lambuk tu? Nak gak masak sendiri...

mummysyafie said...

menu utama setiap kali ramadhan tiba kan. teringat ngan bubur hasil tangan mak. kalau akak minta mak buat bubur di pagi raya agak2 logik tak erk??

nikli said...

Sejak aku dok miri, xpenah merasa pon lagik bubur lambuk..

Cik Wanie said...

sejak sakit nie,
tekak nak mkn bubur lambuk menjadi-jadi,
tapi apakan daya x bole nak mkn,
sbb ada campuran daging dan udang kering:(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails